xtrim

افزایش بهره‌‌وری، توسعه دانش و احیای معادن کوچک در شرکت مس

جهان صنعت نیوز:  خداداد غریب‌پور در ابتدای این جلسه ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و تبریک به دکتر «اردشیر سعد محمدی» به‌عنوان مدیرعامل جدید شرکت مس و قدردانی از زحمات مهندس محمدرضا بنی‌اسدی‌راد گفت: اصرار ما در ایمیدرو بر این است که هرگونه جابجایی در شرکت‌های تابعه ایمیدرو باید مبتنی بر عملکرد باشد و فردی انتخاب شود که دارای ظرفیت، توانایی و انگیزه تداوم و رونق تولید باشد.

وی افزود: با همفکری دوستان، مشاوران و ذینفعان به این نتیجه رسیدیم که دکتر سعد محمدی، که همواره جزو خانواده بزرگ ایمیدرو بوده و کارنامه قابل قبولی در حوزه صنعت دارد، مدیریت شرکت مس را بر عهده بگیرند و ایشان از امروز رسماً کار خود را آغاز می‌کنند.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو با تأکید بر این‌که این شرکت به‌عنوان یک شرکت مادر نقش مهمی در تولید و توسعه اکتشافات دارد گفت: ما انتظار داریم بهره‌‌وری، توسعه دانش و تکنولوژی و احیا معادن کوچک در این شرکت رشد بیش از پیشی داشته باشد.

opal

غریب پور با عنوان این‌که مسئولیت اجتماعی و پرداختن به موضوعات اجتماعی محیط تولیدی در این شرکت مدنظر است و جزو اولویت‌ها است اظهار داشت: خوشبختانه شرکت مس در سال جاری در دوره حوزه کمک به مناطق سیل‌زده‌ و توسعه عمرانی و زیرساخت‌ها در استان کرمان و آذربایجان گام‌های خوبی برداشت. شرکت مس حضور همیشگی و سرزنده‌ای در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی داشته و بازهم تأکید می‌کنیم که این حضور بازهم پررنگ‌تر شود.

غریب پور در پایان گفت: پرسنل شرکت مس بزرگ‌ترین سرمایه شرکت است و یک شرکت با وجود پرسنل توانمند و با انگیزه به اهداف عالی‌اش می‌رسد و به طور قطع دکتر سعد محمدی با شناخت قبلی از پرسنل شرکت مس گام‌های مؤثری در این زمینه بر می‌دارند همانطور که مهندس بنی‌اسدی‌راد در این زمینه موفق بودند.

با کار تیمی موفق به خلق رکورد شدیم
در بخش دیگری از این مراسم مهندس محمدرضا بنی‌اسدی‌راد مدیرعامل پیشین شرکت مس گفت: خیلی خوشحال هستم که یک سال و چند ماه در یک خانواده خوب و نجیب و پرتلاش و با انگیزه توانستیم یک کار تیمی شکل بدهیم و توانستیم در همه موضوعات رکورد بزنیم.

وی افزود: امیدواریم در سال جاری با همین قدرت پیش برویم چون همه ما دینی داریم و در سال جاری باید با توان بالاتر کار کنیم.

بنی‌اسدی‌راد با اشاره به جنگ اقتصادی که کشور با آن درگیر است گفت: نباید در جبهه اقتصادی کوتاهی کنیم و در سال گذشته سه محور افزایش تولید، توسعه و بومی‌سازی را تعیین کردیم تا در جنگ اقتصادی پیروز شویم.

وی با تأکید بر این‌که امسال شرکت مس بالای ۲۶۰ هزار تن کاتد تولید خواهد کرد افزود: نیاز است مبالغ خوبی به سرمایه‌گذاری در حوزه طرح‌های توسعه اختصاص داده شود تا اهداف شرکت مس در ۱۴۰۴ محق شود.

توازن در تولید اولویت نخست شرکت مس
در ادامه این مراسم دکتر اردشیر سعد محمدی ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان گفت: تقریباً ارزش منابع طبیعی دنیا در حال حاضر ۳۱۰ تریلیون دلار است. حدود هشت تریلیون دلار آن در سال برداشت می‌شود.

وی افزود: گردش مالی در صنایع معادنی دنیا حدود ۲۲۰۰ میلیارد دلار در سال است که ۶ درصد آن مربوط به صنعت مس دنیا است. بنابراین مس جزو هفت عنصری است که بار گردش مالی را در دنیا یدک می‌کشد.

مدیرعامل شرکت مس با بیان این‌که در کشور آمریکا تقریباً سال ۷۵/۲ میلیارد دلار برداشت ماده معدنی صورت می‌گیرد اظهار داشت: با فرآوری ماده معدنی تقریباً ۸۷۲ میلیارد دلار درآمد حاصل می‌شود که حدود ۳/۱ درصد GDP کشور آمریکا است و وقتی‌که به مواد مورد مصرف مورد صنایع تبدیل می‌شود این عدد به ۲۱۴۰ میلیارد دلار ارتقا می‌کند.

سعد محمدی با بیان این‌که این عدد نزدیک به ۴۰ برابر زمانی است که ماده معدنی در دل زمین قرار دارد گفت: این اعداد و ارقام به ما جهت و مسیر می‌دهد که ما باید چه مسیری را در ارتباط با صنایع و معادن‌مان در کشور طی کنیم.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به بی‌نظیر بودن شرکت مس نسبت به صنایع دیگر کشور گفت: شرکت مس تنها شرکتی است که در بین صنایع معدنی صاحب معادنش است در حالی‌که در صنایعی مثل ذوب‌آهن یکی از معضلات تأمین مواد اولیه است.

سعد محمدی با تأکید بر این‌که نخستین کاری که در شرکت مس باید با همکاری پرسنل انجام شود ایجاد توازن در تولید است بیان کرد: در حال حاضر ۴۶۰ هزار تن ظرفیت کاتد در شرکت مس وجود دارد و میزان کنسانتره تولیدی ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تن است و برای تولید ۴۶۰ هزار تن کاتد به یک‌میلیون ۸۰۰ هزار تن کنسانتره نیاز داریم.

وی با بیان این‌که وجود ظرفیت‌ تولید کاتد و میزان تولید کنسانتره تولیدی نقشه راه ما برای رسیدن به توازن در تولید را شرکت مس ترسیم می‌کند افزود: نکته مهم دیگر در این زمینه این است که برای رسیدن به تولید باید در حوزه اکتشاف معادن به‌صورت جدی عمل کنیم تا بتوانیم شرایط را برای توسعه که از نیازهای اصلی کشور به لحاظ رونق اقتصادی است فراهم کنیم.

سعد محمدی ادامه داد: محور سوم موردنظر ما در شرکت مس تمرکز بر آموزش هدفمند است و این موضوع قطعاً در برنامه کاری ما خواهد بود تا بتوانیم سطح علمی شرکت را به دانش روز دنیا نزدیک کنیم.

مدیرعامل شرکت مس با عنوان این‌که بحث فروش و تحریم از موضوعات مهمی است که باید وقت زیادی را برای آن صرف کنیم بیان کرد: هوشمند کردن سیستم مالی شرکت مس قطع به‌یقین اتفاق خواهد افتاد و امیدوارم با همکاری دوستان به‌صورت آنلاین تعیین قیمت تمام‌شده را در لحظه ارزیابی کنیم.

وی تأکید کرد: در دنیای مدیریت امروز شرایط به‌گونه‌ای است که باید در لحظه تصمیمات مدیریتی و اقتصادی اتخاذ شود.

سعد محمدی با بیان این‌که بحث ارتقا سطح تکنیکی واحدهای تولیدی و ایجاد رقابت‌پذیری بین واحدها به‌طورقطع نیازمند تغییر ساختار است گفت: این ساختار باید بر اساس الگوهای بین‌المللی و همسو با شرایط بومی تطبیق داده شود تا ما بتوانیم شرایط جدیدی را در شرکت مس فراهم کنیم.

به گفته مدیرعامل جدید شرکت مس بحث صنایع بالادستی و پایین‌دستی در برنامه شرکت مس است و باید در هر دو بخش فعالیت‌های جدیدی را آغاز کنیم تا بتوانیم شرایط سرمایه‌گذاری‌های جدیدی را فراهم کنیم. امروز مس ایران در دنیا به پنج- نه معروف است و در صنایع ‌های تک از مس ایران استفاده می‌شود.

وی با اشاره به آماده نشدن شرایط سرمایه‌گذاری در صنایع های تک طی سال‌های گذشته گفت: آماده کردن شرایط برای سرمایه‌گذاران و ورود خود شرکت مس به صنایع پایین‌دستی جزو وظایف شرکت مس است.

سعد محمدی با بیان این‌که نکته مهم دیگر در برنامه‌ریزی کاری ما ارتقای سطح سهام شرکت مس در بورس به‌صورت حرفه‌ای، فنی و علمی است اظهار کرد: در همه این موارد دست کمک به‌سوی پرسنل شرکت مس و اساتید کشور که باعث ارتقای این شرکت در کشور می‌شوند دراز می‌کنم و من از این نگاه‌ها و بینش‌ها استفاده خواهم کرد تا بتوانیم شرایط بهتری را برای شرکت مس رقم بزنیم.

اقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 43372
لینک کوتاه :