ads
xtrim

با اصلی‌ترین عامل سرطان در جهان آشنا شوید

رییس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تاکنون ۱۷۰ نوع ویروس اچ پی وی (HPV) در جهان شناسایی شده است که ۱۵ نوع آن سرطان‌زا هستند و دو مورد از آنها پرخطرترین نوع ویروس محسوب می‌شوند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، ویروس پاپیلوما یا اچ پی وی (HPV) یکی از اصلی‌ترین عوامل ابتلا به انواع سرطان است. که متخصصان عفونی معتقدند بی‌توجهی به آن می‌تواند سلامت جسم و روان آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. این ویروس در زنان می تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود.

داود یادگاری نیا در چهارمین گردهمایی بین المللی و هشتمین سمینار سراسری ایدز که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. به اهمیت افزایش آگاهی عمومی و مطالعات متخصصان رشته‌های مختلف در خصوص زگیل تناسلی یا عفونت HPV اشاره کرد. او افزود: تاکنون ۱۷۰ نوع ویروس HPV شناسایی شده که ۱۵ نوع آن سرطان‌زا هستند. از این ۱۵ نوع، دو مورد پرخطرترین نوع ویروس محسوب می‌شوند.

وی شایع‌ترین و مهم‌ترین انواعی از این ویروس که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم می شوند را نوع ۱۶ و ۱۸ دانست. و با بیان اینکه تماس‌های پوستی یکی از مهم‌ترین علل شیوع این ویروس به شمار می روند. اظهار داشت: بیشتر بیماران مبتلا، بدون علامت هستند. اما نکته جالب توجه این است که ۷۰ درصد موارد جدید شناسایی شده طی یکسال و ۹۰ درصد موارد شناسایی شده طی دو سال، به طور کامل درمان می‌شوند. البته این موارد ابتلا به انواعی به جز نوع ۱۶ و ۱۸ است که اغلب مواقع منجر به بروز سرطان می‌شود.

یادگاری با اشاره به اینکه شانس ابتلا در افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند. یا فعالیت جنسی خود را از سنین پایین آغاز می‌کنند بیشتر از سایر افراد است. تصریح کرد: چهارمین سرطان شایع در بین زنان سرطان دهانه رحم است که ویروس HPV نقش مهمی در بروز آن دارد. البته این بیماری در کشورهای در حال توسعه، جایگاه دوم را در اختیار دارد.

توصیه به تزریق واکسن در سه دُز

به گفته وی، افرادی که به نوع پرخطر اچ پی وی مبتلا می‌شوند، به احتمال ۲۰ تا ۳۰ درصد طی دو تا پنج سال، دچار نئوپلازی درون‌اپیتلیومی دهانه رحم یا CIN خفیف می‌شوند. این افراد طی چهار تا پنج سال با CIN متوسط و طی ۹ تا ۱۵ سال به سرطان پیشرفته مبتلا می‌شوند.

یادگاری، با تاکید بر ضرورت مراجعه افراد مبتلا به این ویروس‌ها به متخصص سرطان‌شناسی، گفت: تزریق واکسن در سه دُز برای افراد ۹ تا ۴۵ سال توصیه می‌شود. واکسن از بروز نوع HPV پرخطر تا ۸۳ درصد در سنین ۱۳ تا ۱۹ سال و ۶۶ درصد در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه می توان واکسن گارداسیل را از ۹ سالگی تزریق کرد، افزود: مطالعات نشان می‌دهد واکسیناسیون تا ۹۹ درصد محافظت در برابر نوع پرخطر ویروس ایجاد می‌کند. در افراد زیر ۱۵ سال دو دوز واکسن به فاصله شش تا ۱۲ ماه و در افراد بالای ۱۵ سال سه دوز واکسن در طول یک سال یا در نهایت ۲۴ ماه توصیه می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات بیماری عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تزریق واکسن تا ۱۰ سال محافظت در بدن ایجاد می‌کند و ابتلا به HPV منعی برای تزریق آن نیست.

یادگاری این نکته را هم گوشزد کرد که افراد مبتلا به «اچ آی وی» باید سه دوز کامل واکسن را دریافت کنند.

ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 392014
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *