xtrim
با وجود افزایش هزینه اینترنت؛

افت سرعت اینترنت موبایل ادامه دارد

گزارش اسپیدتست ماه آوریل ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که سرعت اینترنت موبایل در ایران کاهش محسوسی داشته است. این در حالی است که چندی پیش هزینه اینترنت برای بهبود شرایط در کشور با افزایش همراه بود.

به گزارش سرویس فناوری جهان صنعت نیوز؛ از یکسو کاهش سرعت اینترنت موبایل و از سوی دیگر، صحبت‌های وزیر ارتباطات و انتظار او از اپراتورها نگرانی‌هایی را درباره عملکرد اپراتورها و سیاست‌های ارتباطی کشور برانگیخته است.

وضعیت سرعت اینترنت بر اساس گزارش اسپیدتست

براساس آخرین گزارش اسپیدتست، اینترنت همراه کشور کاهش میانه سرعت و افت رتبه را نسبت به ماه فوریه تجربه کرده است.  میانه سرعت اینترنت موبایل کشور در ماه آوریل ۳۵.۶۶ بوده و با این میانه سرعت، ایران در میان ۱۵۵ کشور در رتبه ۷۶ قرار گرفته است

میانه سرعت اینترنت موبایل ایران در ماه مارس ۳۶.۱۶ بوده که نشان می‌دهد اینترنت کشور در ماه آوریل نسبت به یک ماه قبل از آن دچار افت شده و رتبه ایران هم از ۷۵ به ۷۶ رسیده است.

opal

هرچند میانه سرعت اینترنت ثابت بیشتر شده اما رتبه‌ ایران در ماه آوریل همان رتبه ۱۵۶ است که در فوریه ۲۰۲۴ ثبت شده بود. میانه سرعت اینترنت ثابت کشور بر اساس گزارش اسپیدتست از ۱۳.۷۸در مارس ۲۰۲۴ به ۱۴.۲۳در ماه آوریل رسیده است.

از نظر میانه سرعت اینترنت ثابت، ایران در بین ۱۸۳ کشور همچنان جایگاه ۱۵۶ را حفظ کرده،

در سطح جهان وضعیت چگونه است؟

در سطح جهان، سنگاپور همچنان بالاترین سرعت اینترنت ثابت را ارائه می‌کند. میانگین سرعت اینترنت ثابت در این کشور برابر بیش از ۲۸۴ مگابیت بر ثانیه است. در رتبه دوم، هنگ‌کنگ با یک رتبه بهبود با میانگین سرعت ۲۷۱.۲۹ مگابیت بر ثانیه به‌ چشم می‌خورد. در رتبه سوم هم شیلی با سرعت ۱۷۰.۱۹ مگابیت بر ثانیه قرار دارد.

در بخش اینترنت موبایل، قطر همچنان در رتبه اول قرار دارد. میانگین سرعت اینترنت موبایل در این کشور برابر ۳۱۴.۷۸ مگابیت بر ثانیه است. در رتبه دوم امارات متحده عربی با میانگین سرعت ۲۷۸.۸۸ مگابیت بر ثانیه و در رتبه سوم کویت با میانگین سرعت ۲۲۸.۹۶ مگابیت بر ثانیه به‌ چشم می‌خورند.

چرا سرعت اینترنت موبایل در ایران کاهش یافت؟

با افزایش نفوذ اینترنت و دستگاه‌های هوشمند، تعداد کاربران اینترنت موبایل به طرز قابل ‌توجهی افزایش یافته است. این افزایش بدون توسعه متناسب زیرساخت‌ها و ظرفیت شبکه می‌تواند به کاهش سرعت و کیفیت خدمات منجر شود.

یکی از مشکلات اساسی، کمبود سرمایه‌گذاری مناسب در زیرساخت‌های ارتباطی است. عدم نوسازی و گسترش شبکه‌ها، به ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده، منجر به کاهش سرعت و کیفیت اینترنت شده است.

یکی از نکات مهمی که کمتر به آن توجه می‌شود ناکارآمدی مدیریتی و مشکلات فنی مانند نگهداری نامناسب تجهیزات است. تاخیر در تعمیرات و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری نیز می‌تواند یکی از عوامل کاهش سرعت اینترنت باشد.

تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نیز یکی از عواملی است که دسترسی به تجهیزات و فناوری‌های نوین را محدود کرده و این موضوع به ‌طور مستقیم بر کیفیت خدمات اینترنتی تاثیر گذاشته است.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 426127
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *