دشمن درصدد استفاده از ابزار «مطالبات کارگری» است
رییس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت حل مشکلات معیشتی و صنفی کارگران با همکاری همه قوا، گفت: دشمن در پی سوءاستفاده از برخی مطالبات است و کارگران نباید اجازه دهند که مطالباتشان، بستر و بهانهای برای استفاده ابزاری دشمنان و ایجاد بینظمی در کشور شود.
به گزارش ایسنا، آیتالله آملیلاریجانی در جلسه مسوولان عالی قضایی با اشاره به اظهارات اخیر رییسجمهوری آمریکا تصریح کرد: رییسجمهور شیرینعقل و نادان ایالات متحده آمریکا ادعا کرده که ملت ایران تروریست است. اینکه کسی یک ملت رشید، بصیر و دارای پشتوانه چند هزار ساله تمدنی را «تروریست» بخواند، بسیار تعجبآور و گزاف است. نمیتوان پذیرفت که میراثدار گاوچرانهای طپانچه به دست با آن سابقه کثیف اخلاقیاش، ملتی بزرگ را متهم به تروریست بودن کند. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در طول ۴۰ سال گذشته، یک سخن واحد در یک مسیر واحد داشته و آن، «مقابله با سلطه» بوده که بخشی از فرآیند سلطهگری نیز بهرهمندی از تروریسم است.
آملیلاریجانی با اشاره به پدید آوردن «داعش» توسط آمریکا به اذعان شخص ترامپ در جریان رقابتهای انتخاباتی، تصریح کرد: عجیب است که آمریکا پدیدآورنده و حامی داعش بوده اما جمهوری اسلامی که در برابر داعش و گروههای تروریستی مقاومت کرده و توانسته بساط آنها را در سوریه و عراق برچیند، متهم به تروریست بودن میشود.
وی خطاب به مدافعان دروغین حقوق بشر در غرب به ویژه آمریکا گفت: ننگتان باد با این ارزشها و حقوق بشری که از آن دم میزنید. امروز در یمن با بمبهای شما مردم بیگناه سلاخی میشوند اما به خاطر آنکه با عربستان قرارداد دارید و مدعی هستید که سرمایه سعودیها برایتان ایجاد شغل کرده است، هیچ سخنی از این جنایات به زبان نمیآورید. آن خبرنگار سعودی را به فجیعترین شکل ممکن به قتل رساندند و در حالی که طبق گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی خودتان برای شما محرز شده است که بنسلمان در این جنایت نقش داشته، میگویید ما نمیتوانیم کاری کنیم چون پول آنها برای ما مهم است!
رییس قوه قضاییه با ابراز تاسف نسبت به انحطاط اخلاقی دنیای مدعی تمدن غرب، تصریح کرد: البته حکام سابق آمریکا نیز همینطور بودند اما وقاحت آنها اکنون آشکارتر و عریانتر شده و تصریح میکنند ما حقوق بشر را زیر پا میگذاریم چون قرارداد تسلیحاتی چهارصد میلیارد دلاری بستهایم و پول عربستان در کشور ما شغل ایجاد کرده است. در واقع همانگونه که برخی مسوولان غربی نیز به این معنا اشاره کردهاند، آمریکا میگوید اگر طرف قرارداد ما باشید و به ما سود برسانید، میتوانید هر کاری خواستید انجام دهید و هر ارزشی را زیر پا بگذارید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، بر همکاری قوا برای حل این مشکلات تاکید کرد و گفت: بار اصلی مسوولیت برای حل مشکلات بر دوش قوه مجریه است، منتها قوای دیگر نیز باید به دولت کمک کنند. بحمدالله با تشکیل شورایعالی هماهنگی اقتصادی قوا برخی از گرهها در حال گشوده شدن است و به تدریج شاهد ثبات و وضعیت بهتری خواهیم بود.
آملیلاریجانی با بیان اینکه «مساله اقتصاد و معیشت، محور اصلی نفوذ دشمن و ضربات او است»، یادآور شد: هنوز تا حل کامل مشکلات فاصله داریم و دولت محترم نیز باید تدبیر خود را افزایش دهد. قوای دیگر هم باید همکاری کنند و در این میان مسائل و مشکلات قشرهای مختلف را باید مورد توجه جدی قرار داد.
وی در ادامه به برخی مشکلات کارگران و مطالبات آنان اشاره کرد و گفت: امروز قشر کارگر تحت فشارهای معیشتی بسیار زیادی است. به هر حال، حقوق ثابتی داشتهاند و یک باره قیمت ارزاق و اجناس بالا رفته است. ما باید به حل مشکلات آنها توجه داشته باشیم. گاهی ماهها حقوق کارگران به تعویق میافتد؛ چگونه زندگی کنند؟ این مسائل، دو وجه دارد؛ یکی وجه اجرایی است که دادگستری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهادهای مسوول باید در جایی که بحث حقوق عمومی مطرح است به موضوع ورود پیدا کنند و اگر مسوولی کوتاهی میکند، با او برخورد شود.
وی ادامه داد: وجهه دیگر، سوءاستفاده دشمن از برخی خلأها و کاستیهاست. با کسانی که بخواهند از کارگران عزیز، در مسیر رسیدن به مطالباتشان بهرهبرداری ابزاری کنند و با ورود افراد بیگانه از محیط کارگری، به بهانه مطالبات کارگران نظم کشور را بر هم بزنند باید برخورد شود. این قبیل مسائل، ابزار دشمن است و برخی درصدد بهرهگیری از این ابزار هستند. هیچگاه با اغتشاش، بحران و اقدامات خلاف نظم عمومی، مطالبات به نتیجه نخواهد رسید.
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: مطالبات کارگران عزیز باید در یک فضای معقول، با تفاهمهای منطقی با پیمانکاران و با ورود دولت و دستگاه قضایی به نتیجه برسد. اینکه عدهای این مطالبات را بخواهند و عدهای بهانه کنند و نظم و انتظام کشور را به هم بریزند، قابل قبول نیست. در عین حال تاکید میکنم که دولت محترم نیز باید مساله معیشت کارگران را واقعا مدنظر داشته باشد و در جاهایی که مشکلاتی پدید میآید فورا رسیدگی کند.
لازم به ذکر است، براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون «دستورالعمل نظارت و پیگیری احیای حقوق عامه» در دستور کار مسوولان عالی قضایی قرار داشت و مواد دیگری از آن به تصویب رییس قوه قضاییه رسید.
لینک کوتاه :