گسترش بحران بیهوشی در کشور
رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران با بیان اینکه پزشکان عمومی تمایلی به تحصیل در رشته بیهوشی ندارند؛ گفت: در حال حاضر در تعدادی از بیمارستانهای شهر تهران دچار بحران متخصص بیهوشی هستیم.
به گزارش جهان صنعت نیوز، علیرضا جلالی فراهانی؛ رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران گفت: نقش متخصص بیهوشی در بخش درمان و سلامت یک جامعه بسیار حائز اهمیت و منحصر به فرد است. وی اظهار کرد: بعضی از رشتههای پزشکی قابلیت آن را دارند که توسط رشته دیگر پوشش داده شوند ولی در رشته بیهوشی هیچ جایگزینی وجود ندارد.
وی تاکید کرد هیچ یک از مراکز درمانی و بیمارستانها را بدون متخصص بیهوشی نمیتوان تصور کرد. او افزود: ارائه خدمات بیهوشی به صورت ۲۴ ساعته است. تعداد متخصصان بیهوشی در هریک از مراکز درمانی میبایست قابل توجه باشد. یک متخصص بیهوشی در ایجاد ایمنی و کاهش مرگ و میر بیماران و در افزایش سلامت جامعه نقش بسیار جدی دارد.
رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران از برطرف نشدن مشکلات موجود جامعه بیهوشی در یک دهه گذشته و حتی افزایشی شدن آن گلایه کرد. وی گفت: در حدود سه سال گذشته اقبالی به رشته بیهوشی نبوده. بیش از ۷۰درصد ظرفیت رشته بیهوشی در دوره دستیاری خالی مانده است. امروز شاهد هستیم که بسیاری از دانشگاههای سطح ۲ و ۳ کشور اصلا دستیار (دانشجوی مقطع تخصص) بیهوشی ندارند یعنی تعداد ورودیهای آنها صفر است.
وی ادامه داد: در دانشگاههای سطح یک کشور تعداد ورودیشان به کمتر از ۵۰درصد رسیده است. شاهد آن هستیم که پزشکان عمومی که برای دستیاری قصد شرکت دارند تمایلی به حضور در رشته بیهوشی نداشته و به رشتههای دیگر وارد میشوند.
بحران در بیمارستان های تهران
جلالی فراهانی به کمبود متخصص بیهوشی در سطح کشور اشاره و خاطرنشان کرد: این کمبود به طوری است که در حال حاضر در تعدادی از بیمارستانهای شهر تهران دچار بحران متخصص بیهوشی هستیم. اگر این مشکل به سرعت حل نشود، میتواند عوارض جدی را برای سلامت کشور به همراه داشته باشد. یعنی با مرگ تدریجی رشته بیهوشی در ایران همراه هستیم.
وی افزود: متاسفانه اشتیاق به مهاجرت در بین متخصصین بیهوشی بیشتر از دیگر رشتههای پزشکی است. به این دلیل که این رشته در بسیاری از کشورهای جهان جایگاه بسیار ویژه و بالای داشته و از لحاظ جایگاه اجتماعی و درآمدی نیز بسیار بالاتر از ایران است.
وی با گلایه از نقش بیمهها، گفت: بیمهها در نهایت بیمهری با متخصصین بیهوشی برخورد کرده و بسیاری از تعرفههای مصوب را رعایت نمیکنند. بسیاری از کسورات بی منطق را برای همکاران بیهوشی اعمال میکنند علاوه براینکه پرداختیها با تاخیر بسیار مواجه هستند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری چهارمین کنگره بین المللی بیهوشی قلب در روزهای ۲۰ لغایت ۲۲ دیماه در سالن همایشهای ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی، تصریح کرد: این کنگره با حضور برترین متخصصین حوزه بیهوشی از جمله بیهوشی قلب از سراسر ایران و اساتید برجسته جهانی با هدف بررسی و ارائه بروزترین دستاوردها، روشها، تکنیکها و متدها در حوزه بیهوشی قلب برگزار میشود.
رئیس چهارمین کنگره بیهوشی قلب به نقش اجتنابناپذیر هوش مصنوعی در پیشرفتهای حوزه پزشکی اشاره و بیان کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که در کنگره امسال به آن پرداخته خواهد شد بحث هوش مصنوعی و بیهوشی قلب است.
تسنیم
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :
بی صفتی هست که ازامکانات بیت المال کشوربه جایی برسی بعد بدون اینکه فکر کنی ازهمین کشوربه این مقام رسیدی مهاجرت کنی به کشوردیگه.چرا از همان روز اول نمیرویدتو کانادا وامریکا درس پزشکی بخوانیدوهمان جا هم بمانید.رهبرفرموده خیانتکار هستن
اگه نمیدونی
دلیلش مافیای پزشکیه که نمذاره دانشجوی بیهوشی از مقطع کارشناسی بالاتر بره چون میترسن مطب هاشون با افزایش اینها خلوت بشه
برای ادامه تحصیل باید یا پرستاری بخونی یا ….
اینجاست که مجبور میشی مهاجرت کنی
بهترین راه استفاده از کارشناسان ارشد بیهوشی(crns) است در کشور مثل آمریکا ۵۰ درصد بیهوشی بیماران با این گروه درمانی است که هم از نظر تعرفه ای به نفع بیمار است هم کمبود پزشک بیهوشی را جبران می کند
همین بحران کمبود متخصص بیهوشی و داروی بیهوشی بدرد بخور باعث بهوش نیامدن افراد زیادی شده
یکی برادر نازنین خودم