فناوری هستهای در خدمت افزایش کیفیت محصولات نفتی
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به نمایش دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکتهای زیرمجموعه آن، در حاشیه نمایشگاه پتروتک، گفت: تلاش میکنیم از سرریز فناوریهای بهدست آمده در صنعت هستهای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.
به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی جهان صنعت نیوز، وحیدرضا زیدیفرد صبح امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت) در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه جامع همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت با بیان اینکه با آغازبهکار دولت سیزدهم بحث افزایش همکاری میان این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی ایران بیشتر مورد تأکید قرار گرفت، گفت: امروز با امضای این تفاهمنامه همکاریها در مسیر فناورشدن صنعت نفت منسجمتر پیش خواهد رفت.
وی با اشاره به ارائه دستاوردهای بزرگ علمی سازمان انرژی اتمی ایران و شرکتهای زیرمجموعه آن در حاشیه نمایشگاه پتروتک، ادامه داد: تلاش میکنیم از سرریز فناوریهای بهدستآمده در صنعت هستهای کشور، برای افزایش کیفیت فرایندها، تجهیزات و محصولات نفتی بهره ببریم.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به رتبه نخست وزارت نفت در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: با حمایت شرکتهای دانشبنیان در حوزه هستهای میتوانیم به فناوریهای جدیدی در زمینه آزمایشگاههای مرجع، استانداردهای بالاتر، ایمنی و دیگر موارد مرتبط دست یابیم.
فناوری تولید مستقیم هلیوم
محمد قنادی مراغه، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امروز روز خوبی برای دو صنعت بزرگ نفت و هستهای کشور است، گفت: کاربردهای فناوری هستهای در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی آنقدر زیاد است که نمیتوان حتی در چند ساعت نیز همه آنها را شرح داد.
وی با بیان اینکه تاکنون دستاوردهای خوبی در زمینه استفاده از فناوری هستهای در بخشهای مختلف صنعت نفت همچون اکتشاف، چاهپیمایی، نشت نفت، چگالیسنجی، صحتسنجی و… انجام شده است، افزود: با امضای این تفاهمنامه شاهد رونق بیشتر همکاریهای عمیق بین سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت در آینده نزدیک خواهیم بود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران به تأکیدهای وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برای تشکیل کارگروههای مشترک بین دو نهاد دولتی برای امضای قراردادها پس از امضای این تفاهمنامه اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهای که امروز امضا شد نقش مهمی در تسریع ساخت تجهیزات ابزار دقیق و افزایش همکارهای دو طرف خواهد داشت.
قنادی ادامه داد: فعالیتی در صنعت نفت کشور وجود ندارد که نتوان آن را با فناوری هستهای گره زد و این دو صنعت همواره دروازه ورود فناوریهای نو به کشور بودهاند.
همکاری با شرکت ها
وی همکاری با شرکت ملی حفاری ایران، شرکت ایآیایدی (شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی)، پتروشیمی آریاساسول، پتروشیمی گچساران و… در زمینه دستگاههای ابزار دقیق را از تازهترین نمونههای همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت نفت برشمرد و گفت: هر دو نهاد تجربههای زیادی در زمینه اکتشاف مواد هیدروکربوری و هستهای در زیر زمین دارند که میتوانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران از تبدیل ضایعات پلاستیکی به سوخت جت و دیگر فرآوردههای هیدروکربوری با استفاده از پرتودهی هستهای در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد. وی گفت: این سازمان همچنین دستاوردهای خوبی در زمینه برداشت هلیوم از گاز طبیعی، بدون تبدیل گاز به گاز طبیعی مایع شده (الانجی) داشته است.
ایرنا
نفت و پتروشیمیلینک کوتاه :