بررسی بودجه به روال سابق باز میگردد؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه از تدوین طرح دوفوریتی برای اصلاح ماده ۱۸۲ آییننامه داخلی مجلس درباره بررسی لایحه بودجه سالیانه و بازگشت به شیوه قبلی خبر داد.
به گزارش سرویس اقتصاد کلان جهان صنعت نیوز، جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از دومرحلهای شدن بررسی لایحه بودجه سالیانه، اظهار داشت: بودجه سال ۱۴۰۳ برای اولین بار با اصلاحی که در ماده ۱۸۲ آییننامه داخلی مجلس که مربوط به روند بررسی لوایح بودجه است، به صورت دومرحلهای بررسی شد به این صورت که ابتدا تبصره و مفاد لایحه و پس از آن جداول بودجه مورد ارزیابی قرار گرفت که این روش مشکلاتی را به وجود آورد.
وی در توضیح مشکلات به وجود آمده در روش دومرحلهای بررسی بودجه، بیان کرد: این روش زمان بر است. الان که ماه دوم سال رو به پایان است، هنوز لایحه بودجه به طور کامل به دولت ابلاغ نشده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: همچنین قرار بود که در این روش جزئیات جداول بررسی شود. اما در زمان بررسی آنها در جلسه علنی برخی از جداول از جمله جدول ۷، ۸ و ۱۲ به صورت کلی رایگیری شدند. نمایندگان درباره آنها پیشنهادی ندادند.
کوچکینژاد گفت: در برخی از جداول هم به دلیل اینکه در مرحله اول و زمان بررسی تبصرهها سقف بودجه بسته و تصویب شده بود امکان تغییر و کم یا زیاد کردن آن وجود نداشت. باید در راستای همان سقف تعیین شده تصمیمگیری میکردیم.
طرح دوفوریتی
وی ادامه داد: بنابراین جمعی از نمایندگان طرح دوفوریتی اصلاح ماده ۱۸۲ آییننامه داخلی مجلس مربوط به روند بررسی بودجه در مجلس را تدوین کردهاند. امضا برای این طرح جمعآوری و به هیئت رئیسه ارائه شده است. با توجه به قید دوفوریت در دستور کار جلسات این هفته مجلس قرار میگیرد.
نماینده رشت در مجلس با بیان اینکه عنوان این طرح اصلاح ماده ۱۸۲ آییننامه داخلی مجلس است، افزود: در این طرح به دنبال بازگشت به بررسی لایحه بودجه سالیانه به صورت یک مرحلهای، یعنی بازگشت به شیوه قبلی هستیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: با توجه به اینکه در روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم هستیم تلاش خواهیم کرد که در هفته جاری این طرح را تعیین تکلیف کنیم تا زودتر مصوب شود و دولت که از خرداد ماه تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴ را در دستور کار دارد، مدل بررسی یک مرحلهای یا دومرحلهای بررسی بودجه را در نظر داشته باشد.
تسنیم
اقتصاد کلانلینک کوتاه :