زمین های کشاورزی چه زمانی سنددار می‌شود؟

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری اراضی سازمان امور اراضی با بیان اینکه صدور سند برای اراضی کشاورزی کار فراسازمانی است، گفت: عدم هماهنگی دستگاه‌های مربوطه با یکدیگر، همکاری نکردن برخی مالکان به دلیل مشکلات حقوقی و برخی قوانین دست‌ و پاگیر موانعی بر سر راه صدور سند اراضی کشاورزی به حساب می‌آیند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، محمد احمدی در پاسخ به این سوال که چه مدت طول خواهد کشید تا همه اراضی کشاورزی سند دار شوند؟ گفت: می‌توانیم در بحث تهیه نقشه و لایه اطلاعات کاداستر سرعت بالایی داشته باشیم و دقیقا مشخص کنیم که هر قطعه زمین با چه مساحتی برای چه کسی است اما بررسی حقوقی و به سند مالکیت ختم شدن آن چالش بزرگی است که باعث افزایش مدت زمان صدور سند برای این اراضی می‌شود.

وی ادامه داد: برای دستیابی به نقشه‌ها و پایگاه‌ اطلاعاتی کاداستر همه اراضی کشاورزی بازه زمانی ۴ ساله و برای صدور سند همه اراضی کشاورزی بازه زمانی ۱۰ ساله را پیش بینی می‌کنیم.

 مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری اراضی سازمان امور اراضی با بیان اینکه برای دستیابی به این مهم موانعی وجود دارد، گفت: یکی از مهمترین موانع در اجرای کاداستر سنگینی کار است. بعد از اراضی ملی بیشترین میزان صدور سند مالکیت مربوط به اراضی کشاورزی است. در اراضی ملی چون طرف ما دولت بود راحت می‌توانستیم سند صادر کنیم، اما در این بخش چون با شخصیت‌های حقیقی و حقوقی طرف هستیم حجم کار بیشتر می‌شود.

وی افزود: دومین مانع عدم همکاری برخی از مالکان است. یعنی ممکن است بین مالکان اراضی مشکلات حقوقی وجود داشته باشد و همین مانع از همکاری آنها برای صدور سند شود. یا اینکه ممکن است مشکلاتی بین مالکان اراضی کشاورزی و دستگاه‌های مختلف مانند اوقاف و منابع طبیعی وجود داشته باشد که تمایل آنها را برای گرفتن سند کم کند.

احمدی تصریح کرد: مانع دیگر عدم هماهنگی دستگاه‌های مربوطه برای شروع کار است.  اگر بخواهیم به یک زمین کشاورزی سند دهیم قطعا باید آنچه که مربوط به دستگاه‌های دیگر  مانند راه، رودخانه، اراضی ملی اوقاف از آن کسر شود و این موارد باعث به تعویق افتادن کار می‌شود. در قانون جامع حدنگار همه باید با هم کار را شروع کنند و اگر شروع نکنند صدور سند به تعویق می افتد.

مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری اراضی سازمان امور اراضی با اشاره به اینکه صدور سند برای اراضی کشاورزی کار فراسازمانی است و تنها کاری است که بیشترین دستگاه‌های اجرایی را درگیر خود می‌کند، اظهار کرد: در یکی از استان‌ها برای صدور سند یک پلاک ثبتی باید از ۲۶ دستگاه اجرایی دیگر استعلام  می‌گرفتیم که بسیار زیاد بود و تاخیر در اجرای کار را زیاد می‌کرد.

به گفته وی در مدیریت کلان ملی نیاز به سامانه‌های یکپارچه و شفاف سازی فرآیند کاری بعد از انجام طرح داریم که هنوز در این بخش مشکلاتی وجود دارد.

احمدی در پایان به قوانین  دست‌ و پاگیر در این بخش اشاره کرد و گفت: وقتی می‌خواهیم به اراضی کشاورزی سند دهیم قوانینی مانند قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی یا قانون قطب‌های کشاورزی وجود دارد که جلوی آن را می‌گیرد. ما به عنوان دستگاه‌های ناظر بر اجرای قوانین در اراضی کشاورزی وظیفه داریم آنها را رعایت کنیم. در این موضوع حتی سازمان ثبت اسناد هم برای صدور سند با مشکل مواجه می‌شود. بنابراین باید قوانین به نحوی باشند که دست ما را برای صدور سند باز کند./ایسنا

کشاورزی

شناسه : 386580
لینک کوتاه :

۱۰ دیدگاه

    1. بیش از یک سال هست میرم ثبت اسناد برای سند نتیجه نگرفتم اولین مخالف صدور سند خود جهاد کشاورزی است ودر جواب استعلام صدور سند مخالفت میکند و میگوید زمین ابی ۶ هکتار وزمین دیم ۹هکتار باشد من که همه زمینم ۲ هکتار هست چکار کنم.

  1. سلام تکلیف افرادی که ۲سال قبل ثبت نام کردن ماده ۱۴۷والان به مشکل ترسیم نقشه کاداستر خوردن و زمینهایشان تداخل پلاک ثبتی داره و برای طرف سند صادر شده چه میشود؟
    حقشون پایمال باید بشه مثل بنده؟

  2. باید مسولین ثبت سهرستانها کمی دقت داسته باشن خیلی از ملک ها قولنامه ای است و به علت کم آبی و یا بی آبی کشاورزی نمی شود و محصور هم نیست اکثر ا از دادن سند خود داری میکنن همه قولنامه های عادی مشکل دار نیست .باید دقت داشته باشن

  3. سلام خسته نباشی مسؤلین مربوته سندارکردن املاک روستاهای کشور. تمام مشکلاتی که تو دادگاه ها مردم باآن مواجهند مربوطبه همین بی سند بودن زمین هاست هرچه یک روز زوتراین مشکل راحل کنید هم مردم وهم دولت ازاین وضعیت نابسامان نجات پیدامیکنند. باتشکر

  4. بزرگترین مشکل خود دولت که قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی جلوی هرگونه صدور سند گرفته باید بین صدور سند ششدانگ و تغییر کاربری فرق قائل شد ضمن اینکه زمینهای با مساحت زیاد در قطب کشاورزی هم باید حفظ شود

  5. باسلام. یکی از اداره هایی که شدیدا مانع سند دار شدن زمینهای کشاورزی میشه خود اداره محترم جهاد کشاورزی هست .صحبت از اینه که شاه بخشیده وزیر نمیبخشه.نمونه اون تو شهرستان کاشان هستن کارمندان جهاد انگار زمینها ارثیه پدریشونه. ثبت اسناد میخواد سند صادر کنه اونا بشدت مخالفت میکنن.هیچ قانون مقرراتی را قبول ندارن حرف حرف خودشونه.اینم از بکار گیری افراد نالایق تو این ادارات.حضرت آقای خامنه ای چندین بار مسئولین را سفارش کردند که در کار مردم گره نیندازید.تا میتونید گره گشا باشید ولی اصلا توجه نمیکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا