xtrim
براساس اعلام صندوق بین المللی پول؛

ایران در رتبه ۶ پس انداز ملی قرار گرفت

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد ایران در رده‌بندی جهانی از نظر پس‌اندازهای ملی با ارتقای ۴ پله‌ای نسبت به سال قبل در رتبه ۶ جهان قرار گرفته است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، صندوق بین‌المللی پول با بررسی وضعیت پس‌اندازهای ناخالص ملی ۱۶۶ کشور جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی اعلام کرد. ایران در رده‌بندی جهانی از این نظر رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.
رقم پس‌اندازهای ناخالص ملی هر کشور مانده درآمد ناخالص ملی آن کشور پس از تفریق هزینه‌های مصرفی است. پس‌اندازهای شخصی، پس‌انداز شرکت‌ها و پس‌انداز دولتی منهای پس‌اندازهای خارجی در این جا مورد محاسبه قرار می‌گیرند.
بر این اساس رقم پس‌اندازهای ملی ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی معادل ۴۲،۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده است. فقط ۵ کشور پس‌انداز ملی بیشتری از ایران داشته‌اند. در میان ۱۶۶ کشور جهان ۱۶۰ کشور پس‌انداز ملی کمتری نسبت به ایران داشته‌اند.
قطر در صدر رتبه‌بندی جهانی از این نظر قرار گرفته است. پس‌اندازهای ملی این کشور معادل ۶۰،۴ درصد تولید ناخالص داخلی آن بوده است.

نروژ در رتبه دوم قرار گرفت

نروژ با رقم ۴۷،۹ درصدی و سورینام نیز با رقم ۴۴،۱ درصدی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. چین با ۴۴ درصد و کویت با ۴۲،۹ درصد در رتبه‌های چهارم و پنجم و بالاتر از ایران قرار گرفته‌اند.
رتبه ایران از نظر نسبت پس‌اندازهای ملی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ میلادی نسبت به سال قبل از آن ۴ پله بهبود داشته است. ایران در سال ۲۰۲۲ در رتبه ۱۰ جهان از این نظر قرار گرفته بود. هرچند در این سال نسبت پس‌اندازهای ملی ایران به تولید ناخالص داخلی بیشتر از سال ۲۰۲۳ میلادی و بالغ بر ۴۴،۱ درصد گزارش شده بود.
امریکا با نسبت ۱۶،۳ درصدی پس‌اندازهای ملی خود به تولید ناخالص داخلی رتبه‌ای بهتر از ۱۱۹ در رده‌بندی جهانی بدست نیاورده است. انگلیس نیز با ۱۴،۲ درصد در جایگاه ۱۳۱ جهان قرار گرفته است.
نسبت پس‌اندازهای ملی به تولید ناخالص داخلی برخی کشورهای دیگر عبارت است از: عربستان ۳۳،۳ درصد، امارات ۳۴،۱ درصد، آلمان ۲۹،۸ درصد، روسیه ۲۶،۲ درصد، ژاپن ۲۹،۷ درصد، فرانسه ۲۴،۳ درصد، عراق ۱۷ درصد، ترکیه ۱۹،۹ درصد، کانادا ۲۲ درصد، عمان ۲۸،۵ درصد و سوئیس ۳۲،۵ درصد.
یمن با نسبت منفی ۱۳،۲ درصدی پس‌اندازهای ملی به تولید ناخالص داخلی در جایگاه آخر قرار گرفته است.

منبع: تسنیم

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 383771
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. صنعتی که بعد از چهل سال حمایت نتونه خودشو به روز کنه و به جای پیشرفت هر سال پسرفت میکنه محکوم به نابودیه.اگه دم از حمایت میزنی باید حمایت از جان مردم براتون مهم باشه نه صنعت منفعل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *