xtrim

محدودیت سنّی برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری چیست؟

با آغاز فرایند ثبت‌نام کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از فردا، توجه به شرایط اعلام‌شده از سوی شورای نگهبان برای پذیرش و انجام ثبت‌نام از داوطلبان، زمینه لازم برای جلوگیری از طرح احتمالات نادرست درباره ثبت‌نام برخی داوطلبان را فراهم می‌آورد.

به گزارش سرویس سیاسی جهان صنعت نیوز، با آغاز فرایند ثبت‌نام کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ۸ صبح فردا ـ پنجشنبه ۱۰ خرداد در ستاد انتخابات کشور و به مدت پنج روز، و در کنار تشدید گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای با انتشار اخباری رسمی و غیررسمی از اعلام کاندیداتوری چهره‌های مختلف و احتمال حضور آنان در ستاد انتخابات برای ثبت‌نام، توجه به شرایط دوازده‌ گانه اعلام‌شده از سوی شورای نگهبان برای پذیرش و انجام ثبت‌نام از داوطلبان ریاست‌جمهوری با روشن‌ساختن چارچوب قانونی، زمینه لازم برای جلوگیری از طرح احتمالات نادرست درباره ثبت‌نام برخی کاندیداها را فراهم می‌آورد.

مطابق آنچه ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره یک خود منتشر کرده از افرادی که حائز شرایط دوازده‌گانه مندرج نباشند، پذیرش و ثبت‌نام صورت نمی‌گیرد.

شرایطی که تاکید ستاد انتخابات وزارت کشور را هم به همراه داشته و به مصوبه جلسه مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۲۰ شورای نگهبان و اصلاح آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۸، برمی‌گردد که در آن سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصب مهم مانند معاونان رؤسای قوای سه‌گانه، اعضای شورای‌عالی امنیت ملی و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از شرایط ثبت‌نام و حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری یاد شده است.

opal

یکی از مهمترین این شروط، سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت‌های ریاست جمهوری است که مطابق قانون بر داشتن حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی تا حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی کاندیداها در هنگام ثبت‌نام تاکید دارد. شرطی که در صورت احرازنشدن آن، امکان انجام ثبت‌نام از کاندیداها سلب می‌شود. امری که محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم به آن تاکید دارد و می‌گوید: «داوطلبان باید توجه داشته باشند در صورت وجود هرگونه مغایرت مانند سن، مدرک تحصیلی و… ثبت‌نام در ستاد انتخابات کشور انجام نخواهد شد.»

ثبت‌نام از داوطلبان به مدت ۵ روز انجام می شود

داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و نیز ارائه برنامه‌ها و خط‌مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام و نیز معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه‌ها و توان مدیریتی، از دیگر شروطی است که داوطلبان باید به آن‌ها توجه کنند.

از دیگر موارد شروط دوازده‌گانه محروم‌نشدن از حقوق اجتماعی در زمان ثبت‌نام، فقدان سابقه محکومیت کیفری مؤثر، نداشتن محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و نداشتن محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، وابسته‌نبودن به گروه‌های غیرقانونی و فقدان سوابق سو امنیتی و نیز نداشتن وابستگی به رژیم گذشته و مؤثر نبودن در تحکیم آن است.

همراه داشتن مدارک کامل شامل اصل شناسنامه عکس‌دار، اصل کارت ملی، دو قطعه عکس ۶ در ۴ و اصل مدرک تحصیلی (کارشناسی ارشد به بالا)، هنگام ثبت‌نام دواطلبان ضروری است.

همچنین مطابق اعلام محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، داوطلبان باید فرم و پرسشنامه‌ای را که به آنان داده می‌شود را مطالعه و تکمیل کنند و بعد از امضای آن به همراه مدارک تحویل کاربر کنند تا در نهایت به شورای نگهبان ارسال شود.

برای ثبت‌نام از داوطلبان که از روز پنجشنبه – ۱۰ خرداد – به مدت ۵ روز آغاز می‌شود، ۳۰ تا ۴۰ کاربر پیش‌بینی شده است که فرآیند ثبت‌نام برای هر داوطلب نیز حدود ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید.

منبع: ایسنا

سیاسی
شناسه : 428558
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *