ضربه سنگین تحریم به سلامت ایرانیان
جهان صنعت نیوز: در اوج تحریم های همه جانبه علیه مردم ایران، فعالان حوزه صنعت دارویی، قصد دارند پنجمین نمایشگاه محصولات خود را به عنوان ایران فارما در تهران برگزار کنند. این در حالی است که گزارشهای متعدد نشان می دهد صنعت دارویی از تحریمهای آمریکایی به شدت صدمه خورده است.
رئیس سندیکای صنایع دارویی کشور در پاسخ به سئوالی درباره صدمات تحریمها به تولید دارو در کشور گفت: از دو وجه باید به موضوع نگاه کرد. هیچ صنعتی در هیچ کشوری غیروابسته به سایر کشورها نیست. صنعت داروسازی ما هم بخشی از ماشین آلات، مواد اولیه و بینابینی، وابسته به دنیا است. آنچه مسلم است شعار فریبکارانه آقای ترامپ که گفت ما فقط سیستم بانکی را برای کالاهای غیرسلامت تحریم کردیم، اینطور نبود. امروزه شرکتهای دارویی ما برای تامین کوچکترین اقلام خود، دچار مشکل شده اند. برای نقل و انتقال پول به شدت دچار مشکل هستیم. روابط مالی ما با کشورهای مقصد، روان نیست و متوقف است.
عباس کبریایی زاده با اشاره به اینکه حرفهای ترامپ یک دروغ است که می گوید تحریم بانکی روی دسترسی مردم به کالاهای خدمات، اثر نگذاشته، گفت: ما به صراحت می گوییم شرکتهای دارویی از تحریم آسیب دیده اند ولی این دلیل نمی شود ما مقابل زورگو تسلیم شویم. در بسیاری از موارد ناچاریم مواد یا قطعاتی را در داخل کشور بسازیم، اگر چه ممکن است زمان ببرد یا مجبور شویم از طرق دیگر آن قطعه یا دستگاه را تهیه کنیم.
او در ادامه گفت: تحریمهای ظالمانه آمریکا بر سلامت مردم تاثیرگذار بوده است. مقاله ای مفصل به زبان انگلیسی نوشته ام که به زودی منتشر می شود و نشان می دهد تحریمها به سلامت مردم آسیب زده است و محورهای مختلف مانند کاهش درآمد ملی که اثر بر سلامت مردم دارد تا فرآیندهای تولید دارو چطور تحت تاثیر تحریم قرار گرفته است.
زرگرزاده، عضو هیات مدیره سندیکای صنعت دارویی کشور هم گفت: ما در مورد مواد دارویی تحریم هستیم، در اقلام کنترلی و ساخت دارو هم به شدت تحریم هستیم. مرز ما مرز ناامیدی است. صنایع داروسازی ما در زمان جنگ همینطور بود. ما درآن زمان بهترین توسعه را داشتیم. ما موظف و مکلف می دانیم خود را که داروی مردم را کیفیت تایید شده، تامین کنیم. یعنی ذره ای از استانداردها کوتاه نمی آییم. ظرف یکی دو سال اخیر، دارویی بوده است که بدون تغییر کیفیت یا قیمت، تولیدش در داخل آغاز شده است. مرز ما مرز ناامید کردن مردم است و به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم مردم دچار ناامیدی شوند. ما در شرایط تحریم، فیلترهایی را آوردیم که مصارف دوگانه داشتند. صنایع دارویی ما به لطف خدا کار می کند و بر همه حیله ها چیره خواهیم شد.
او ادامه داد: علی رغم سخنان آمریکایی ها، ما شدیدا در دارو تحریم هستیم ولی صنعت داروی ایران سر پا نگه داشته ایم و اقلام مورد نیاز مردم را تامین می کنیم.
صادرات دارو ۳۰ درصد کاهش یافت
رئیس کمیسیون صادرات سندیکای صنایع دارویی ایران هم اعلام کرد صادرات دارو از ایران به مقصد کشورهای خارجی در سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد افت داشته است. علیمیان در این باره گفت: دشمنان درباره دارو هم به صور مختلف سعی کردند صادرات دارو را به صفر برسانند. در صادرات دارو این موفقیت را نداشتند و ما میزان صادراتمان افت داشته ولی تمام شرکتها سعی دارند حضور خود را در صادرات پررنگ نگه دارند.
او با اعلام اینکه حدود ۳۰ درصد افت ارقام صادرات دارو را در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ داشته ایم، گفت: ولی ما کماکان سعی در حفظ بازار صادراتی داریم. بخشی از ارز دارو، اولویت یک است و مسئولان سعی کردند در سال ۹۸ صادرات دارو با اولویت یک را محدود کنند ولی ما درخواست تعدیل این تصمیم گیری را داریم. به گونه ای که محدودیت داخلی برای صادرات نداشته باشیم، علی رغم اینکه در بازار خارجی، شیطنتهایی محدودیت در صادرات ایجاد می کنند.
حضور ۵۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه صنعت داروی ایران
رئیس سندیکای تولیدکنندگان صنعت دارو درباره پنجمین نمایشگاه ایران فارما گفت: امسال دوم تا چهارم مهرماه در خدمت شرکتهای دارویی و بازدیدکنندگان خواهیم بود که در محل مصلی امام خمینی نمایشگاه برگزار می شود. نمایشگاه بین المللی فضای کافی برای برگزاری این نمایشگاه نداشت و بعد وقتی نمایشگاه را در مصلی برگزار کردیم بازخورد خوبی از سوی شرکتهای خارجی آمد که باعث شد استقبال خیلی خوب شود. سال گذشته ۳ هزار مهمان خارجی از نمایشگاه بازدید کردند.
کبریایی زاده با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ شرکت خارجی در نمایشگاه حضور داشتند، گفت: برآورد می شود امسال بیش از ۵۵۰ شرکت در نمایشگاه ایران فارما حضور داشته باشند. فکر می کردیم به بهانه تحریمها، شرکتهای خارجی کمتر حضوز یابند. ولی الان ۳۰ کشور دنیا شرکتهای دارویی شان در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند. کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، چین، هند، ایتالیا، سوئیس، ترکیه، هلند در این نمایشگاه حضور دارند و کشورهای هند و چین به طور خاص پاویون اختصاصی دارند. لذا ما برآورد می کنیم بازدید ۳۰ هزار نفره از نمایشگاه انجام شود.
او در ادامه سخنانش گفت: همچنین سال گذشته بیش از ۳ هزار دانشجو از نمایشگاه بازدید کردند و امسال هم حضور دانشجویان بسیار پررنگتر خواهد بود. در این نمایشگاه شرکتهایی که تولیدکنندگان دارو، تولیدکنندگان مکمل های رژیمی غذایی، مکمل های ورزشی، تولیدکنندگان مواد اولیه دارو، تولیدکنندگان صنایع بسته بندی و پشتیبانی در داروسازی، هستند، حضور دارند. شعار این نمایشگاه، ایران فارما، تجلی رونق تولید در کشور است. بیش از ۶۷ درصد از مواد اولیه صنعت داروی کشور در داخل به صورت دانش بومی تولید می شود. در صنایع تولید محصولات بایوژنریک، جایگاه خوبی در دنیا داریم و باید قدر این نعمت را بدانیم.
اختصاص یارانه کتاب پزشکی برای دانشجویان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران هم در این نشست گفت: چهارمین نمایشگاه کتب پزشکی و دارویی همزمان با نمایشگاه ایران فارما در مصلی امام خمینی تهران برگزار می شود. از لحاظ فروش ناشران، دوره های اخیر بسیار موفق بوده است. سال گذشته ۱۹۶ میلیون تومان از محل یارانه ارشاد، دانشجویان کتاب خریدند و امسال هم در تلاش هستیم همین مقدار در نظر گرفته شود.
کاظمی توضیح داد: اسکان دانشجویان شهرستانی که ازطریق اپلیکیشن ایران فارما ثبت نام کنند می توانند از امکانات هتل حرم امام خمینی استفاده کنند. به دانشجویان دکتری ۳۰۰ هزار تومان یارانه کتاب تعلق می گیرد. به سایر دانشجویان ۲۰۰ هزار تومان یارانه کتاب خواهیم داد.
لینک کوتاه :