xtrim
در همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران؛

عملکرد درخشان فکور‌صنعت

به گزارش جهان صنعت نیوز، شرکت فکور‌صنعت در بیست و ششمین دوره همایش شرکت‌های برتر ایران، رتبه اول شرکت‌های پیمانکاری ایران( شاخص فروش و بازده فروش)را کسب کرد.

فکور صنعت شرکت برتر

در این همایش محمد وحید شیخ‌زاده مدیر‌عامل شرکت فکور‌صنعت نیز مورد تقدیر قرار گرفت. این شرکت همچنین با ۴ پله صعود نسبت به سال قبل رتبه ۶۳‌ام (شاخص فروش) شرکت‌های برتر ایران را به دست آورد.

فکورصنعت شرکت برتر

چادرملو و کسب رتبه اول در گروه فلزات آهنی

همچنین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گروه فلزات آهنی از نظر بهره‌وری کل عوامل تولید موفق به کسب رتبه اول شد. در بیست و ششمین همایش ۵۰۰ شرکت برتر ایران (۱۰۰- IMI ) شرکت معدنی و صنعتی چادرملو موفق شد رتبه اول از نظر بهره‌وری کل عوامل و رتبه اول از نظر شاخص بازده فروش در گروه فلزات آهنی کشور را کسب کند.

در این همایش که با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت، وزیر اقتصاد، معاونان وزیر و برخی مقامات کشور و مدیران صنایع و شرکت‌های بزرگ کشور در محل سالن همایش‌های صدا‌و‌سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، لوح برتر این عنوان به مدیرعامل چادرملو اهدا شد. همچنین شرکت ملی صنایع مس ایران نیز موفق به کسب رتبه شد.

خیز گروه بهمن برای قرارگیری در میان پنجاه شرکت برتر

هلدینگ بهمن‌موتور در میان یکصد شرکت برتر سال ۱۴۰۱ ایران قرار گرفت. براساس آخرین ارزیابی شرکت‌ها توسط سازمان مدیریت صنعتی، گروه بهمن رتبه ۵۹ را در شاخص فروش به خود اختصاص داد. این شرکت در گروه وسایط نقلیه و قطعات خودرو رتبه چهارم را به خود اختصاص داده و بهترین عملکرد فروش را در میان خودروسازان بخش خصوصی داشته است. بهمن‌موتور بعد از شرکت‌های بزرگ ایران‌خودرو، سایپا و ایران‌خودرو دیزل قرار گرفته است. بر همین اساس، بهمن‌موتور با ۲۵ رتبه صعود جزو ده شرکت با بیشترین صعود فروش نسبت به سال قبل خود است.

بهمن‌موتور پس از خصوصی‌سازی خود توانست جایگاه مناسبی در صنعت خودروی ایران به دست آورد. این شرکت اکنون با داخلی‌سازی رو به رشد محصولات روز دنیا توانسته، محصولات خود را با قیمت رقابتی به بازار عرضه کند و سهم خود را از فروش افزایش دهد. بهمن دیزل از دیگرشرکت‌های تابع گروه بهمن- با ۴۸ پله صعود عملکرد قابل توجهی از خود نشان داده است. این شرکت در سال۱۴۰۰ از نظر فروش رتبه ۱۶۲ را داشته، اما در سال ۱۴۰۱ به رتبه ۱۱۴ دست پیدا می‌کند. بهمن دیزل با تنوع‌بخشی به سبد محصولات خود و شناسایی خلا‌های موجود توانسته سهم خود را در بازار افزایش دهد.

رتبه نخست شاخص فروش به «ومعادن» رسید

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (با نماد بورسی ومعادن) رتبه نخست از نظر شاخص فروش (درآمد) را در گروه سرمایه‌گذاری‌های مالیدر بیست و ششمین دوره رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) کسب کرد.

براساس این گزارش، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با کسب درآمد قابل توجه ۷/ ۱۳ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱ موفق‌شد در رده نخست شرکت‌های برتر ایران از نظر شاخص فروش (درآمد) در گروه سرمایه‌گذاری‌های مالی قرار گیرد.

از این رقم، ۲/ ۱۳ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌پذیر و دریافت سود سهام و حدود ۸۸ میلیارد تومان آن از محل سود فروش سرمایه‌گذاری‌ها و ۳۸۶ میلیارد تومان از محل سایر درآمدهای عملیاتی حاصل شده است.

بزرگ‌ترین هلدینگ سرمایه‌گذاری حوزه معدن در بازار سرمایه که با صرف‌نظر از پرتفوی ارزشمند غیربورسی، حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان ارزش‌افزوده در سبد بورسی برای سهامداران خود ایجاد کرده، در دوره جاری موفق به کسب رتبه اول شرکت‌های برتر ایران از نظر شاخص فروش در بین ۱۰۰ شرکت برتر کشور شده است.

میزان سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های «ومعادن» در سال گذشته، ۳۹۱ میلیون دلار بود. این شرکت در تلاش است با اجرای پروژه‌هایی که راهبری آنها را بر عهده دارد و یا به عنوان سرمایه‌گذار در این پروژه‌ها حضور یافته‌است، این رقم را به بیش از یک میلیارد دلار در پایانسال ۱۴۰۶ برساند. باتوجه به اخبار مثبت پیرامون فعالیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر و روند سریع اجرای پروژه‌های بزرگ و متنوع این مجموعه، افق سودآوری شرکت بسیار روشن بوده و تحقق هدف ۱ میلیارد دلاریسود خالص در دوره یادشده کاملا عملی و قابل دسترس به‌نظر می‌رسد.

گفتنی است سود خالص «ومعادن» طی پنج سال اخیر، با روند روبه‌رشد مناسبی همراه بوده و بیشترین سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۱، به میزان بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حاصل شده است.

از آنجایی که طی سنوات گذشته، در کارنامه عملیاتی این غول سرمایه‌گذاری رشدهای سنگین سودآوری به چشم می‌خورد، تلفیق ایننکته با بهره‌برداری و آغاز به‌کار پروژه‌های در دست اجرا در سال‌های پیش‌رو؛ عملا خیال سهامداران را از بابت پوشش هدف یک میلیارد دلاری آسوده کرده است.

هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات مجموعه‌ای مهم و تاثیرگذاردر حوزه معدن و صنایع‌معدنی کشور است که در حال حاضر بالغ بر ۵/ ۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختص‌به‌خود داشته و برای اجرای آنها برنامه‌ریزی و نظارت دارد. هفت پروژه بزرگ از مجموع ۴۸ پروژه پیشرانان پیشرفت اقتصاد کشور توسط این هلدینگ بزرگ بورسی در حال اجراست.

 رتبه اول هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران

هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران نیز در بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران موفق به کسب ۳ رتبه اول میان ۵۰۰ شرکت برتر ایران در سه بخش متفاوت شد.

براساس گزارش گروه کارشناسی رتبه‌بندی IMI-100 و نتایج رتبه‌بندی سال ۱۴۰۲، بین ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور رتبه اول از نظر «شاخص فروش در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی»، رتبه اول از نظر «بهره‌وری کل عوامل در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی» و رتبه اول از نظر «شاخص بازده فروش در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی» را کسب کند.این رتبه‌بندی نمایانگر این نکته است که شرکت‌های حاضر در فهرست شرکت‌های برتر ایران نقش مهمی در رشد تولید، اشتغالزایی، صادرات و به طور کلی توسعه اقتصادی کشور دارند.

حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر

مصطفی مؤمنی مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در ابتدای این مراسم اظهار داشت: بهره‌وری در کشور ارتقا یافته است و این ۱۰۰ شرکت از صنایع مادر و ارزآور هستند، البته پنج شرکت دانش‌بنیان نیز در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر قرار دارند که اتفاق مبارکی است.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: پیشبرد صنعت و توسعه فضای کسب‌و‌کار یکی از وظایف مهم این سازمان است و در کنار آن رویدادهای مختلف را برگزار می‌کند.

وی با اشاره به شناسایی شرکت‌های برتر گفت: تولید اطلاعات موثق و دقیق از وضعیت شرکت‌ها و شفاف‌سازی و تحلیل فضای کسب‌و‌کار می‌شود. امسال صورت‌های مالی و گزارش‌های حسابرسی شرکت‌ها در سال گذشته را دریافت کردیم و تحلیل داده‌ها براساس ۳۳ شاخص صورت می‌گیرد.

مؤمنی با اشاره به اینکه شاخص فروش یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در ارزیابی شرکت‌های برتر است، بیان کرد: در سال‌های گذشته این شاخص‌ها توسعه پیدا کرده است که این شاخص‌ها کمی هستند ضمن اینکه در سال‌های آینده شاخص‌های جدید ارائه می‌شود.

وی عنوان کرد: در بررسی شرکت‌ها مشخص شد که نرخ رشد همراه با تورم در فروش کاهشی بود، اما نرخ رشد واقعی فروش افزایشی بود؛ یعنی در یک سال گذشته که مبنای ارزیابی بوده مهار تورم صورت گرفته و قیمت‌هاتوسط دولت کنترل شده و ۱۱ درصد نرخ واقعی فروش افرایش یافته که به خاطر رشد تولید و ارزش‌افزوده است.

 برای شرکت‌های بزرگ تامین انرژی و مالی مهم است

سیداحسان خاندوزی در این مراسم اظهار داشت: امسال نیز مانند سال گذشته رشد اقتصادی مثبتی را تجربه خواهیم کرد. بر این اساس در ۱۶ فصل رشد متوالی رشد اقتصادی خواهیم داشت.

وی افزود: با مرور شاخص‌های اقتصاد کلان در ۲ سال اخیر مشخص میشود که ما دشواری‌های خارجی و داخلی در ۶ سال اخیر را پشت سر گذاشتیم؛ دشواری خارجی بخش مهمی است که پا برجاست، اما با سیاست‌های رییس‌جمهوری که در حوزه توسعه روابط و اقتصاد با کشورهای همسایه صورت گرفته است، شاهد گشایش‌های اقتصادی هستیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در وزارت اقتصاد با کلیدواژه تسهیل و تامین بسیار سر و کار داریم، گفت: از دام رکود و رشد اقتصاد پایین خارج شده‌ایم و در مسیر بلندمدت قرار گرفته‌ایم برای اینکه تولید ملی و درآمد سرانه ارتقا پیدا کند و راه بسیاری در پیش داریم.

خاندوزی با بیان اینکه، بازیگران اقتصادی توانسته‌اند از دام رکود خارج شوند که به خاطر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: نیازمندهمفکری بین بخش دولتی با بخش صنعتی و شرکت‌های برتر هستیم تا به کیفیت رشد اقتصادی دست یابیم و کالاها قابلیت رقابت پذیریدر عرصه بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: برای شرکت‌های بزرگ اقتصادی تامین انرژی و مالی مهم است که نیازمند تدابیر مشترک هستیم تا اولویت به تولید در مقابل مصرف مورد توجه قرار گیرد.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در وزارت اقتصاد تلاش کرده‌ایم تامینمالی بانکی را با کنترل نقدینگی فراهم کنیم، گفت: ابزارهای متفاوت را برای شرکت‌های خوش‌نام و معتبر در دستور کار قرار دادیم، در ۹ ماه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان شرکت‌های غیر‌دولتی از بازارسرمایه بود که امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از ظرفیت تامین مالی بورس استفاده کرده‌اند که امسال امیدواریم به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان دست یابیم.

خاندوزی بیان کرد: سال گذشته ۲۸ درصد تامین مالی بانکی جدیدبرای بخش‌های غیردولتی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه دولت از حضور ایران در ۵۰۰ شرکت برتر دنیاحمایت می‌کند، گفت: از اینکه شرکت‌های بزرگ سرحلقه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشورمان باشند حمایت ویژه‌ای خواهیم انجام داد ضمن اینکه از شرکت‌های بزرگ می‌خواهیم برای خوشه‌سازی و زنجیره‌های مرتبط صنعتی اقدام کنند.

 فکر نمی‌کنیم توسعه کشور محقق شود

عباس علی‌آبادی وزیر صمت اظهار داشت: با وجود داشتن منابع سرشار نفت و گاز و با توجه به الگوی مصرف کنونی فکر نمی‌کنیم توسعه کشور بر این مدار محقق شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم صنعتی شدن ‌اظهار داشت: وضعیت آبی کشور به گونه‌ای نیست که کشاورزی را محور اصلی توسعه قرار دارد و با وجود معادن ارزشمند در کشور به دلیل آنکه خام‌فروشی براساس اسناد بالا‌دستی مذموم است بنابراین از این مسیر نیز نباید به فکر توسعه بود.

وی افزود: لذا اگر شرکت‌های قطعات پازل توسعه باشند به نظر می‌رسد رتبه‌بندی شرکت‌ها راهی است برای اینکه عملکردها را بسنجیم و بررسیکنیم که آیا در در مسیر توسعه هستیم یا خیر؟

علی‌آبادی با بیان این سوال که منشا بیش اظهار و کم اظهاریچیست، گفت: بسیاری از شرکت‌های فعال در یک صنعت فقط به دلیل استفاده از منابع ارزی وارد یک حوزه صنعتی می‌شود، در یک صنعتی۳۷ بنگاه وجود دارد در حالی که در مقایس اقتصادی فقط یک بنگاه برایآن صنعت کافی است. بنابراین لازم است در رتبه‌بندی شرکت‌ها به مسائل اینچنینی توجه شود.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور تشکیل سرمایه است، اظهار داشت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نکته‌ای گنجانده شده که فرصت تشکیل سرمایه را از ما می‌گیرد که امیدوارم مجلس آن را رد کند.

علی‌آبادی اظهار داشت: اگر بنا باشد همه ثروت بنگاه‌ها به بهانه رفع نیاز کشور از آنها گرفته شود دیگر پولی برای تشکیل سرمایه نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه رشد صنعتی پایدار و صادرات محور باید به محوریدر سنجش شرکت‌های برتر تبدیل شود، اظهار داشت: همچنین مسوولیت‌پذیری یکی از شاخص‌های پیشنهادی اهل‌فن برای سنجش شرکت‌هاست.

وزیر صمت گفت: باید مرکز دیده بانی با هدف سنجش استعدادها در هر منطقه و رصد فناوری نوین صنعتی در راستای توسعه کسب‌و‌کارها تاسیس شود و سازمان گسترش و نوسازی صنایع باید برای تاسیساین مرکز، همه امکانات وزارت صمت صنایع را بسیج کند.

علی‌آبادی با بیان اینکه در همه جای دنیا فساد وجود دارد گفت: اما باید مرام‌نامه برای مدیران پاکدست و جسور توسط تمامی سازمان‌ها و مراجع ذی‌ربط وزارت صمت با همکاری سازمان بازرسی کل کشور تدوینشود و از ظرفیت مدیران پاکدست در حوزه صنعت و تولید بهره گرفت.

وی بیان داشت: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان مهم است لذا این موضوع باید در حوزه صنعتی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: امسال در رتبه‌بندی ۵۰۰ شرکت، ۶۱ شرکت دانش‌بنیان حضور داشتند همچنین در ۱۰۰ شرکت برتر، ۵ شرکت دانش‌بنیان قرار دارد. این شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری‌های شیمیایی، داروسازی و… حائز رتبه‌های خوبی شده‌اند که براساس آمار نسبت به سال قبل رشد خوبی نیز داشته‌اند.

صنعت و معدن
شناسه : 403745
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *