واکنش‌ها به کتاب تازه شفیعی کدکنی؛

حافظ و سعدی هم باید مجوز می‌گرفتند!

پس از اینکه گفته شد مجموعه شعر «نامه‌ای به آسمان» محمدرضا شفیعی کدکنی شاعر، نویسنده و استاد شناخته شده زبان و ادبیات فارسی هنوز موفق به دریافت مجوز نشر نشده است، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر به این خبر واکنش نشان دادند.

هما میرزایی-جهان صنعت نیوز، محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گویی با ایسنا گفته است: نکته‌ای راجع‌به کتاب نداریم؛ منتها کتاب دارد خوانده می‌شود. به چند نفر از اهالی شعر نیز کتاب را داده‌ایم تا بخوانند و نظرشان را بگویند. ان‌شاءالله درباره کتاب تصمیم‌گیری شود. به صورت کلی کتاب در فرایند صدور مجوز است.

علی ربیعی، عضو هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: خبر ناباوارانه بود. «نامه‌ای به آسمان» کدکنی به داوری ارشادی‌ سپرده شد! می‌اندیشم اگر حافظ، سعدی، خیام و مولانا امروز می‌خواستند مجوز بگیرند چه می‌شد؟

پیش از این بسیار شنیده می‌شد چرا دیگر کمتر کسی در عرصه فرهنگ و ادبیات همچون شفیعی کدکنی‌ها به عرصه ظهور می‌رسد، امروز جواب این سوال را گرفتند. شفیعی کدکنی یادآور شعرا و ادبای چند نسل گذشته تا به امروز است. بزرگ شدن کدکنی نتیجه هیچ سیاست‌گذاری حمایتی،هدایتی و ارشادی و…. نبوده است. مفتخرشدن به انتشار کتاب کدکنی و سپاس و قدردانی از او،  رسم پاسداشت بزرگی است.

شفیعی کد کنی از ارشاد بسی  بزرگتر است.

آدرس ارشاد مشخص است : میدان بهارستان

آدرس شفیعی کد کنی کجاست ؟

همان است که در شعر خود گفت:

طفلی به نام شادی دیریست گم شده است با چشمهای روشن براق

با گیسویی بلند، به بالای آرزو

هر کس ازو نشانی دارد،

ما را کُنَد خبر

این هم نشانِ ما:

یک‌سو، خلیج فارس

سویِ دگر، خزر

محمدتقی فاضل میبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در این باره به اعتماد گفت:‌ یک نظام فرهنگی که حساسیتش به موی هنرمند باشد نه به پیام برآمده از آثار هنری، اصل هنر و…نشان می‌دهد درکی از فرهنگ و کتاب و هنر وجود ندارد. اگر قرار باشد در این مملکت جلوی انتشار کتاب شفیعی‌کدکنی را که یک انسان فرهیخته، بزرگ، دانشگاهی و دانشمند است، گرفته شود باید فاتحه فرهنگ را در این کشور خواند.

عباس عبدی هم در تازه‌ترین توییت خود نوشت: پس از کدکنی نوبت به مولوی و حافظ و سعدی و … هم خواهد رسید. همین الان اگر نهج‌البلاغه را بدون انتساب به امام علی برای گرفتن مجوز بدهند، بعید است که مجاز شناخته شود.

به دنبال رسانه‌ای شدن این خبر و موج واکنش‌ها، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: به کیفیت کتاب کاری نداریم و مجوزش طی روزهای آینده صادر می‌شود.

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیده

شناسه : 396005
لینک کوتاه :

۳ دیدگاه

  1. زمانی که بنده دانش آموز دبیرستانی بودم نام بلند آوازه شفیعی کدکنی را شنیدم

    آلان با گذشت حدود ۴۰ سال هنوز موفق به انتشار آثار خود نشده است

  2. وقتی یک سری آدم بی سواد و مغرور را در وزارت ارشاد ابقا، می کنند عاقبت این چنین می شود که به استاد فرزانه و شاعر بلند آوازه ی ایرانی هتک حرمت و بی احترامی می کنند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *