xtrim

وجود لیمو در رژیم غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

لیمو مواد مغذی بسیاری مانند ویتامین ث و فیبر دارد. این مواد مغذی مزیت‌های بسیاری برای سلامت بدن دارند و در برآوردن نیازهای تغذیه‌ای موثرند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، لیمو فواید متعددی برای سلامت بدن دارد. این میوه با داشتن مقدار زیادی ویتامین ث خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و همچنین در مدیریت وزن موثر است.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

لیمو در گروه مرکبات قرار می‌گیرد و سرشار از ویتامین ث و فولات (ب۹) است که با مهار استرس اکسیداتیو (تنش‌ اکسایشی ناشی از افزایش مولکول‌های ناپایدار یا همان رادیکال‌های آزاد)، کاهش التهاب و کمک به واکنش‌های ایمنی بدن نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می‌کنند.

خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد

رژیم غذایی یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش خطر سکته مغزی است، اما با اصلاح سبک زندگی می‌توان این خطر را تا ۸۰ درصد کاهش داد.

فلاونوئیدهای (مواد مغذی در گیاهان) موجود در مرکبات خطر سکته مغزی ایسکمی (ischemic، لخته شدن خون در رگ منتهی به مغز) در زنان را کاهش می‌دهند. بر همین اساس، مصرف بیشتر فلاونوئیدها می‌تواند به کاهش نارسایی قلبی، بیماری ایسکمی قلبی و بروز سکته کمک کند.

فشار خون را کاهش می‌دهد

فلاونوئیدها و عصاره پوست لیمو ممکن است باعث کاهش فشار خون شوند. مصرف لیمو بر فشار خون سیستولیک- عدد بزرگ‌تر در آزمایش فشار خون- اثر منفی می‌گذارد و آن را کاهش می‌دهد.

فلاونوئیدها هنگامی که با میکروبیوم روده (ریزجانداران موجود در دستگاه گوارش) در تعامل‌اند، وارد سوخت‌وساز می‌شوند (متابولیزه) و از قلب محافظت می‌کنند. فعالیت آن‌ها موجب کاهش فشار خون می‌شود و ۱۵ درصد این کاهش به‌دلیل ارتباط بین غذاهای غنی از فلانوئید و فشار خون سیستولیک است.

از سرطان جلوگیری می‌کند

نتایج به‌دست‌آمده از فراتحلیل (متاآنالیز) نشان می‌دهد که مصرف زیاد مرکبات خطر ابتلا به سرطان ریه را تا ۹ درصد کاهش می‌دهد. پوست مرکبات خواص ضد سرطانی نیز دارد. متخصصان با مطالعه نتایج پژوهش روی دو نمونه سرطانی به خاصیت ضدسرطانی پوست مرکبات پی برده‌اند و استفاده از آن به‌عنوان افزودنی غذا را توصیه می‌کنند.

جذب آهن را افزایش می‌دهد

لیمو فراهم بودن زیستی آهن (مقدار آهن موجود در بدن) و دسترسی زیستی آهن (مقدار آهن موجود در بدن برای جذب) را افزایش می‌دهد که به‌دلیل میزان زیاد ویتامین ث در مرکبات است.

ترکیب غذاهای غنی از آهن با ویتامین ث به جذب بهتر آهن کمک می‌کند. متخصصان خوردن این غذاها همراه با هم را توصیه می کنند، اما مصرف جداگانه آن‌ها نیز مفید است.

پژوهشی نشان می‌دهد که حتی زمانی که ویتامین ث جداگانه مصرف شود، جذب آهن را افزایش می‌دهد. در واقع مقدار ویتامین ث مهم‌تر از زمان مصرف آن است.

در حفظ سلامت چهره موثر است

عصاره مرکبات ممکن است در پیشگیری از پیری یا کاهش علائم پیری موثر واقع شود. آب و عصاره مرکبات با کاهش دادن آسیب سلولی و ضخامت پوست و چین و چروک و افزودن محتوای کلاژن پوست، تاثیر به سزایی بر پوست دارد.

از آسم جلوگیری می‌کند

تغذیه در کاهش خطر بیماری آسم نقش مهمی دارد و مصرف مرکبات نیز با پیشگیری از بیماری آسم مرتبط است.

نتایج تحقیقی در این راستا نشان داد که مصرف روزانه میوه‌ها و سبزیجات احتمال بروز آسم و خس‌خس سینه را کاهش می‌دهد. مصرف زیاد مرکبات نیز کاهش خطر علائم آسم را به همراه داشت.

به کاهش وزن کمک می‌کند

لیمو باعث می‌شود حس سیری سریع‌تر سراغتان بیاید.

در یک کارآزمایی تصادفی، پاسخ گلیسمی (نحوه تأثیر کربوهیدرات‌ها بر قند خون) و میزان اشتها را پس از خوردن نان با آب، چای، یا آب‌لیمو ارزیابی کردند.

متخصصان دریافتند که آب‌لیمو در مقایسه با آب، باعث افزایش ۱.۵ برابری حجم معده می‌شود و در کاهش اشتها موثر است.

مواد مغذی موجود در لیمو

لیمو ماده‌ای مغذی و کم‌کالری است که ۱۸ کالری، ۰.۶ گرم پروتئین، ۵ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر، ۱.۵ گرم کل قند، ۱۵ میلی‌گرم کلسیم، ۵ گرم منیزیم، ۹ میلی‌گرم فسفر، ۱ میلی‌گرم سدیم و ۶ میکروگرم فولات دارد.

کمبود ویتامین ث چه تاثیری بر بدن می‌گذارد؟

کمبود مزمن ویتامین ث در بدن عامل بیماری اسکوربوت است که می‌تواند کشنده باشد. علامت‌های این بیماری عبارت‌اند از: خستگی، خون‌ریزی لثه، ضایعه پوستی (بثورات) قرمز یا بنفش، درد مفاصل، افسردگی، زخم‌هایی که درمان نمی‌شوند،‌ افتادن دندان و کم‌خونی.

آیا مصرف لیمو می‌تواند مضر باشد؟

مصرف لیمو به‌طور کلی بی‌خطر است، اما اعتدال در خوردن آن بسیار مهم است.

افراد مبتلا به رفلاکس (بازگشت اسید) معده به مری، کسانی که حساسیت به لیمو یا مرکبات دارند، یا آن‌هایی که زخم‌های دهانی دارند باید از خوردن لیمو و محصولات حاوی لیمو پرهیز کنند، زیرا لیمو می‌تواند این علائم را بدتر و زخم‌ها را تشدید کند.

منبع: ایسنا

عمومی
شناسه : 408892
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *