آیا برق صنعتی بازار کار و آینده شغلی دارد؟
برق صنعتی از رشتههایی است که بازار کار و آینده شغلی بسیار خوبی دارد. این رشته در مقایسه با دیگر شاخههای برق به دلیل کاربردهای بیشتر، در زمینههای مختلفِ صنعت و ساختمان مورد نیاز است.
برق صنعتی از رشتههایی است که بازار کار و آینده شغلی بسیار خوبی دارد. این رشته در مقایسه با دیگر شاخههای برق به دلیل کاربردهای بیشتر، در زمینههای مختلفِ صنعت و ساختمان مورد نیاز است.
بهدلیل اینکه طراحی و مدیریت تابلوهای برق صنعتی کاری بسیار تخصصی است، بازار کار این رشته هنوز اشباع نشده و میتوان گفت این شغل یکی از بهترین مشاغل آیندهدار در بازار کار ایران و جهان است. در ادامه این مطلب، توضیحات کاملتری از این رشته تخصصی و بازار کار آن را ارائه میکنیم. تا پایان با ما همراه باشید.
رشته برق صنعتی چیست؟
رشته برق صنعتی (Industrial Electrical Engineering) یک حوزه مهندسی است که به مطالعه، طراحی، نصب، عیبیابی و نگهداری تابلوبرقها و تجهیزات برقی در محیطهای صنعتی میپردازد. برخی از موضوعات و زمینههای مهم مورد مطالعه در این رشته شامل: شناخت تجهیزات برق صنعتی، نحوه مونتاژ تابلو برق، نحوه طراحی مدارهای قدرت و فرمان، عیبیابی تابلو برق و راهاندازی آن است. .
در کل، مهندسان برق صنعتی مسئولیت دارند تا تابلو برق یک سیستم را طراحی کرده و آن را راهاندازی کنند. همچنین یک برقکار صنعتی وظیفه تعمیر و نگهداری و عیبیابی سیستم را نیز بر عهده دارد.
آیا برق صنعتی بازار کار و آینده شغلی دارد؟
در یک کلام میتوان گفت که رشته برق صنعتی بهدلیل اهمیت زیاد تجهیزات برقی در صنعت و نیاز به تخصصهای مرتبط با این حوزه، ارتباط با رشتههای دیگر همچون کنترل و ابزاردقیق، بازار کار و آینده شغلی خوبی دارد.
علاوه بر موارد بالا، با توجه به اهمیت برق در زندگی روزمره و صنعت، مهندسان برق صنعتی دائماً مورد تقاضا هستند و معمولاً از پایداری شغلی نسبتاً خوبی برخوردارند. بنابراین، بهدلیل نیاز مداوم به توانمندیهای مهندسان برق صنعتی در انواع صنایع و بازارهای مختلف، این رشته بازار کار و آینده شغلی قوی و پر رونقی دارد.
چه مهارتهایی برای یک متخصص برق صنعتی مورد نیاز است؟
برای ورود به بازار کار برق صنعتی، شما نیاز به یادگیری و تسلط بر مهارتهای مختلفی دارید. برخی از این مهارتها عبارتند از:
- شناخت مفاهیم پایه برق صنعتی مانند: ولتاژ، جریان، مقاومت، توان، امپدانس، فاز و ضریب قدرت
- شناخت عملگرها مانند: الکتروموتورها، شیربرقیها، المنتها و چراغ سیگنالهاها، تایمرها، PLC ها و HMI ها
- شناخت تجهیزات پایه مانند: کنتاکتورها، رلهها، تایمرها و کانترها
- شناخت تجهیزات حفاظتی مانند: کلیدهای مینیاتوری، کلیدهای حفاظت موتوری، کلیدهای کامپکت، رله کنترل فاز، رله کنترل بار، کلید حرارتی و بیمتال
- شناخت نحوه کار با ابزارآلات پرکاربرد مانند: سنگ رومیزی، گیره آهنگری، گیره موازی، پرس وایرشو، پرس کابلشو، کولیس و میکرومتر
- مهارت نقشهخوانی و طراحی مدارهای برق صنعتی با استفاده از نرم افزارهای مخصوص
- مونتاژ و سیم کشی تابلوهای برق صنعتی با رعایت استانداردهای مورد نظر
- رفع عیب و تعمیر سیستمهای برق صنعتی در صورت بروز خطا یا نقص
این فقط بخشی از مهارتهای لازم برای یک تکنسین یا مهندس برق صنعتی است. شما می توانید با ثبت نام در دوره های آموزشی مناسب و به دست آوردن مدارک معتبر فنی حرفهای، این مهارتها را یاد بگیرید و به بازار کار این حوزه وارد شوید.
یکی از دورههای آموزشی جامع و کاملی که میتوانید در آن ثبتنام کنید و این مهارت را یاد بگیرید، دوره برق صنعتی ماهر است که با برخورداری از اساتید مجرب و آموزشهای عملی، شما را برای ورود به بازار کار و داشتن شغلی پردرآمد آماده خواهد کرد.
نحوه ورود به بازار کارِ برق صنعتی چگونه است؟
برای ورود به حوزه برق صنعتی و شروع کار در این زمینه باید یک مدرک تحصیلی مرتبط در رشته برق صنعتی یا مهندسی برق کسب کنید. این مدرک میتواند درجه کارشناسی یا کارشناسی ارشد باشد. در دوران تحصیلات خود، تلاش کنید تمرکز خود را روی رشته برق صنعتی قرار دهید و دروس مرتبط با آن را با دقت بیشتری بخوانید.
همزمان و یا بعد از تحصیل برای تقویت دانش و مهارتهای خود، در کلاسها و دورههای تکمیلی مرتبط با برق صنعتی شرکت کنید. این دورهها معمولاً توسط مؤسسات آموزشی و آموزشگاههای تخصصی ارائه میشوند.
همواره تلاش کنید تجربه عملی در زمینه برق صنعتی کسب کنید. این مورد مهم، میتواند از طریق کارآموزی یا کار در پروژههای مرتبط با برق صنعتی انجام شود.
برقراری ارتباط با افرادی که در حوزه برق صنعتی فعالیت میکنند، بسیار مفید است. شرکت در کنفرانسها، نشستهای حرفهای، و گروههای مهندسی مرتبط با برق صنعتی به شما کمک میکند تا با افرادی که در این صنعت کار میکنند، آشنا شوید و از تجربیات آنها بهره ببرید.
بعد از گذراندن دورههای آموزشی معتبر، جستجوی فرصتهای شغلی در زمینه برق صنعتی را شروع کنید. برای این کار میتوانید از طریق سایتهای استخدامی، انجمنها و شرکتهای مرتبط با این حوزه اقدام کنید.
به یاد داشته باشید که با تلاش، تعهد و تواناییهای خود، میتوانید بهعنوان یک متخصص برق صنعتی در این صنعت موفق شوید.
من به برق صنعتی علاقهمندم، چگونه آینده شغلی خودم را تضمین کنم؟
برای ورود به بازار کار برق صنعتی و تضمین کردن آینده شغلی خود، لازم است تا به صورت تخصصی صفر تا صد مهارتهای این حرفه را به صورت دقیق و عملی یاد بگیرید. همچنین باید در آموزشگاههای معتبر و مجهز به کارگاههای عملی ثبتنام کنید.
در نهایت با گذراندن دورهها، دریافت مدارک معتبر و متخصص شدن، میتوانید آینده شغلی خود را در رشته برق صنعتی تضمین کنید. توجه داشته باشید که استفاده از مراکز آموزشی معتبر و باسابقه برای آموزش در این حوزه تخصصی بسیار حائز اهمیت است.
آکادمی ماهر یکی از آموزشگاههای معتبر و با سابقه درخشان در حوزه برق است که با تجربه آموزش به بیش از سیهزار دانشپذیر، راه بسیاری از فعالان حوزه صنعت را به درآمد و تضمین آینده شغلی پایدار، هموار کرده است.
پس با خیال راحت میتوانید در دورههای آموزشی آکادمی ماهر (https://ac.maher.co.ir) شرکت کنید و با بهرهمندی از جدیدترین و بهترین متد آموزشی، بهراحتی به عنوان یک برقکار متخصص وارد بازار کار شوید.
عمومیلینک کوتاه :