از مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی تا مصوبه عوارض صادراتی
یکصد و نوزدهمین جلسه شورای گفتوگوهای دولت و بخش خصوصی با حضور احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی برگزار شد.
به گزارش جهان صنعت نیوز، در ابتدای این جلسه برخی از اعضای اتاق بازرگانی در صحبتهای پیش از آغاز نشست و خارج از دستور جلسه به اظهار نظر درخصوص برخی از مشکلات خود پرداختند.
پرداخت نقدی مالیات ارزش افزوده بر واردات کالاهای وارداتی
در ابتدا احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات در خصوص مشکلات مربوط به مالیات بر ارزش افزوده کالاهایی وارداتی پرداخت.
فرشچیان با بیان اینکه بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۰ این امکان برای واردکننده مواد اولیه فراهم بود که مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی را به صورت ضمانت نامه بانکی با موعد پایان همان سال پرداخت کنند، گفت: متاسفانه این مصوبه از آبان ماه امسال منقضی شده و گمرک و سازمان امور مالیاتی نسبت به اخد مالیات بر واردات به صورت نقدی اقدام میکند. با توجه به معضل نقدینگی بنگاههای اقتصادی، از وزارت اقتصاد تقاضا داریم که دوباره مصوبه سال ۱۴۰۰ احیا شود.
بیمه سبز
رضا رستمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی گفت: از ابتدای سال ۲۰۲۴ بیمه سبز ایران به دلیل عدم پاسخگویی بیمه مرکزی به کنوانسیون بیمه جهانی تعلیق شده و ترانزیت به مشکل جدی برخورده است. بیمه سیز پیش از تعلیق، هزینه سالانه بیمه سبز ۴۰۰ یورو بود که اکنون به ۱۲۰۰ یورو افزایش پیدا کرده است. که البته این بیمه ها نیز جعلی (fake) است.
اخذ ارزش افزوده حمل و نقل و افزایش عوارض جاده ای از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کمیسیون حمل و نقل نسبت به آن انتقاداتی را مطرح کرد.
مصوبه جدید عوارض صادراتی
محمدرضا بهرامن دیگر عضو اتاق بازرگانی ضمن تشکر از وزیز اقتصاد نسبت به اصلاح مصوبه عوارض صادراتی که در جلسه گذشته شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت مطرح شده بود، گفت: با وجود مصوبه جدید اما هنوز این موضوع ابلاغ نشده است. باید توجه داشت که میزان دموراژ روزانه ۱۰ تا ۲۵ هزار دلار است. خواهشی که دارم این موضوع پیگیری شود.
خاندوزی نیز بر پیگیری این موضوع تاکید کرد و گفت: امیدوار هستیم که مصوبه جدید هفته آینده ابلاغ شود.
پس از صحبتهای خارج از دستور، موضوعات صورتجلسه یکصدو نوزدهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در خصوص «قیمت گذاری قطارهای مسافری ۵ ستاره» و «مشکلات واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک در خصوص دریافت تعرفه صدور مجوزهای ورود و ثبت عوارض۱.۶۵ درصد فوب کالاهای دامپزشکی از ابتدای سال جاری با ارز ETS» بررسی قرار گرفت.
اخبار برگزیدهصنعت و معدن
لینک کوتاه :