امکان درمان بیماران افغانستانی در جزیره کیش فراهم شد
رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی از فراهم شدن امکان درمان بیماران افغانستانی در جزیره کیش خبر داد.
به گزارش خبرگزاریها، پرویز افشار با اشاره به حضور معاون امور بینالملل وزارت بهداشت افغانستان درد و رنج بسیار زیادی در کشورمان گفت: ملت افغانستان درد و رنج بسیار زیادی در طول نیمقرن اخیر به دلیل جنگ و نابسامانی و ناامنی تحمل کردهاند و مردم به واسطه بیماریها به ویژه بیماریهای عفونی بسیار در رنج هستند و خدمات سلامت هم به دلیل احساس عدم امنیت در حد مطلوب به آنها ارائه نشده است.
وی ادامه داد: افغانستان از جمله کشورهایی است که تعداد قابل توجهی از بیمارانش برای دریافت خدمات سلامت به دیگر کشورها سفر میکنند. هند، پاکستان، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران از مقاصد گردشگری مردم افغانستان برای سلامت هستند. البته سهم ایران بسیار پایین است و مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه بحث ویزا برای اتباع افغانستانی برای گرفتن خدمات سلامت در ایران با محدودیت همراه است. البته در مشهد خدمات خوب و ممتازی در زمینه سلامت ارائه میشود که شهروندان هرات و دیگر شهرهای مجاور از آن استفاده میکنند.
رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به مذاکراتش با وحید مجروح، رییس روابط بینالملل و سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان گفت: هماهنگیهای لازم با مدیرعامل منطقه آزاد کیش صورت گرفته تا اتباع افغان از مراکز درمانی این منطقه استفاده کنند.
افشار ادامه داد: جزیره کیش در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی را با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان به ویژه کشور عمان دارد و تعدادی از بیماران از این کشورها به جزیره کیش برای درمان سفر میکنند. میتوانیم از این قابلیت استفاده کنیم و بیماران افغانستانی را بدون اینکه نیاز به ویزا داشته باشند از طریق خط هوایی به کیش ببریم و زمینه درمان آنها را در آنجا فراهم کنیم.
همچنین قصد داریم بیمارستانها و مراکز درمانی کشور اعم از بخشخصوصی، دولتی، خیریه و مراکزی که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی ایجاد شدهاند را به بیماران افغانستانی و سایر کشورهای همسایه و آسیای میانه معرفی کنیم. اعتقاد داریم قبل از اینکه نگاهمان به دوردستها باشد، باید به همسایگانمان نگاه کنیم. هر چه همسایگان ما امنیت و رفاه بیشتری داشته باشند و از سلامت بهتری برخوردار باشند و آموزش بهتری بگیرند، امنیت کل منطقه تضمین خواهد شد.
رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با بیان اینکه خدمات سلامت ایران در حد ممتاز است، خاطرنشان کرد: معتقدم ایران از لحاظ خدمات سلامت به ویژه مهارت پزشکان و جراحان جزو ۵ تا ۱۰ کشور برتر دنیاست و این قابلیت باید به منصه ظهور برسد و به دیگران ارائه شود. برای این منظور باید تبلیغات مناسبی نیز ارائه شود. مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی زمینه معرفی بیمارستانها و پزشکان درجه یک را فراهم و برای تبلیغات این بیمارستانها در آینده نزدیک اقدام خواهد کرد و بیماران دیگر کشورها برای درمان با هزینههای اندک به این بیمارستانها معرفی خواهند شد.
افشار با اشاره به دیگر برنامههای این مرکز گفت: زمینههای دیگری برای همکاری و سرمایهگذاری مشترک و همچنین حضور پزشکان حتی به صورت نیمهوقت در افغانستان و دیگر کشورها نیز وجود دارد.
رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز بحث ویزای سلامت برای اتباع افغانستان تسهیل نشده است، نگاهمان به کیش است و در آینده که مشکلات روادید و ویزا تسهیل و برطرف شود در دیگر مناطق کشور نیز میتوانیم از قابلیتهای خدمات سلامت برای ارائه به اتباع افغانستان استفاده کنیم. در سیستانوبلوچستان به ویژه در بخش چشمپزشکی اقدامات بسیار خوبی انجام میشود، همچنین در مشهد، تهران، شیراز، اصفهان و تمامی شهرهای نزدیک به مرزهای کشور با توجه به همجواری به کشورهای همسایه میتوان خدمات بسیار خوبی در حوزه سلامت ارائه داد.
افشار تاکید کرد: به ارائه خدمات در حوزه نازایی، پیوند اعضا و جراحیهای پیشرفته بیماران مغزی
نیز میپردازیم.
وی در خصوص بازار رقابت گردشگری سلامت گفت: ما به عنوان مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی نگاهمان فقط به انتفاع رساندن ایران نیست اما مرکز گردشگری نگاهش به همه جهان اسلام است و همه باید از این بازار سهم داشته و براساس قابلیتهایی که دارند از یک رقابت سالم استفاده کنند و معتقدیم اگر کشوری ویژگیهای بهتری نسبت به کشور ما دارد باید بتواند از این ویژگیها استفاده کند.
ما در زمینه ابزار و تجهیزات ممکن است در برخی موارد با محدودیتهایی مواجه باشیم، اما کشور همسایه و برادر ما ترکیه ممکن است از این امکانات برخوردار باشد بنابراین ما در این زمینه به بیماران اطلاعرسانی خواهیم کرد تا از آنجا استفاده کنند، اما درباره برخی از خدمات ممتاز ایران که معتقدیم ایران حرف اول را در ارائه آن خدمات میزند باید در یک رقابت سالم سهم ایران افزایش پیدا کند.
افشار با بیان اینکه مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی یک مرکز انتفاعی یا یک مرکز اجرایی نیست، خاطرنشان کرد: این مرکز یک مرکز سیاستگذاری است. به طور حتم گردشگری سلامت در کشورهای شرقی و اسلامی دو بخش کاملا جداگانه دارد که یک بخش آن شامل بیمار است که باید در یک مرکز درمانی عالی درمان شود و بخش دیگر خانواده بیمار است که باید بخشی باشد که نیازهای گردشگری این خانواده را برطرف کنند تا دغدغه نداشته باشند. این به یک بسته جامع نیاز دارد که حتما تعریف شده و از آن استفاده خواهد شد.
لینک کوتاه :