xtrim

افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود

وزیر بهداشت از تصمیم این وزارت‌خانه برای نادیده‌گرفتن قانون افزایش ظرفیت پزشکی در سال آینده خبر داد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، بهرام عین‌اللهی،وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به قانون افزایش ظرفیت رشته پزشکی گفت:«ما باید با توجه به زیرساخت‌هایی که داریم، این مصوبه را اجرا کنیم. در حال حاضر نیز ظرفیت ما پر شده و بیش از این امکان افزایش ظرفیت نیست. چرا که این دانشجویان نیاز به کلاس آموزشی دارند، باید به اندازه‌ی کافی بیمار ببینند و…»

وی در پاسخ به این‌که وزارت بهداشت چه تصمیمی در این زمینه دارد، خاطر نشان کرد:«ما تصمیم داریم تا در پیشنهادی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، اجرای این مصوبه را در سال آینده متوقف کنیم.»

وزیر بهداشت در مورد علت این اقدام نیز گفت:«علاوه بر کمبود زیرساخت، بیمار هم لازم است. دانشجوهای پزشکی برای کسب تجربه نیازمند بیمار دیدن هستند.»

opal

عین‌اللهی برنامه وزارت بهداشت در این زمینه را نیز این‌گونه تشریح کرد:«ما قصد داریم هر زمان که به تعادل برسیم پیگیر این مصوبه باشیم.»

شورایعالی انقلاب فرهنگی

قانون افزایش ظرفیت پزشکی دوسال پیش از این در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود. ریاست این شورا برعهده سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشور، است.

همچنین باقری‌فرد در این برنامه تلویزیونی به بررسی ابعاد مختلف افزایش ظرفیت پزشکی در کشور پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به تصویب ماده واحده افزایش ظرفیت پزشکی عمومی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۰، گفت:«در این مصوبه آمده که از سال ۱۴۰۰ هر سال باید ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی افزوده شود. با توجه به لازم‌الاجرا بودن مصوبات این شورا، از سال ۱۴۰۱ طبق همین اعداد و حتی بیش‌تر از آن را وزارت بهداشت پذیرش کرد.»

وی در ادامه از بندهای دیگر این مصوبه نیز سخن به میان آورد و افزود:«این مصوبه مراجع دیگری هم دارد. وزارت بهداشت به تنهایی مسئول اجرای این طرح نیست. در این مصوبه آمده که سازمان برنامه و بودجه بایستی بودجه لازم را به وزارت بهداشت پرداخت کند تا بتواند زیرساخت‌ها را تکمیل نماید. سازمان امور استخدامی نیز موظف شده که مجوز لازم برای جذب استاد را به وزارت بهداشت بدهد.»

گلایه از عمل نکردن این سازمان‌ها به وظایف قانونی

این استاد دانشگاه ضمن گلایه از عمل نکردن این سازمان‌ها به وظایف قانونی خود، خاطر نشان کرد:« در سال ۱۴۰۱ افزایش ظرفیت اجرایی شد. در حالی که نه امکانات آموزشی و نه استاد جدیدی به دانشگاه‌ها افزوده نشده بود. ما با امید به تخصیص بودجه لازم، تعهدات سال ۱۴۰۲ را نیز اجرایی کردیم. در مقابل اما باز هم هیچ بودجه‌ای برای دانشجویان جدید به وزارت بهداشت پرداخت نشد.»

باقری فرد در پاسخ به این سوال که آیا امکان توقف موقتی در اجرای این طرح وجود دارد نیز گفت:«در حال حاضر آقای دکتر خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، رویکرد خوبی به مسائل پزشکی دارند. به همین دلیل از هفته آینده جلساتی را با این شورا در حضور روسای چند دانشگاه منتخب کشور برگزار خواهیم کرد. ما طرح‌های چندگانه ای را برای پیشنهاد آماده کرده‌ایم. به هر حال با توجه به بن‌بستی که در حوزه آموزش پزشکی کشور به وجود آمده ما امیدواریم که با یک تعامل سازنده بتوانیم از دامنه‌دار شدن این مشکل در سال‌های آینده جلوگیری نماییم.»

فارس

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 401675
لینک کوتاه :

۸ دیدگاه

  1. بزاریددانشگاه ازادپذیرش کنه(چرااجازه نمیدید )اونجاکه هزینش به عهده خدادانشجوهای…بهترازاینه که دانشجوهای مادرت خارج ازکشورپولهاشون روهزینه کنن..متاسفانه سیاستهای معافییای ازاین رشته غول ساخته وباعث تخریب دقیقه رشتهاشده

  2. سلام افزایش ظرفیت به جز زیرساخت و بیمار و شرایط استاندارد نباید منجر شود که جز نخبه ها و افرادی با توان و پایه هوشی وروانی مناسب جذب در آیت رشته ها شوند …که غیر این می‌شود آنچه نباید بشود و درحال حاضر هم صدای پای آن با به گوش می‌رسد…..

  3. تا زمانی که طرح دکتر طریقت منفردوزیرمحترمی که مصمم بود جراحان وپزشکان را ازسمت های مدیریتی کناربگذارد اجرانشود
    وزارت بهداشت و ظرفیت رزیدنت رشته های جراحی روی خوش به خود نخواهد دید وباهزار ترفند کارشکنی خواهند کرد چون رونق کسب کار عده ای با عرضه زیاد به خطر خواهد افتاد
    دکتر طریقت منفرد به طرزمشکوکی دچار حادثه وفوت نمود وبعد فوت وی کسی پیگیر طرح وی نشد!

  4. متاسفانه پزشک هابه خاطراینکهددرامدشون رودرخطرمیبینن شروع به بهانه تراشی میکنن درصورتیکه ازلحاظ تعدادبیماربرکسی پوشیده نیست که متاسفانه تعداوبیماران اونقدربالاست که برای ویزیت یک پزشک به سختی نوبت همون روزگیرت میاد بایدنوبت چندروزه حتی ماهانه بگیریوبیمارستانهاهم که دیگه ازدحام شدید

  5. مافیای پزشکی اجازه هیچ پیشرفتی به جامعه نمی دهد اینها هم پزشک هم دلال هم واردکننده وهم برج سازان آینده اند وتمامی سهمیه ها هم برای سران است چرا پس این همه مهندس از هرکوره دهات بیرون می ریزید رتبه سوم فارغ اتحصیلان مهندسی را دارید و بودجه عمرانی وصنعت تان به اندازه جیبوتی هم نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *