۸ روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی
این روزها که زعفران تقلبی در بازار به راحتی پیدا می شود و برخی سودجویان با اضافه کردن رنگ و طعم به گیاهان دیگر آن را تحت عنوان زعفران به مردم می فروشند، شاید این سوال مطرح شود که چگونه می توان زعفران اصل را از تقلبی تشخیص داد؟
به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، ممکن است در بسیاری از موارد تشخیص زعفران اصل از تقلبی بسیار دشوار باشد اما به طور کل زعفران از سه عنصر رنگ ، طعم و عطر تشکیل شده که با توجه به این عناصر می توان تا حدودی اصل یا تقلبی بودن زعفران را تشخیص داد.
در ادامه به برخی از نکات تشخیص زعفران اصل از تقلبی اشاره شده است:
*زعفران را از مراکز و برندهای معتبر خریداری کنید. اگرچه گفته می شود که برخی برندها نیز جعل می شود اما درصد آن بسیار پایین است.
* به قیمت زعفران دقت کنید. اگر قیمت زعفران از میانگین قیمت بازار بسیار پایین تر یا بسیار بالاتر بود ممکن است زعفران اصل نباشد.
*به رنگدهیزعفران توجه کنید. اگرزعفران را در آب جوش یا آب یخ قراردهید به تدریج رنگ زردی آن خارج و سپس رنگ آن زرد پررنگ یا نارنجی می شود. این درحالیست که درزعفران تقلبی پس از قراردادن رشته ها در آب سریعا رنگ قرمز یا زردی از آن خارج می شود و رشته ها نیز سفید می شوند.
*بنابر گفته کارشناسان استخراج کامل رنگزعفران اصل از حداقل یک و نیم ساعت و حداکثر تا ۱۶ساعت می تواند طول بکشد.
*توجه به عطرزعفران نیز از اهمیت زیادی برخودار است.زعفران عطر خاصی دارد که هیچ گیاه دیگری مشابه آن نیست.
*طعمزعفران تلخ بوده و این یک ویژگی خاصزعفران است.
*اگر چند رشته زعفران را در دهان خود قرار دهید متوجه تلخی آن خواهید شد. اگر رشته ها شیرین یا شور باشد قطعا زعفرانتقلبی است و احتمالا رشته های گیاهان دیگری با عسل، شکر و نمک مخلوط شده است
*گیاهان کمی به ندرت طعم تلخ و و عطر ویژهزعفران را دارند.
کشاورزیلینک کوتاه :