xtrim

معضل کمبود تراکتور حل می‌شود؟

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تحویل دیرهنگام تراکتور مورد تقاضای کشاورزان و انباشت تقاضا را دلیل نارضایتی کشاورزان از تحویل ماشین‌آلات کشاورزی اعلام کرد.

به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی امروز در جمع خبرنگاران درباره علت نارضایتی کشاورزان از تحویل تراکتور گفت. که ۷۰ هزار تقاضای در صف تحویل وجود دارد. که تحویل برای همه کشاورزان را سخت کرده است.

کریم ذوالفقاری تصریح کرد که این تقاضای انباشته طی سال‌های اخیر با کاهش عرضه افزایش یافته. و تقاضای کشاورزان نسبت به عرضه فزونی بیشتری یافته است.

به گفته این مسوول ۵۵ درصد از ۶۰۰ هزار دستگاه تراکتور و نیز ۶۰ درصد از ۱۲ هزار دستگاه کمباین کشور فرسوده است. و نیاز به جایگزینی دارد.

ذوالفقاری افزود که مشکل دریافت تسهیلات از بانک ها مشکل دیگری است. که برای خرید ماشین الات کشاورزی وجود دارد. طبق قانون بانک ها باید ۱۵ درصد از اعتبارات را به بخش کشاورزی دهند. اما اینگونه عمل نمی کنند.

وی عرضه کارخانه های تراکتور را ۵۰ هزار دستگاه طی دو سال عنوان کرد. که فعلا ناکافی است.

چرا برای رفع نیاز کشاورزان واردات ماشین الات انجام نمی شود؟

وی در پاسخ به اینکه چرا برای رفع نیاز کشاورزان واردات ماشین الات انجام نمی شود. گفت که وزارت صمت باید این پیش بینی ها را انجام دهد و کسری تولید را از کشورهای دیگر وارد کند یا تکنولوژی مونتاژ آن را وارد کند.

به گفته این مسوول سالانه ۸۰۰ دستگاه کمباین غلات در کشور تولید می شود اما کفاف نمی کند.

وی با تاکید به نوسازی ماشین الات فرسوده تصریح کرد که در اینصورت ضایعات حداقل یک درصد معادل ۲۰۰ هزارتن غلات در سال به نفع کشور خواهد بود که می تواند هزینه نوسازی را در یکسال تامین کند.

وی اضافه کرد که ناوگان فرسوده هدرروی وحشتناک سوخت برای کشور تحمیل می کند.

ذوالفقاری ضریب مکانیزاسیون واقعی کشور را ۲٫۶ اسب بخار در هکتار عنوان کرد و گفت که هدفگذاری شده طی ۱۰ سال آینده یک اسب بخار در هکتار افزایش دهیم.

۳۰ هزار نفر نقدی در خواست خرید تراکتور دارند

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با بیان اینکه ۳۰ هزار نفر نقدی در خواست خرید تراکتور دارد گفت که وزارت صنعت اگر تامین کند تولیدشان در دستشان نمی ماند اما انها نمی توانند تامین کنند کشور سالانه به ۵۰ هزار دستگاه تراکتور نیاز دارد که وزارت صمت نصف ان را تامین می کند.

وی افزود کشاورز ما پول در دستش هم نمی تواند در کشور کمباین خریداری کند چو تولید کافی نیست کمباین هایی که در مزارع کار می کنند مربوط به دهه ۶۰ است.

ذوالفقاری با انتقاد از نداشتن کارت سوخت ماشین الات کشاورزی تصریح کرد که حتی کشاورزان حاضرند با نرخ آزاد هم سوخت تهیه کنند و مشکلاتی در این زمینه دارند حتی وزارت نفت سهمیه سوخت ماشین آلات در ۲۲ استان را کم کرد و در زمان برداشت محصول نگرانی درست کرده است.

وی افزود که قبلا وزارت نفت پلاک دار نبودن ماشین آلات کشاورزی را بهانه می کرد در حالی که اکنون بیش از ۹۰ درصد تراکتور و کمباین ها پلاک شده اند.

به گفته این مسوول امسال سهمیه سوخت کشاورزان نسبت به پارسال ۴۰۰ میلیون لیتر کم شده است.

وی تاکید کرد که ۳۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه های صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز است.

منبع: فارس

کشاورزی
شناسه : 425179
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *