xtrim

قیمت خرید تضمینی جو مشخص شد

مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت منطقی هر کیلو جو در مناطق دیم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.

به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، علیقلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران گفت. بعد از گذشت چند ماه وزارت جهاد تصمیم گرفت نرخ تضمینی جو را اعلام کند. تا کشاورزان از سردرگمی خارج شوند.

به گفته او، تا قبل از اعلام قیمت تضمینی توسط وزارت جهاد، هر کیلو جو با نرخ ۶ تا ۷ هزار تومان در بازار خریدار نداشت. که با وجود پیگیری های مکرر، قیمت تضمینی هر کیلو جو ۱۰ هزار تومان اعلام شد.

ایمانی ادامه داد: هم اکنون قیمت هر کیلو جو وارداتی در بندر امیرآباد ۷ هزار و ۸۰۰ تومان است. که پایین بودن نرخ جو وارداتی به تولید داخل آسیب می زند. از این رو وقتی تولیدکننده را به تولید تشویق می‌کنیم که چه محصولی کشت کند. باید از تمام لحاظ تولیدکننده را حمایت کنیم.

مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: با توجه به آنکه کشاورزان هر کیلو بذر جو را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان خریداری کردند، از این رو قیمت منطقی هر کیلو جو در مناطق دیم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و مناطق آبی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است‌.

خرید تضمینی محصولات کشاورزی

او ادامه داد: بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی جو مشمول قیمت گذاری است که متاسفانه قانون خرید تضمینی این محصول اجرا نشد، همانند مطالبات گندمکاران که باید ظرف ۲۴ ساعت پرداخت شود یا طبق ماده ۳ اصلاحیه مصوب سال ۸۳ که دولت در صورت تاخیر در پرداخت باید جریمه مطابق با نرخ روزشمار پرداخت کند که متاسفانه در هیچ یک از موارد قانون خرید اجرا نشده است. از این رو جو باید از چرخه خرید تضمینی خارج یا منابع آن مشخص شود تا کشاورزان نگرانی نداشته باشند.

ایمانی با تاکید بر جلوگیری از عرضه جو خارجی در زمان برداشت محصول داخلی گفت: با اجرای خرید تضمینی، نرخ جو قبل از آغاز سال زراعی باید اعلام شود تا کشاورزان بر مبنای آن کشت را اعلام کنند. اما هم اکنون قیمت تضمینی اعلام شده که متولی آن پشتیبانی امور دام است که در صورت نبود خریدار، اقدام به خرید تضمینی می کند. همچنین از ورود جو خارجی در زمان برداشت جو داخل باید جلوگیری می شد و تنها در راستای حمایت از تولید باید جو داخل را در سامانه بازارگاه عرضه کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کشاورزی
شناسه : 426939
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. آقای ایمانی شما فقط دارید کار خبر رسانی انجام میدید اینکار را روزنامه ها و خبر گزاری همانجا میدن شما باید حقوق کشاورزان را استیصال کنید اگر نمیتوانید کنار بروید شاید یک نفر بهتر اینکارو انجام بده. نه قیمت گندم مناسب هست نه قیمت جو مناسب هست نه پول گندم را درست و حسابی پرداخت میکنن. نه جریمه تاخیری که قانون گذاشته را میتونید عملی کنی. پس چکار میکنید شما. استعفا برای همچین مواقعی کاربرد دارد بزرگوار. گندمکاران در این دولت له شدن زیر فشارهای دولت. شکایت کنید اگر نتوانستی. به خدا پناه ببرید که حتمن حقوق کشاورز را به بهترین نحو خواهد گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *