xtrim

شناسایی ۲۴ هزار میلیاردتومان فرار مالیاتی

جهان صنعت نیوز: به گزارش روز شنبه سازمان امور مالیاتی کشور ، هادی خانی عنوان کرد: طی سه سال گذشته، اقدامات لازم به منظور اخذ صورتحساب‌های بانکی حدود ۱۷ هزار مودی مشکوک به فرار مالیاتی و همچنین تفکیک و ارسال اطلاعات به ادارات‌کل جهت شناسایی مودیان و مطالبه و وصول مالیات متعلقه انجام گرفته است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر ۴۲۲ میلیون رکورد اطلاعات تراکنش‌های بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در سطح کشور، در دستور رسیدگی واحدهای مالیاتی قرار دارد.

خانی همچنین از شناسایی حدود ۶ هزار مودی جدید از طریق شناسایی و رسیدگی به اطلاعات تراکنش‌های مشکوک بانکی خبر داد و گفت: تاکنون از محل بررسی تراکنش های مشکوک بانکی حدود هشت هزار شخص، بالغ بر ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی، شناسایی و برای این اشخاص برگ تشخیص صادر شده است.

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور همچنین تصریح کرد: مطابق قانون، شرکت‌های مستقر در مناطق ویژه و آزاد تجاری صنعتی از معافیت‌ها و مشوق‌هایی برخوردارند.

وی افزود: از مهمترین این معافیت‌ها، برخورداری از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۱۳ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی و همچنین معافیت مالیات ارزش افزوده بابت معامله بین فعالان اقتصادی در مناطق مختلف اقتصادی و آزاد تجاری صنعتی است.

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: این معافیت‌ها در پاره‌ای موارد، محمل مناسبی برای فرار مالیاتی برخی شرکت‌های متخلف بوده است.

خانی افزود: از اقدامات مهم سازمان امور مالیاتی در زمینه مبارزه با فرار مالیاتی در این مناطق، شناسایی فرارهای مالیاتی ناشی از سوء‌ استفاده از معافیت‌های صادرات و مناطق ویژه و آزاد تجاری صنعتی از محل عرضه‌ محصولات پتروشیمی در معاملات شرکت بورس کالای ایران بابت مواد اولیه محصولات پتروشیمی بوده که در این رابطه، اطلاعات مالی اشخاص مشکوک از مراجع ذیربط اخذ و مطالبه حقوق حقه دولت صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: در این رابطه تا پایان سال ۱۳۹۷، اطلاعات خرید ۲۴۹ شرکت به ۲۴ اداره کل حسب مورد ارسال شده است که پیگیری‌های انجام شده از معاملات بورس کالا، تاکنون منجر به مطالبه مبلغی در حدود ۴۲۶۰ میلیارد تومان (مالیات و جریمه عملکرد و ارزش افزوده) شده است.

خانی اعلام کرد: با همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و شرکت بورس کالای ایران، طراحی فرآیند جدید شناسایی فرار مالیاتی در معاملات بورس کالا با تاکید بر وصول مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه کشف و شناسایی فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید از مهمترین برنامه‌های این سازمان است، تاکید کرد: سیاست سازمان در سال جاری این است که با تکمیل پایگاه اطلاعات مودیان، کشف فرارهای مالیاتی و شناسایی فعالان اقتصادی فاقد پرونده مالیاتی، درآمدهای پیش‌بینی شده امسال محقق شود.

خانی تصریح کرد: کشور ما دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای از جهت درآمدهای قابل وصول مالیاتی است و در صورت اجرای کامل طرح جامع مالیاتی، عملا امکان دسترسی نظام مالیاتی به لایه‌های پنهان و غیرشفاف اقتصاد فراهم خواهد شد.

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور درخصوص فرار مالیاتی در برخی صنوف همچون طلا و جواهر نیز گفت: در این رابطه نیز تاکنون وضعیت مالیاتی ۱۳۹۹ مودی فعال در صنف طلا و جواهر مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات بانکی این افراد به منظور شناسایی و کشف فرار مالیاتی احتمالی اخذ شده است.

خانی در خصوص همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط با این سازمان در زمینه برخورد با مجرمان مالیاتی گفت: طی سال‌های اخیر، همکاری دستگاه‌های انتظامی، نظارتی و امنیتی، از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کشور، معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی و پلیس آگاهی با سازمان امور مالیاتی کشور به شدت ارتقا پیدا کرده و شاهد تعامل حداکثری این دستگاه‌ها با نظام مالیاتی در زمینه تبادل اطلاعات، پیشگیری از وقوع جرم، هم افزایی در شناسایی مجرمان و برخورد قاطع با متخلفان هستیم.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 39035
لینک کوتاه :