xtrim

روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟ (۳ ویژگی لازم جهت اثربخشی)

سلامت روان افراد، مهمترین دغدغه متخصصان بهداشت روان است. در واقع، همه‌ی رویکردهای درمانی با این هدف به وجود آمده‌اند. از طرفی، دامنه‌ی مسائل مربوط به سلامت روان گسترده است. در نتیجه، براساس سن، فرهنگ، نوع مشکل و علت‌های ایجاد کننده آن از رویکردهای درمانی متفاوتی استفاده می‌شود. یکی از اصیل‌ترین و پرکاربردترین درمان‌های مربوط به مشکلات روانی، روانکاوی است. در واقع، این درمان توانسته موفقیت خود را در بهبود حال بسیاری از بیماران نشان دهد. اگر مایلید بدانید روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟ با خواندن این مقاله، پاسخ خود را دریافت می‌کنید.

روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟

درمان روانکاوی همانند سایر رویکردهای درمانی تحت شرایط خاصی بهترین نتیجه را در بر دارد. در واقع، افرادی که می‌خواهند این درمان را دریافت کنند باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

به این درمان احساس نیاز کنند

یکی از اصول بسیار مهم در هر درمان از جمله درمان روانکاوی، احساس نیاز مراجع برای دریافت درمان است. در واقع، هیچ روانکاو یا روانشناسی نمی‌تواند کاری انجام دهد، مگر آنکه مراجع بخواهد. پس، یک درمانگر به بیدار کردن آن انگیزه کمک می‌کند. در نهایت این مراجع است که تصمیم می‌گیرد درمان را ادامه دهد یا خیر. با این حال، مشکلات روانی افراد متفاوت است.

opal

گاهی فردی با یک اضطراب خفیف مراجعه می‌کند و به سطح مشکل خودش آگاهی دارد. از طرفی، گاهی فردی با اختلال شخصیت خودشیفته مراجعه می‌کند، که ممکن است به درخواست خانواده یا دوستان آمده باشد. در واقع، خودش احساس نیاز به درمان ندارد. در این مواقع، کار کردن تا حدی دشوار است. در نتیجه، درمانگر باید با فنون خاصی احساس نیاز را در مراجع ایجاد کند.

در حقیقت، میزان درد و رنج افراد تعیین می‌کند که روانکاوی برای چه کسانی مفید است. افرادی که با درد و رنج‌های عاطفی مواجه هستند و نمی‌توانند به تنهایی با آن کنار بیایند، بیشتر به این درمان احساس نیاز می‌کنند. متقابلاً، زمانی که با این احساس نیاز مراجعه می‌کنند، تأثیر بیشتری نیز دریافت می‌کنند. اگر مشکلاتی دارید که برای حل آن‌ها به صحبت با یک درمانگر احساس نیاز می‌کنید، درمان روانکاوی را جدی بگیرید.

مایل باشند در فرآیند درمان شرکت کنند

جلسه روانکاوی

در موارد متعددی، مشاهده شده که برخی افراد به درمان احساس نیاز می‌کنند، اما مایل نیستند در این فرآیند شرکت کنند. این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد:

  • مخارج اقتصادی

شاید پاسخ ذهنی شما به این موضوع که روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟ این باشد که افرادی که از نظر اقتصادی در وضعیت مطلوب‌تری قرار دارند، بهتر می‌توانند از این درمان بهره ببرند. این دغدغه تا حدی صحیح است. با این حال، برخی از خدمات درمانی روانشناختی توسط بیمه نیز پوشش داده می‌شوند. برای اطلاع از این خدمات می‌توانید به مجله روانشناسی و روانشناختی باتابان مراجعه کنید.

  • طولانی بودن

فردی که می‌خواهد وارد درمان روانکاوی شود بر این باور است که باید خود را برای یک دوره طولانی مدت درمان آماده کند. در نتیجه، همین تصور باعث افت انگیزه و عدم مشارکت در درمان می‌شود. لازم است بدانیم، درمان روانکاوی برای همه افراد یکسان نیست. در واقع، بسته به نوع و شدت مشکل فرد جلسات آن متفاوت است. اما، باید این نکته را در نظر بگیریم که اگر این مشکل با درمان روانکاوی برطرف می‌شود، باید برای آن اقدام کنیم. چون، با درمان کوتاه‌تری برطرف نمی‌شود. همچنین، در طول زمان بر شدت آن اضافه می‌شود. پس، طولانی بودن یک درمان همیشه بد نیست. بلکه گاهی تنها راه است.

  • درمان ناقص

گاهی نیمه رها کردن یک درمان باعث می‌شود نتوانیم به شروع یک درمان دیگر فکر کنیم. زیرا، این تصور ایجاد شده که درمان فایده‌ای ندارد. اما، چنین نیست. اگر در چنین شرایطی قرار دارید، به تکمیل درمان خود فکر کنید. زیرا، شروع یک درمان مانند شروع آنتی بیوتیک است. زمانی اثر خود را می‌گذارد که تا انتها پیش بروید.

  • عدم ایجاد ارتباط مناسب

اگر ارتباط مناسب میان شما و درمانگرتان برقرار نشود، مایل به دریافت درمان روانکاوی نخواهید بود. زیرا، این درمان سعی دارد به لایه‌های درونی افراد نفوذ کند. در نتیجه، با آن چیزی که در ناخودآگاه هر فرد وجود دارد، مواجه شود. پس، اگر نتوانید ارتباط مناسبی با درمانگر خود برقرار کنید، نمی‌توانید در رابطه با مسائل مهم و درونیات خود با او صحبت کنید. درمانگران حرفه‌ای این ارتباط را به خوبی برقرار می‌کنند. پس، در انتخاب درمانگر خود دقت کنید.

توانایی تحمل درمان را داشته باشند

همانطور که می‌دانید، زمانی ما به روانکاو مراجعه می‌کنیم که به دنبال حل مسئله‌ای باشیم. در واقع، در این زمان ممکن است تنش را تجربه کنیم. پس طبیعتاً ظرفیت و میزان استقامت ما ناشی از تنش‌های درونی ما نیز هست. با این حال، معمولاً کسانی بیشترین بهره را از روانکاوی می‌برند که بتوانند این درمان را تحمل کنند. زیرا، این درمان به تجزیه و تحلیل و از بین بردن مقاومت‌ها نیاز دارد. پس، همکاری و استقامت در آن بسیار مهم است.

فواید درمان روانکاوی را بدانند

دانستن فواید هر درمانی افراد را راغب می‌کند تا از آن درمان استفاده کنند. روانکاوی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع، اینکه درمان روانکاوی برای چه کسانی مناسب است؟ می‌تواند این نکته را یادآوری کند که بدانیم درمان روانکاوی چه مزایایی دارد. برخی از مهمترین فواید درمان روانکاوی شامل موارد زیر است:

  • به بررسی رفتار اجتنابی می‌پردازد.

  • چرخه تفکر تکرار شونده ما را شناسایی می‌کند.

  • بر احساسات اساسی تمرکز می‌کند.

  • مشکلات موجود در روابط بین فردی را بررسی می‌کند.

  • به تجربیات گذشته ما اهمیت می‌دهد.

  • خودآگاهی ما را افزایش می‌دهد.

  • به بازسازی مغز از آسیب‌های گذشته کمک می‌کند.

  • به بهبود زندگی ما کمک می‌کند.

  • خلاقیت را افزایش می‌دهد.

  • به بررسی و درمان عمیق یک مشکل می‌پردازد.

  • و…

همچنین، اینکه روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟ می‌تواند به ما نشان دهد که چه اختلالاتی با روانکاوی درمان می‌شوند.

چه اختلالاتی با روانکاوی درمان می‌شوند؟

Who is psychoanalysis useful for

روانکاوی می‌تواند برای یک مشکل خلقی ساده تا یک اختلال شخصیت پیچیده مفید باشد. استفاده از این رویکرد، تا حد زیادی به درمانگر بستگی دارد. برخی درمانگران ترجیح می‌دهند صرفاً از روانکاوی استفاده کنند. از طرفی، برخی دیگر از درمانگران از یک رویکرد تلفیقی برای درمان اختلالات و مشکلات روانی استفاده می‌کنند. با این حال، برخی از رایج‌ترین اختلالاتی که روانکاوی برای آن‌ها مؤثر است، شامل موارد زیر است:

  • اضطراب

  • افسردگی

  • ضربه

  • مشکلات هویتی

  • مسائل مربوط به عزت نفس

  • مسائل خوداظهاری

  • اختلالات روان تنی

  • مسائل مربوط به رابطه

  • رفتار خود ویرانگر

  • مشکلات جنسی

  • اختلالات شخصیت

  • و…

نتیجه گیری

درمان روانکاوی نقش بسیار مهمی در درمان اختلالات روانی ایفا می‌کند. در واقع، بنیان‌گذاران این درمان توانستند جایگاه این درمان را در میان درمان‌های دیگر به خوبی نشان دهند. پس، قابل انکار نیست که این درمان می‌تواند برای بسیاری از اختلالات از جمله اختلالات شخصیت، فوبی‌ها، اختلال وسواسی-جبری، تجربه سوگ، ابیوز، ضربه، و …. مؤثر باشد. با این حال، اثر این درمان برای همه افراد به یک اندازه نیست. زیرا، هر فردی توان ورود به درمان روانکاوی را ندارد. در واقع، پاسخ این دغدغه که روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟ روشن است. کسانی که نیازمند این درمان باشند. همچنین، مایل باشند در این درمان شرکت کنند و از فواید آن آگاهی داشته باشند، می‌توانند درمان را تحمل کنند. در نتیجه، با شرکت در این درمان اثرات آن را مشاهده کنند. پس، پیش از شروع درمان ابتدا این اهداف را در خودتان بررسی کنید.

 

** این نوشته توسط جهان صنعت نیوز نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست.

خواندنی
شناسه : 413870
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *