xtrim

فروش مرغ بالاتر از ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان تخلف است

جهان صنعت نیوز:  شهرام میرآخورلو اظهار کرد: بر همین اساس نظارت بر بازار با جدیت صورت خواهد گرفت و از طریق سازمانهای صنعت ، معدن و تجارت استانها موضوع پیگیری می‌شود.

معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه سامانه ۱۲۴ نیز ظرف دو سال اخیر فعال نبوده و ارتباط مصرف‌کنندگان با آن برقرار نبوده است، خاطرنشان کرد: چهار اولویت دیگر بازرسی در هفته جاری مرتبط با شکر، برنج، روغن موتور و لاستیک است و همه استانها در این رابطه مکلف به تشدید بازرسیها در این ۵ اولویت هستند ضمن اینکه توصیه می‌کنیم مصرف‌کنندگان نیز تخلفات را حتماً گزارش داده و در سامانه www.۱۲۴.ir ثبت کنند.

میرآخورلو از برنامه‌ریزی دولت برای نظارت بر بازار کالاهای اساسی خبر داد و با بیان اینکه مردم به زودی تغییرات قیمتی در بازار را مشاهده خواهند کرد، گفت: با تصمیم دولت، هر هفته ۵ قلم کالای اساسی اولویت‌دار از سوی وزارت صمت تعیین و در سراسر کشور بازار این اقلام با دقت رصد می‌شود.

وی افزود: یکی از وظایفی که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بر عهده دارد، حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است که یکی از مولفه‌های آن آگاهی و اطلاع از مشخصات کالا است به نحوی که درج قیمت واقعی بر روی کالا یا خدمت باید صورت گیرد.

opal

او با تاکید بر اینکه عرضه هیچ کالایی بدون برچسب قیمت از این پس در بازار پذیرفته نخواهد شد، افزود: تمامی کالاهایی که در سطح عرضه وجود دارند باید برچسب قیمت داشته باشند و اگر این کار انجام نشود، شائبه گران‌فروشی و سایر تخلفات در واحد صنفی و فروشگاه‌ها ایجاد می‌شود و با این موارد به شدت برخورد خواهد شد.

پشت پرده تخفیف‌های توخالی برخی فروشگاه‌ها

به گفته میرآخورلو، برخی واحدهای صنفی در هفته‌های گذشته با ظاهرسازی، وانمود می‌کنند که در حال ارائه تخفیف‌های ویژه بر روی برخی کالاها هستند اما در حقیقت موجبات ضرر و زیان مصرف‌کنندگان را فراهم کرده‌اند؛ نرخ سود واحدهای تولیدی و حاشیه سود عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی‌ها بسته به نوع کالا و خدمت کاملاً مشخص است و ضوابط مرتبط با خود را دارد. بنابراین اینکه برخی کالاها از سوی فروشگاه‌ها یا واحدهای صنفی با تخفیف‌های غیرواقعی و صوری عرضه شده و در نهایت قیمتی که کالا به مصرف‌کننده اعطا می‌شود، همان نرخ واقعی براساس قیمت تمام شده و حاشیه سود منطقی است؛ بنابراین ظاهرسازی و وانمود کردن به ارائه تخفیف، یک تخلف است و به شدت با آن برخورد می‌شود.

این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: پیش‌فروش و فروشهای اقساطی نیز ضوابط خاص خود را دارند و واحدهای صنفی نمی‌توانند هر رفتاری را در زمینه اعلام قیمت داشته باشند. این در شرایطی است که برخی کالاها رقابتی بوده و قیمت آنها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شود اما به هر حال رقابت باید در جهت حمایت از حقوق مصرف‌کننده باشد نه در جهت افزایش قیمت، که منجر به سود بیشتر تولیدکننده می‌شود؛ ضمن اینکه هر حراجی که رخ می‌دهد، باید با مجوز مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت شکل گیرد.

وی ادامه داد: براساس تصمیم رئیس‌جمهوری وزارت صمت با ساختار جدیدی با قدرت وارد حوزه تنظیم بازار شده و از این پس بازار را زیر ذره‌بین خود قرار خواهد داد به شکلی که مردم آثار ملموس آن را به زودی احساس خواهند کرد.

او خاطرنشان کرد: به عرضه‌کنندگان کالا نیز هشدار می‌دهیم تا حتماً قیمت کالا را بر روی آن درج کنند چرا که عدم درج قیمت به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 38941
لینک کوتاه :