xtrim

کدام بخش‌های مازندران جزو مناطق آزاد شد؟

ابراهیم رئیسی قانون ایجاد منطقه آزاد مازندران را ابلاغ کرد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، سال گذشته دولت لایحه تشکیل منطقه آزاد تجاری- صنعتی مازندران را تقدیم مجلس کرد. پس از ۷ ماه کمیسیون اقتصادی با لایحه موافقت کرد. این لایحه ۱۵ مرداد سال جاری در صحن علنی مطرح شد. نمایندگان سه نقطه را نهایی و تصویب کردند.

به گفته مسئولان استان، منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران شامل « ۱۰۶۰ هکتار در بندر امیرآباد»،« ۴۶۱ هکتار در منطقه میرود تا چپکرود » و «حدود ۸۴ هکتار زمین در بندر نوشهر» است. فقط برای صادرات، واردات و فعالیت واحد‌های تولیدی و صنعتی است.

قانونی که یکم شهریور مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاسیس آن موافقت کرد. چهارم شهریور شورای نگهبان لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی مازندران را مغایر موازین شرعی تشخیص داد. سپس لایحه با اصلاحات مجدد به شورا ارسال شد. شورا در ششم شهریور با این قانون موافقت کرد.

در استان مازندران در محدوده‌ خارج از نقاط جمعیتی منطقه آزاد تجاری- صنعتی مازندران را ایجاد کند.

نهایت امروز شنبه ابراهیم رئیسی، قانون تشکیل منطقه آزاد تجاری- صنعتی مازندران را برای اجرا به وزارت اموراقتصادی و دارایی ابلاغ شد.
ماده واحده این لایحه آمده است. به دولت اجازه داده می‌شود در استان مازندران در محدوده‌ خارج از نقاط جمعیتی به شرح نقشه‌های‌ پیوست و گزارش توجیهی. منطقه آزاد تجاری- صنعتی مازندران را ایجاد کند.

تبصره ۱- منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایجاد شده با رعایت تبصره‌های ذیل و بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۷/ ۶/ ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن اداره می‌شود. هرگونه تغییر در محدوده‌های مصوب، منوط به پیشنهاد هیات وزیران و تصویب مجلس شورای اسلامی است.

تبصره ۲- اعمال امتیازات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا به استثنای مواد، کالاها. تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز طرح‌های سرمایه‌گذاری و توسعه‌ای مناطق، در این منطقه. منوط به تأیید محصورشدن محدوده مورد نظر توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران و استقرار آن در مبادی ورودی و خروجی منطقه است. سازمان هر منطقه می‌تواند بخش‌هایی از محدوده قانونی مصوب منطقه را به تدریج محصور و پس از تأیید و استقرار گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به عملیاتی‌نمودن آن اقدام کند.

هر شش‌ماه یک‌بار گزارش عملکرد منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایجاد شده ارائه کند

تبصره ۳- سازمان منطقه موظف است. ظرف یک‌سال ونیم پس از تشکیل، طرح جامع منطقه را با رعایت اسناد و طرحهای ملی بالادستی تهیه و برای تصویب به شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ارائه کند. شورای‌عالی موظف است حداکثر ظرف شش‌ماه پس از دریافت طرح جامع، نسبت به تصویب آن اقدام و مراتب را جهت اجراء ابلاغ کند.

تبصره ۴- حکم تبصره (۳) قانون ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری-صنعتی و ایجاد سیزده منطقه ویژه اقتصادی مصوب ۳۰/ ۰۲/ ۱۳۹۹ در خصوص این منطقه لازم‌الاجراء است.

تبصره ۵- مجوز واردات خودروهای سواری خارجی در محدوده این منطقه، صرفاً به اشخاصی اعطاء می‌شود. که دارای مجوز فعالیت اقتصادی در محدوده منطقه باشند. تردد خودروهای فوق صرفاً در محدوده مصوب پیوست این قانون امکان‌پذیر است.

تبصره ۶- دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مکلف است. هر شش‌ماه یک‌بار گزارش عملکرد منطقه آزاد تجاری- صنعتی ایجاد شده. به موجب این قانون را تهیه و به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

منبع: اکوایران

اقتصاد کلان
شناسه : 380170
لینک کوتاه :

۴ دیدگاه

  1. ینی مازندران شاخ داره که نمیزارین ماشین وارداتی مثل مناطق آزاد دیگه توی مازندران آزاد بشه؟چرا واقعا؟مگه واردات ماشین رو کلا آزاد نکردین؟پس این محدودیت دیگه چ کوفتیه؟

  2. درود و وقت بخیر
    بااین مناطق آزاد اعلام شده چه چیزی در منطقه تغییر کرده فک کنم تنها تغییر یک کلمه ی آزاد باشد که ب تابلو مناطق تجاری اضافه میشه وگرنه هیچ سودی واسه مردمان منطقه نخواهد داشت بخاطر همین هیچ شور و ذوقی در مردمان استان مازندران دیده نمیشود بجز بوغ تبلیغات مسئولین وافراد اندکی که منفعت میبرند نام منطقه آزاد حال عمومی را خوب نکرده

  3. درود برشما. خداکنه ب نفع مردم مازندران باشه نه به ضرر یه سری هم این منطقه آزاد به فکر جیب خودشونن تا به فکر مردم. دولت بایستی همت کند غربالگری کند ازاین جور آدما باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *