xtrim

ایران به ترکیه برق صادر می کند

مدیرعامل گروه مپنا گفت: اقدامات لازم برای صادرات برق ایران به ترکیه تقریبا تمام شده، اما هنوز اجرایی نشده است، ظرفیت خوبی برای صادرات برق به ترکیه ایجاد خواهد شد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، محمد اولیا، در نوزدهمین نمایشگاه آب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با بیان اینکه ظرفیت اسمی تولید برق کشور حدود ۹۲ هزار مگاوات است که از این رقم بالغ بر نیمی از آن به میزان حدودی ۴۵ هزار مگاوات توسط مپنا ساخته شده است. اظهار کرد: ظرفیت نیروگاهی احداث شده توسط گروه مپنا در هفته‌های اخیر از مرز ۵۰ هزار مگاوات گذشت که از این رقم ۴۵ هزار مگاوات در داخل کشور و ۵۰۰۰ مگاوات در خارج از کشور احداث شده است.

وی با بیان اینکه حوزه‌های آب، انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی در مجموعه گروه مپنا، موضوعاتی هستند که از این پس، بیش از گذشته روی آن متمرکز خواهیم شد. اظهار کرد: صنعت انرژی به سمت کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و رشد تجدیدپذیر‌ها می‌رود. مپنا هم در همین راستا برای توسعه تجدیدپذیر‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

مدیرعامل گروه مپنا با بیان اینکه از حدود ۱۰ سال پیش، مپنا در بخش نیروگاه‌های بادی فعالیت کرده که این فعالیت شامل ساخت تجهیزات نیروگاه‌های بادی، اجرا و بهره‌برداری از نیروگاه‌هایی مثل کهک، آغ کند، میل‌نادر و… بوده است. گفت: قدیمی‌ترین نیروگاه خورشیدی مپنا در کهک ساخته شده و اکنون در حوزه خورشیدی، نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی را برای فولاد مبارکه در دست ساخت داریم.

اولیا با بیان اینکه در حوزه فنی، نیروگاه بادی پیچیدگی و سرمایه‌پذیری بیشتری نیاز دارد. تاکید کرد: در نیروگاه خورشیدی، پنل‌ها هم یک‌طرفه و هم دو طرفه است. پنل‌های دوطرفه که امروز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، ۲۰درصد راندمان بیشتری دارد.

تولید اینورتر در مقیاس‌های کوچک در مجموعه مپنا

وی با تاکید بر اینکه مپنا در زمینه ساخت داخل تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی برنامه‌ریزی کرده، به طوری که در برنامه دارد برای داخلی‌سازی تجهیزات، با سرمایه‌گذاران و سازندگان خارجی وارد شراکت شود. گفت: قیمت تجهیزات خورشیدی کاهشی و رو به توسعه است.

مدیرعامل گروه مپنا افزود: اغلب پنل‌ها درحال‌حاضر وارداتی است. اما در زمینه تولید اینورتر در مقیاس‌های کوچک در مجموعه مپنا در حال ساخت هستیم.

وی با بیان اینکه هفت پروژه فعال تجدیدپذیر در بخش نیروگاه‌های بادی و خورشیدی با مجموع ظرفیت ۷۰۰ مگاوات در ۱۸ ماه آینده در دست ساخت خواهیم داشت. تاکید کرد: همچنین مذاکرات برای آغاز پروژه‌های جدید در حال انجام است.

اولیا با بیان اینکه با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته می‌توانیم سهم قابل توجهی در احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی، به عنوان پشتوانه توسعه تجدیدپذیر‌ها داشته باشیم. گفت: برای ۶۵۰ مگاوات ساخت نیروگاه خورشیدی در دو کشور در حال مذاکره هستیم. ظرفیت یکی از این نیروگاه‌ها ۳۰۰ مگاوات است که امیدواریم در این هفته نهایی شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه بازچرخانی آب، گفت: پروژه مهمی را برای تصفیه و انتقال پساب دو شهر فولادشهر و زرین شهر به منظور تأمین آب کارخانه ذوب آهن اصفهان در دست اجرا داریم.

منبع: ایسنا

نفت و پتروشیمی
شناسه : 403977
لینک کوتاه :

۲ دیدگاه

  1. دکتر مشهدی یکی از باسواد ترین اساتید حوزه خودرو در کشور هستند و تمامی مطالبی که بیان فرمودن دقیق و منطقی.
    فقط اسم برقی دهن پر کن هست و بررسی عمیقی روی تاثیر گذار بودنش نشده.

  2. در مقابل ترکیه راه های آبی را به روی ایران یا می بندد و یا به اسم سد زدن اجازه نمی دهد که آب به ایران برسد .
    در مقابل ما باید باج بدهیم . چقدر نادانی و حماقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *