xtrim

آشنایی با انواع اتصالات لوله برق ، کاربرد و ویژگی هریک از آنها

سیستم برق کشی یکی از مهمترین بخش‌های انواع ساختمان، از جمله مراکز مسکونی، صنعتی و تجاری می‌باشد. برای انجام مراحل برق کشی، از تجهیزات مختلفی استفاده می‍شود تا برق رسانی به شکلی امن و مطمئن انجام پذیرد. یکی از اصلی‌ترین تجهیزات، اتصالات لوله برق هستند که وظیفه حفاظت از کابل‌ها و سیم‌های برق را بر عهده خواهند داشت. همچنین این اتصالات، مسیری مطابق نوع سازه و سیستم برق رسانی برای کابل‌ها ایجاد می‌نمایند. آشنایی با انواع اتصالات برق و کاربرد آنها به شما کمک می‌کند تا سیم کشی را بدون نگرانی از محدودیت فضا انجام دهید؛ با ما همراه باشید.

دلایل استفاده از اتصالات لوله برق

استفاده از لوله‌های برق بهترین راه برای سازماندهی و محافظت از سیم‌ها، تعیین مسیر عبوری، محافظت از افراد و تاسیسات در برابر برق گرفتگی می‌باشند. گاهی در مسیر لوله کشی، به انشعاب گیری، اتصال دو یا چند لوله و تغییر جهت لوله نیاز خواهیم داشت؛ در این مواقع با استفاده از اتصالات لوله برق، می‌توان به راحتی مسیر لوله کشی را به طرز دلخواه تغییر داد و از کمترین فضا برای این امر استفاده کرد. به طور کلی لوله‌های برق در انواع مختلفی مانند: خرطومی، PVC، فولادی و … وجود دارند که هر یک از آنها بسته به نوع، جنس، مقاومت و …، کاربرد متفاوتی خواهد داشت. با این حال دلایل کلی استفاده از اتصالات لوله برق را می‌توان به صورت زیر بیان نمود:

  • محافظت از سیم‌ها در مقابل فشارهای خارجی، ضربه و …

    opal
  • نظم دهی به سیم‌ها و مسیر عبوری آنها

  • پیشگیری از اتصالی کردن سیم‌ها در اثر رطوبت

  • پیشگیری از بروز حوادثی مانند آتش سوزی و برق گرفتگی در زمان زلزله

  • افزایش امنیت سیم‌ها و میزان کارکرد آنها

آشنایی با انواع اتصالات لوله برق ، کاربرد و ویژگی هریک از آنه2

انواع اتصالات لوله برق

در حال حاضر اتصالات متنوعی برای لوله‌های برق تولید می‌شوند تا استفاده از لوله‌ها را آسان‌تر سازند. از مهمترین این اتصالات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زانوها: این اتصالات یکی از پرکاربردترین تجهیزات برای تغییر مسیر لوله می‌باشند. در برخی قسمت‌های لوله کشی نیاز به خم کردن سیم برق برای تغییر جهت عبوری داریم؛ با توجه به اینکه امکان خم کردن لوله وجود ندارد، برای این کار می‌توان از زانوها استفاده کرد. زانوها در انواع مختلف ۴۵ درجه، ۹۰ درجه و … وجود داشته و موجب افزایش سرعت لوله کشی خواهند شد.

  • بوشن‌ها: این اتصالات استوانه‌ای شکل، برای متصل کردن دو لوله به یکدیگر استفاده می‌شوند. برای ساخت بوشن‌ها از مواد پلیمری و فلز استفاده می‌کنند تا مدل‌های مختلفی از جمله: بوشن پیچی، ساده، ترمزدار، دنده‌ای و جوشی را تولید نمایند. معمولا از بوشن برای متصل کردن لوله برق به تابلو فیوز، قوطی کلید، جعبه تقسیم و … استفاده می‌شود.

  • تبدیل‌ها: برای متصل کردن لوله و تجهیزات با قطرهای متفاوت، از انواع تبدیل استفاده می‌کنند. این تجهیزات با سایزها و جنس‌های متفاوتی تولید شده و به حالت هم‌مرکز و غیر هم‌مرکز موجود می‌باشند.

  • درپوش‌ها: یکی دیگر از اتصالات پرکاربرد در سیستم برق کشی، درپوش‌ها می‌باشند. برای مسدود کردن لوله‌ها و سوراخ‌های جعبه تقسیم از درپوش‌ها استفاده می‌نمایند.

  • جعبه تقسیم: این اتصالات که به شکل دایره‌ای یا مربعی تولید می‌شوند، کاربرد زیادی در سیستم برق کشی خواهند داشت. از جعبه تقسیم‌ها برای وصل کردن لوله‌ها به یکدیگر در یک محل خاص و انشعاب گیری از سیم‌های درون جعبه استفاده می‌کنند.

  • سه راهی‌ها: این اتصالات که شباهت زیادی به جعبه تقسیم دارند، برای هدایت مسیر برق در دو جهت استفاده می‌شوند. روی سه راهی‌ها یک درپوش تعبیه شده و متصل شدن سیم‌ها در درون محفظه آن انجام می‌شود.

  • اتصالات درب‌دار: در صورتی که طول مسیر لوله کشی زیاد بوده یا در این مسیر از دو خم استفاده شده باشد، اتصالات درب‌دار به کار برده می‌شوند. علاوه بر این، زمانی که از اتصالاتی مانند: دوراهی، زانویی درب‌دار، سه راهی و انشعاب لوله استفاده شود، اتصالات درب‌دار کاربرد خاصی خواهند داشت. با توجه به اینکه اتصالات درب‌دار حجم کمی دارند، برای انشعاب گیری از سیم‌ها قابل استفاده نمی‌باشند. کاربرد اصلی این اتصالات برای آسان کردن سیم کشی و عبور بهتر فنرها خواهد بود.

  • بست‌های فلزی: این اتصالات پرکاربرد، برای ثابت نگه‌داشتن یا متصل کردن لوله‌های برق به محل مورد نظر استفاده می‌شوند. با توجه به اینکه امکان زنگ زدگی یا خوردگی بست‌های فلزی وجود دارد، هنگام تولید بر روی آنها لایه محافظتی اجرا می‌شود. این اتصالات با توجه به سایز لوله برق مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اتصالات بر اساس جنس لوله برق

اتصالات بر اساس جنس لوله برق

با توجه به اینکه لوله‌های برق در انواع مختلفی تولید می‌شوند، اتصالات هر یک از آنها نیز جنس و مقاومت متفاوتی خواهند داشت. دسته بندی کلی اتصالات لوله برق بر اساس جنس لوله به صورت زیر می‌باشد:

  • اتصالات لوله برق PVC: این اتصالات از انعطاف زیادی برخوردار بوده و در حالت‌های متفاوتی مانند فنری، موجود می‌باشند. ویژگی‌های خاص اتصالات PVC باعث شده تا شکستگی یا ترک خوردگی در آنها دیده نشود. به همین دلیل، این اتصالات در ساختمان سازی کاربرد زیادی داشته و به عنوان اتصالات لوله آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین ویژگی‌های اتصالات PVC، مقاومت بالا و عدم واکنش با مواد شیمیایی می‌باشند.

  • اتصالات لوله برق گالوانیزه (فولادی): از این اتصالات برای وصل کردن و تقویت لوله‌های فلزی استفاده می‌کنند. اتصالات لوله برق گالوانیزه، کاربرد مهمی در خطوط انتقال قدرت داشته و به دلیل روکش گالوانیزه، عملکرد مناسبی در زمان طولانی ارائه خواهند داد.

  • اتصالات لوله برق خرطومی: این اتصالات کاربرد زیادی در سیم کشی ساختمان داشته و در مدل‌های متنوعی مانند: تک پیچ، دوپیچ و زاویه‌دار تولید می‌شوند. مهمترین ویژگی اتصالات خرطومی، انعطاف پذیری آنها بوده اما این انعطاف، تا میزان خاصی امکان پذیر خواهد بود.

خرید انواع اتصالات لوله برق از صنایع رفیع

گروه صنعتی رفیع انواع تجهیزات پشتیبانی از کابل برق را با کیفیت بالا تولید می‌نماید. محصولات رفیع با مواد اولیه مرغوب و فناوری‌های مدرن تولید شده و مقاومت بسیار خوبی در برابر رطوبت، ضربه، فشار و دیگر آسیب‌های خارجی خواهند داشت. صنایع رفیع با تولید و عرضه مستقیم محصولات خود، قیمتی مناسب‌تر از دیگر فروشندگان ارائه کرده و با این کار، قدرت خرید مشتریان را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید انواع اتصالات لوله برق مانند: بست، زانویی، سه راهی، ریل سی چنل، بوشن و … را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت از گروه صنعتی رفیع تهیه نمایید. برای آشنایی با تمامی محصولات این مجموعه، به سایت رفیع مراجعه کنید.

سخن آخر

اتصالات لوله برق نقش مهمی در سیستم برق کشی ساختمان داشته و عملکرد شما را سریعتر خواهند کرد. این اتصالات برای انشعاب گیری از سیم‌ها و تغییر جهت آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه ایمنی سیستم برق رسانی به کیفیت و مقاومت تجهیزات بستگی دارد، توصیه می‌کنیم این اتصالات را از تولیدکننده‌ای معتبر تهیه نمایید.

* این مطلب توسط جهان صنعت نیوز نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست

خواندنی
شناسه : 441639
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *