xtrim

پایان مدارس کانکسی در شهریور

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کمبود ۸۰ هزار نیروی خدماتی در مدارس دولتی گفت: هفته دولت پایان مدارس کانکسی اعلام می‌شود.

به گزارش سرویس اجتماعی و فرهنگی جهان صنعت نیوز، رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در بیست و ششمین همایش ملی تکریم خیرین مدرسه‌ساز کشور اظهار کرد. شاهد بودیم به دلیل دو سال کرونا رخوت بر مدارس حاکم و نشاط از کودکان گرفته شده بود. اما در این دولت تصمیم بزرگ بازگشایی مدارس گرفته شد. اما با اعلام این خبر یک جنگ شناختی به راه افتاد و نشان داد که اتفاق بزرگی در راه است.

وی افزود: همه می‌گفتند اگر مدارس باز شود. کودکان در خطر قرار می‌گیرند اما مدارس مهر ۱۴۰۱ باز شد و آذرماه مسمومیت‌های مدارس. را با تمرکز بر دبیرستان‌های دخترانه ایجاد کردند که وزیر کشور اعلام کرد جنگ شناختی است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: این توطئه خیلی زود شکست خورد. و یک دلیل آن اجرای رتبه‌بندی معلمان بود که صف فرهنگیان را از اغتشاشگران جدا کرد.

opal

نیاز به ۱۷۶ هزار معلم برای مهر

صحرایی بیان کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت برای مهر امسال، ۱۷۶ هزار معلم نیاز داریم. در این دولت بیش از ۳۰۰ هزار ردیف استخدامی صادر که شد ۲۳۰ هزار مورد برای آموزش و پرورش بود.

وی گفت: امسال ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۰ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند. که این تعداد استخدام معلم بی‌سابقه است.

وزیر آموزش و پرورش متذکر شد. سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور کمتر از حد انتظار است. با این حال ۴۷ هزار میلیارد تومان از معوقات معلمان از سال‌ ۹۸ به بعد در سال ۱۴۰۲ پرداخت شد.

روزانه ۸ مدرسه ساخته شد

صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت حدود ۷ هزار مدرسه ساخته شد. یعنی هر روز کاری ۸ مدرسه و ۳۵ کلاس درس تحویل شد، عنوان کرد. ۶۴ درصد این مدارس در روستاها و ۳۶ درصد در شهرها ساخته شد. و بیشترین تحویل مدارس مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. در این استان بیش از هزار مدرسه ساخته شد.

پایان مدارس کانکسی در هفته دولت

وی درباره مدارس کانکسی مطرح کرد: جمع کردن مدارس کانکسی مدنظر است و ۱۰۷۳ مدرسه کانکسی هدف گذاری شد که ۵۷۰ مدرسه جمع‌آوری شد و مابقی در دستور کار هفته دولت است براین اساس مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز حدف می‌شوند. وزیر آموزش و پرورش افزود: خیران برای اصلاح سرویس بهداشتی مدارس کمک می‌کنند و ۷۵۰۰ مورد اصلاح شد.

صحرایی بیان کرد: هر یکسال که مدارس بیشتر نگه داشته شوند، ۱۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی رقم می‌زند و این در دستور کار آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به مشکل نبود تجهیزات در مدارس دولتی عادی بیان کرد: در ۷ منطقه کشور وضعیت نامناسبی را به لحاظ کمبود مدرسه داریم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۲ جمعیت دانش‌آموزی بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اضافه شده است، گفت: در اکثر سال‌های قبل از دولت سیزدهم تعداد بازنشستگان از تعداد جذب شدگان بیشتر بوده است.

جذب دانشجو معلم در کشور به صفر رسید

صحرایی عنوان کرد: تعداد بازنشستگان در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۲، ۴۶۸ هزار نفر بوده حال آن که جذب ما ۳۴۵ هزار نفر بود که به معنی کسری زیاد است. در سال ۱۳۷۲، ۳۰۴ هزار دانش‌آموز و دانشجو معلم در مراکز تربیت معلم و دانشسراها جذب شده‌اند، در آن زمان ما بیش از ۵۰۰ مرکز تربیت مدرس داشتیم اما در فاصله سال‌های ۸۳ تا سال ۹۰ جذب دانشجو معلم در کشور به صفر می‌رسد و این در حالی است که دانشگاه فرهنگیان تاسیس می‌شود.

وی عنوان کرد: در هنگام تأسیس این دانشگاه با جذب بیش از ۲۳ هزار معلم بوده که در پایان دوره ۴ ساله اول یعنی حدود سال ۹۵ این جذب به زیر ۴ هزار نفر می‌رسد. قله سال ۷۲ امروز در معرض بازنشستگی است و معلمانی که امروز باید به کار بگیریم معلمانی هستند که باید در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۱۴۰۰ جذب و به کارگیری می‌شدند.

۸۰ هزار کسری قطعی معلم

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: وزیر وقت آموزش و پرورش در مهر ۹۷ اعلام می‌کند که ۸۰ هزار کسری قطعی معلم دارد و در جای دیگری در همان زمان‌ها می‌گوید که حداقل ۳۵۰ هزار معلم کسری داریم اما رئیس منابع انسانی آموزش و پرورش در ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ نیز عنوان می‌کند که برای آغاز مهر همان سال ۲۰۰ هزار معلم کسری داریم و سونامی معلمان بازنشسته را اعلام می‌کند.

صحرایی افزود: حال ببینید که چگونه این سونامی رخ داد و دلیل آن این بود که رتبه‌بندی معلمان ۳۱ شهریور ماه آن سال آغاز شد و معلمانی که در سن بازنشستگی قرار داشتند برای دو سال سن بازنشستگی خود را به تعویق انداختند و در آغاز مهر ۱۴۰۲ این اتفاق رخ داد.

وی درباره نیروهای خدماتی یادآور شد: از سال ۱۳۹۲ حدود ۷۹ هزار نیروی خدماتی داشتیم که به تدریج کم شده است و امروز به حدود ۵۱ هزار نیروی خدماتی رسیده است که با توجه به افزایش جمعیت دانش آموزان و مدارس نیاز ما بیش از ۸۰ هزار نفر است.

منبع: تسنیم

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 436106
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *