xtrim

چرا کنسرت علیرضا قربانی لغو شد

محمد تاج‌الدین

«بحث اینکه آقای قربانی می‌خواهد در اصفهان کنسرت اجرا کند هیچ مانع قانونی نداشت، مگر یک نکته؛ و آن نکته این است که ایشان در تیم نوازندگان خود از خانم نوازنده استفاده می‌کرد. این موضوع اولا هنوز تعریف قانونی ندارد و یک چیز نویی است و حتما باید وزارت ارشاد راجع به این موضوع تصمیم ملی بگیرد. چون نظرات فقهی در رابطه با این موضوع متفاوت است.»

نظر شما بعد از خواندن جملات بالا چیست؟ تعجب؟ عصبانیت؟ خنده؟ بی‌توجهی یا حسرت؟ شاید بتوان گفت پاسخ درست همه موارد است. محمدرضا جان‌نثاری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان جملات بالا را در توجیه لغو کنسرت علیرضا قربانی گفته‌ است.به نظر می‌رسد آقای جان‌نثاری تعریفی از کلمه نو و حتی عبارت قانون ندارد! بیش از نیم قرن است که نوازندگان زن در این مملکت و روی صحنه مشغول تک‌نوازی هستند. ربطی به رژیم سابق یا دوران پس از انقلاب هم ندارد. بارها و بارها در کنسرت‌های موسیقی و در شهرهای مختلف کشور، نوازندگان خانم با وجود تمام محدودیت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها در کنار هم‌نوازان خود هنرنمایی کرده‌اند. موضوع نو از دید شما چه معنایی دارد آقای جان‌نثاری؟

در حقیقت مخاطب این سوال تمام کسانی هستند که بی‌توجهی به جامعه و خواست مردم در جایگاه مسوولیت، تصمیمات سلیقه‌ای می‌گیرند. زجرآورترین نکته در سخنان آقای جان‌نثاری اشاره به قانون است!در دولت یکدست جناب آقای رییسی و وزارت ارشاد متبوع ایشان، علیرضا قربانی پس از طی کردن تمام مراحل ریز و درشت قانونی، موفق به دریافت مجوز برای برگزاری اجرای صحنه‌ای در شهر اصفهان شده ‌است. این مجوز برای تمام ارگان‌ها سندیت دارد. آقای جان‌نثاری در سخنان خود از نبود قانون در رابطه با حضور نوازندگان زن در کنسرت‌ها گله کرده است. سوال اصلی این است که مگر تمام شئونات ریز و درشت زندگی مردم نیاز به قوانین نوشته و نانوشته دارد؟

آقای جان‌نثاری! تا به امروز و نوشتن این متن هیچ قانونی در رابطه با حضور زنان در صندلی جلوی تاکسی‌های شهری وضع نشده ‌است؛ به نظر شما باید از فردا جلوی این اتفاق را گرفت؟ شما برای وضع چنین قانونی هم دست به کار می‌شوید و تا تصویب آن، تاکسی‌های شهری را پلمب می‌کنید؟از قضا قانونی هم در رابطه با خرید گوشت، سر زدن به بازار بزرگ تهران، خریدن خودکار آبی، فروشندگی، قدم زدن در پارک، صحبت کردن با تلفن در مکان‌های عمومی و خریدن کفش توسط زنان وضع نشده ‌است. در منطق و بر اساس نگاه شما باید جلوی این کارها را هم گرفت و مجلس شورای اسلامی را ملزم به قانونگذاری کرد!

opal

از آن بدتر شما در سخنان خود از تصمیم ملی گفته‌اید! نوازندگی یک خانم در اجرایی که شاید حتی هزار بیننده هم نداشته باشد نیاز به تصمیم ملی دارد؟ چطور شما در جایگاه معاونت استانداری از قانون صحبت می‌کنید و در مقابل قانون می‌ایستید؟

اگر وقتی چند صاحب تریبون در مشهد و چند شهر مذهبی دیگر بدون توجه به قانون، جلوی برگزاری کنسرت را گرفته بودند، هنرمندان و انجمن‌های صنفی موسیقی اعتراض می‌کردند و در برابر این بی‌قانونی می‌ایستادند، امروز این اتفاق در اصفهان نمی‌افتاد؛ اصفهانی که مهد فرهنگ و هنر است.اگر هنرمندان و انجمن‌های صنفی موسیقی در برابر بی‌قانونی‌های گذشته می‌ایستادند، امروز این اتفاق در اصفهان نمی‌افتاد. اصفهانی که مهد فرهنگ و هنر است.

یادداشت
شناسه : 389336
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *