xtrim

اعلام نرخ تورم تیر ۱۴۰۳ / کدام دهک‌ها فقیر شدند؟

در تیر ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۵.۵ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.

به گزارش سرویس اقتصاد کلان جهان صنعت نیوز، مرکزی آمار گزارش شاخص قیمت مصرف‌کنده تیرماه را اعلام کرد. که طبق این گزارش در تیر ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۵.۵ درصد رسیده. که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.

شاخص قیمت

در تیر ماه ۱۴۰۳ شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۵۵.۲ رسیده است. که نسبت به ماه قبل، ۲.۲ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۲.۲ درصد افزایش. و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۵.۵ درصد افزایش داشته است.

تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. در تیر ماه ۱۴۰۳ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۲.۲ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۲.۲ درصد بیشتر از تیر ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه تیر ماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۰.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

تورم ماهانه خانوارهای کشور

منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. در تیر ماه ۱۴۰۳ تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۲ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۱.۶ درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۵ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن می‌باشد. در تیر ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۵.۵ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در تیر ماه ۱۴۰۳

نرخ تورم سالانه کشور در تیر ماه ۱۴۰۳ برابر ۳۵.۵ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۳۱.۶ درصد برای دهک اول، تا ۳۶.۴ درصد برای دهک دهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۴.۸ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۵.۲ واحد درصد) ۰.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

منبع: ایلنا

اقتصاد کلان
شناسه : 440890
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. بزرگترین وبد ترین ضربه ای که دولت سیزدهم به انرژی زد مخصوصا بنزین گران نکردن آن براساس تورم ۲۰یا۳۰درصد سالیانه ازاوایل فروردین بود،افکارعمومی هم می پذیرفت،الان خودروسواری ارزان به صرفه واسراف شکل گرفته ،دوم ازرده خارج نکردن خودروهای فرسوده به الاجبارطوری شده که خیابانها و کوچه جایی برای خودرو نیست و درحال قفل شدن است و بعضی ساعت ها کاملا قفل می شود هیچ جای دنیا اینجوری نیست هی خودرو بدون برنامه ریزی تولید کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *