xtrim
صمد حسن‌زاده در شورای روسای اتاق‌های مشترک هشدار داد

با تداوم وضع موجود، بازار عراق را از دست خواهیم داد

رئیس اتاق ایران گفت: به دلیل نبود امکان استفاده از سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود 20 تا 25 درصد گران‌تر است و با تداوم مشکلات انتقال پول، در عرض چند ماه آینده قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود.

به گزارش سرویس اقتصاد کلان جهان صنعت نیوز، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اتاق‌های مشترک در شرایط فعلی اقتصاد ایران که یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های خود را می‌گذارند، نقش مهمی در توسعه صادرات و روابط تجاری با کشورهای خارجی دارند.

صمد حسن‌زاده در شورای روسای اتاق‌های مشترک، ادامه داد: اتاق‌های مشترک با روابط خوب خود توانسته‌اند برخی از مشکلات تجار از جمله مشکلات در صدور ویزای تجاری را حل‌وفصل کرده و مسیر تجارت خارجی را هموارتر کنند.

او با بیان اینکه برای هم‌شکل‌سازی برنامه‌های اتاق‌های مشترک و ارتقا عملکرد آن‌ها، مطالعاتی در حال انجام است، افزود:هیات رئیسه اتاق ایران در حال بررسی خواسته‌های اصلی اتاق‌های مشترک از جمله عضویت تعدادی از نمایندگان آن‌ها در هیات نمایندگان اتاق ایران، واگذاری امور مربوط به اعزام و پذیرش هیات ها و حضور در نمایشگاه‌های خارجی به اتاق‌های مشترک، بازنگری معیارهای رتبه‌بندی اتاق‌های مشترک، مساعدت مالی اتاق از اتاق‌های مشترک بر اساس رتبه‌بندی جدید و … است.

opal

حسن‌زاده با تأکید بر اینکه این پیشنهادها در اتاق ایران مورد توافق است و ما می‌خواهیم در کنار اتاق‌های مشترک باشیم، اظهار کرد: ما عزم جدی برای توسعه هرچه بیشتر اتاق‌های مشترک داریم. معتقدم با انتخاب رئیس‌جمهور جدید و علاقه ایشان برای ارتباط با بخش خصوصی، حالا فرصت خوبی برای همکاری اتاق و اتاق‌های مشترک با دولت ایجاد شده است که باید از آن استفاده کرد.

او با بیان اینکه برگزاری جلسات شورای روسای اتاق‌های مشترک به صورت فصلی در دستور کار است، گفت: هدف این است که مشکلاتی که در تجارت کشور اتفاق می‌افتد، رفع شوند. در این جلسات سه ماه یک‌بار می‌توانیم هماهنگی‌های خوبی داشته باشیم.

رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه یک‌سوم صادرات ما به عراق است، تأکید کرد: متأسفانه به دلیل مشکلات موجود در تجارت ایران و عراق، این بازار به زودی از دست ما خواهد رفت.

او ادامه داد: به دلیل نبود سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گران‌تر است و مشکلات انتقال پول موجب شده ما از رقبای خود عقب بمانیم. در عرض چند ماه آینده با ادامه این وضع قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود. نیاز است اتاق‌های مشترک ورود کرده و شرایطی ایجاد کنند تا بتوانیم به صورت مشارکتی در بازارهای آن‌ها فعالیت کنیم.

به دنبال کاهش فاصله میان اتاق‌های مشترک و اتاق ایران هستیم

حامد عسگری معاون بین‌الملل اتاق ایران نیز با اشاره به برگزاری جلسات ستاد برنامه معاونت بین‌الملل با روسای اتاق‌های مشترک، گفت: تمرکز و تلاش ما بر این است که فاصله میان اتاق‌های مشترک و اتاق ایران را هرچه کمتر کنیم.

او تأکید کرد: خوشبختانه امسال با همراهی هیات رئیسه بودجه اتاق‌های مشترک چهار برابر سال گذشته شده است که خبر خوبی برای این اتاق‌ها خواهد بود.

روسای اتاق‌های مشترک چه خواسته‌هایی دارند؟

ادامه این نشست به بیان نقطه نظرات روسای اتاق‌های مشترک اختصاص داشت.

شاهین اصغری، رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان گفت: حضور روسای اتاق‌های مشترک در هیات نمایندگان اتاق ایران از خواسته‌های اصلی ماست. ما می‌خواهیم در موضوعات مختلف در کنار اتاق ایران باشیم.

مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا هم با بیان اینکه نسخه واحدی برای همه اتاق‌های مشترک نمی‌توان پیچید چرا که مسائل و مشکلات آن‌ها در تجارت متفاوت است، خواستار توجه هیات رئیسه اتاق ایران به برنامه‌های اتاق مشترک از جهت همسانی این برنامه‌ها با هدف‌گذاری‌های کلان تجاری شد.

عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات هم بر حمایت و هم‌افزایی اتاق ایران و اتاق‌های مشترک تأکید کرد.

نریمان صدری، رئیس اتاق مشترک ایران و اتریش هم گفت: اتاق ایران با توجه به برخورداری از بازوی پژوهشی خود الگوهای درستی که برای توسعه کسب‌وکار و تجارت با کشورهای دیگر وجود دارد و اتاق‌های بازرگانی دنیا در اجرای آن‌ها موفق بوده‌اند را جمع‌آوری کند تا با همکاری دولت و مجلس بتوانیم به سمت تغییر ساختاری در نحوه تجارت خود حرکت کنیم.

حمیدرضا مناقبی، رئیس اتاق مشترک ایران و استرالیا بر بازنگری در نقش اتاق ایران و لزوم استفاده از شیوه‌های جدید ارتباطی و فناوری‌های نو از جمله هوش مصنوعی در روابط تجاری، تأکید کرد.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین بر ضرورت تبیین جایگاه روابط بین‌الملل در اتاق ایران و پیگیری عضویت اتاق در سازمان‌های مؤثر دنیا تأکید کرد و گفت: اتاق ایران برنامه‌های تجاری دوجانبه، چندجانبه و بین‌المللی خود را تعریف کرده و به اتاق‌های مشترک مأموریت پیگیری و اجرای این برنامه‌ها را بدهد.

امیر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان هم معتقد بود: باید هر چه زودتر نقشه راه و استراتژی همکاری اتاق و اتاق‌های مشترک تدوین شود. او بر احیای دفاتر خدمات مشاوره و بازاریابی در اتاق‌های مشترک تأکید کرد.

ابراهیم جمیلی، رئیس اتاق مشترک ایران و هند هم با بیان اینکه اتاق ایران باید برای ۶ ماه آینده با فرض آمدن ترامپ یا بایدن برنامه‌ریزی کند، گفت: باید پتانسیل‌های مختلف اتاق‌های مشترک به کار گرفته شود و مأموریت‌های این اتاق‌ها در کشورهای هدف مشخص شود.

جمال رازقی، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان با بیان اینکه صدای اتاق باید در زمینه رفع تحریم‌ها و پیوستن به قراردادهای بین‌المللی مانند FATF از صدای کاسبان تحریم بلندتر باشد، ادامه داد: اتاق باید برای دفاع از بخش خصوصی و رفع تحریم بخش خصوصی از وکلای توانمند بین‌الملل استفاده کند.

محمد طاهری، رئیس اتاق مشترک ایران و اسپانیا معتقد بود: اتاق‌های مشترک بهترین کارشناسان تجارت بین‌الملل هستند و باید از این ظرفیت استفاده شود. او خواستار تشکیل کارگروه‌های منطقه‌ای با حضور اتاق‌های مشترک مرتبط با همان منطقه از جمله بریکس، اتحادیه اروپا، شانگهای و … شد.

عبدالرضا رضایی، رئیس اتاق مشترک ایران و سوئد هم خواستار تعریف شاخص‌های شفاف برای سنجش عملکرد اتاق‌های مشترک و تخصیص بودجه مناسب به آن‌ها شد.

علیرضا شمس فرد، رئیس اتاق ایران و لهستان گفت: باید ترتیبی داده شود تا اتاق‌های مشترک در جریان دیدارها و نشست ها با طرف‌های مرتبط قرار بگیرند.

احمد پورفلاح، رئیس اتاق ایران و ایتالیا هم با تأکید بر اینکه باید از ارتباط مستقیم اتاق‌های سراسر کشور و تشکل‌ها با سفارتخانه‌ها و کشورهای هدف بدون هماهنگی با اتاق‌های مشترک مرتبط، جلوگیری شود، خواستار اختصاص دفاتری به اتاق‌های مشترک در اتاق ایران و هماهنگی بیشتر معاونت بین‌الملل با هیات رئیسه اتاق‌های مشترک در زمینه تدوین و اصلاح آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و جدول امتیازات ارزیابی عملکرد، شد.

جهانبخش سنجابی، دبیر اتاق مشترک ایران و عراق هم معتقد بود: موازی کاری های زیادی در رابطه با وظایف اتاق‌های مشترک از سوی تشکل‌ها و اتاق‌های سراسر کشور وجود دارد که نیازمند بررسی و برنامه‌ریزی است.

هاجر نظامی، دبیر اتاق مشترک ایران و برزیل، گفت: معاونت بین‌الملل اتاق ایران باید تلاش کند تا در کمیسیون‌های اقتصادی مشترک، کرسی داشته باشد.

محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان خواستار تشکیل کارگروهی در حوزه فعالیت اتاق‌های مشترک با توجه به تشکیل دولت جدید و برنامه‌ریزی برای فعالیت آن‌ها شد.

لیلا رستمی، رئیس اتاق مشترک ایران و بلژیک هم معتقد بود: اتاق ایران نقش مهمی در افزایش روابط اتاق‌های مشترک با سفارتخانه‌های کشورهای هدف می‌تواند داشته باشد و باید در این حوزه، بیشتر نقش‌آفرینی کند.

موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک ایران و ازبکستان نیز خواستار افزایش اختیارات اتاق‌های مشترک با توجه به وظایف آن‌ها، شد.

سیدمصطفی موسوی، رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام هم گفت: سیاست‌های اتاق در نحوه حمایت‌های مالی و غیرمالی از اتاق‌های مشترک باید تغییر کند و به اتاق‌های نوپا کمک بیشتری داشته باشد.

اتاق‌های مشترک، باید مأموریت محور باشند

در ادامه این نشست، یوسف نجفی، مشاور عالی رئیس اتاق ایران، با بیان اینکه اتاق‌های مشترک ویترین اتاق ایران در زمینه توسعه تجارت هستند، افزود: اتاق‌های مشترک و دیگر اضلاع اتاق در ذیل مأموریت‌های قانونی اتاق ایران تعریف می‌شوند و نباید جدا از هم دیده شوند.

او با تأکید بر اینکه ایفای نقش دیپلماسی اقتصادی اتاق ایران بر عهده اتاق‌های مشترک است ادامه داد: هر روزنه‌ای در نظام بین‌الملل برای ما وجود داشته باشد باید آنجا حضور داشته باشیم. باید برنامه‌ریزی کرده و هدف‌گذاری داشته باشیم. ما می‌خواهیم ارتباط مؤثر و کارآمد بین اتاق و اتاق‌های مشترک برقرار شود تا بتوانیم با همراهی هم برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری کنیم.

نجفی با بیان اینکه اتاق‌های مشترک در آموزش و ترویج آموزه‌های تجاری ضعف‌هایی دارند، گفت: اتاق‌های مشترک باید مأموریت محور باشند. در این راستا قرار بر این است که این جلسات، مستمر و به صورت فصلی برگزار شود.

اتاق ایران

اخبار برگزیدهصنعت و معدن
شناسه : 437596
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *