دلار ریخت ولی طلا گران شد
به گزارش جهان صنعت نیوز، برای چهارمین روز پیاپی در هفته جاری، قیمت طلا و انواع مسکوکات با رشد شارپی همراه شد. افزایش قیمت طلا باعث رشد قیمت تمامی انواع مسکوکات، طلای ساختهشده و آبشده و طلای دسته دوم شد، بهگونهای که رشد حدودا ۲۰۰ تومانی قیمت دلار باعث رشد ۲۰۰ هزار تومانی الی یکمیلیون تومانی انواع طلاها به جز سکه گرمی در بازار داخلی ایران شد.
افزایش ناچیز قیمت دلار، در کنار رشد بسیار محدود قیمت طلای جهانی باعث صعودی شدن بازار طلا در کشور شد. با پرسوجو از معاملهگران سطوح مختلف طلا و مسکوکات، میتوان دریافت که این رشد متوالی و سریالی برای چهارمین روز پیاپی در طول یک هفته، ناشی از افزایش حباب سکه در بازار بوده و این در شرایطی است که هنوز انتظار مداخله از دولت برای تامین تقاضای مسکوکات در بازار وجود دارد و در صورتی که دولت نتواند از ظرفیت و منابع خود در این زمینه بهرهبرداری کند، حباب سکه و در نتیجه قیمت طلا در روزهای آینده نیز به سیر صعودی خود، صرفنظر از دامنه تحولات جهانی قیمت طلا، ادامه خواهد داد. قیمت طلای جهانی در آخرین روند تحولات خود با افزایش ۴ دلاری در هر اونس معادل ۲۰۲۸ دلار مورد دادوستد واقع شد.
ارزیابی تحلیلهای تکنیکال در روزهای گذشته برای سکه امامی منطقه ۳۱ میلیون و۵۰۰ هزار تومانی را محدوده قیمتی مناسبی جهت خریدهای پلهای میدانند. آنها میگویند اگر قیمتها در محدودههای فعلی تثبیت شوند، روند بازار طلا افزایشی است. تحلیلگران فنی میگویند با توجه به رفتار کامودیتیها در جهان و طلای جهانی، بازار طلا در داخل، حرکت رو به بالای خوبی دارد. نکتهای که در این زمینه نباید از نظر دور داشت این است که دو پارامتر قیمت دلار و همچنین رفتارهای ارزی و پولی بانک مرکزی در زمینه پیشبینی تحولات قیمتی طلا بسیار حائز اهمیت است.
فعالان بازار طلا معتقدند در مناطق قیمتی بدون روند، احتمال ورودهای موفق بالاتر است تا اینکه افراد بخواهند در روندهای قیمتی وارد بازار شوند. آنها میگویند در زمانهایی که بازار، روند دارد هیجانات کاذب بالاست و میانگین سود مناسب وجود ندارد.
پرواز ربع سکه
سکه امامی با افزایش یکمیلیون و هشت هزار تومانی با قیمت ۳۲ میلیون و ۵۱۰ هزار تومانی معامله شد. سکه بهار رشد ۶۷۵ هزار تومانی داشت و در کانال ۲۹ میلیون تومانی پیشروی کرد و با قیمت ۲۹ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان معامله میشود.
نیمسکه با افزایش ۲۵۰ هزار تومانی و ربعسکه با رشد ۲۰۰ هزار تومانی به ترتیب با قیمت ۱۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ۱۱ میلیون تومان معامله شدند. سکه گرمی بدون تغییر و با همان رقم پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی روز دوشنبه معامله شد.
حباب بزرگ
هر مثقال طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۱۷ هزار تومانی با رقم ۱۱ میلیون ۹۹۳ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۶ هزار و ۳۰۰ تومان رشد قیمت داشت و به رقم دو میلیون و ۷۶۷ هزار تومان رسید. قیمت طلای دست دوم نیز به دو میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید.
حباب در خانواده مسکوکات نسبتا متوازن بود. حباب سکه امامی ۶۰۵ هزار تومان، سکه بهار ۳۱۶ هزار تومان، نیمسکه ۶۶ هزار تومان، ربعسکه ۲۰۸ هزار تومان و سکه گرمی ۵۴ هزار تومان رشد داشت.
در حوزه دلار نیز با افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت این اسکناس، بازارسازی از طریق مکانیسم نه چندان مطلوب ارزپاشی ادامه دارد. با این حال تحلیلهای تکنیکال به ما میگویند که تازهترین کفشکنی ممکن برای دلار در روزهای آتی ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان است. به این ترتیب میتوان با قطعیت گفت که بدون تزریق شوک سیاسی جدید، روند تحولات دلار حداکثر با نوسانات ۱۰۰ الی ۵۰۰ تومانی در هر روز در ایام پیشرو روبهرو خواهد بود. ارزپاشی بانک مرکزی در روزهای اخیر توانسته است که یک توازن نسبی در عرضهوتقاضای این اسکناس به دست بدهد. این در شرایطی است که برخی برای دلار ارزش ذاتی تا کف ۶۲ هزار تومانی قائل هستند و معتقدند که آماده حرکت به سوی کریدورهای بالاتر در روزهای آینده است.
اخبار برگزیدهطلا و ارزلینک کوتاه :