xtrim

امکان قانونی فروش طلا در فضای مجازی فراهم شد

معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سامانه هوشمند معاملات طلا و فلزات گرانبها برای جلوگیری از خالی فروشی طلا توسط سکوهای فروش طلا در بستر فضای مجازی ایجاد شد.

به گزارش سرویس طلا و ارز جهان صنعت نیوز، علی شاه‌میرزایی معاون وزیر صمت امروز در مراسم رونمایی از “سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها اولین شرکت پذیرش شده. در سند باکس تخصصی تجارت الکترونیکی”، اظهار داشت. در گذشته و در دولت های قبل بارها مشاهده شده است. که عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر تجارت الکترونیکی با مشکلات متعدد و خالی فروشی مواجه بودیم.

وی افزود:برخی سامانه ها بدون داشتن اعتبار، فروش طلا می کردند. که که این امر منجر به ورود خسارت به خریداران می شد.

معاون وزیر صمت ادامه داد: از جمله این موارد نیز می توان به سکه ثامن اشاره کرد. و مشکلاتی که برای مردم این پلتفرم عرضه کننده طلا به وجود آورد. بنابراین با توجه به مسائل پیش آمده تصمیم گرفته شد. که عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی ممنوع شود.

وی افزود: اما دو سال قبل تصمیم گیری شد که عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی انجام شود. در واقع مطرح شد که برای جلوگیری از اتفاقاتی مثل کلاهبردای سکه ثامن راهکار این نیست. که جلوی اصل کار گرفته شود بلکه باید عرضه را در بستر قانونی انجام داد.

ابتدا در خزانه یا ترجیحا بانک نگهداری شود

شاه‌میرزایی گفت: طلایی که قرار است توسط پلتفرم عرضه شود. در ابتدا در انباری مانند خزانه یا ترجیحا بانک نگهداری شود. و میزان و موجودی طلای عرضه کننده پلتفرم نیز مشخص شود. و میزان آن علاوه بر اینکه توسط سکو به خریداران اعلام می شود. توسط یک شخص ثالث مانند مرکز تجارت الکترونیکی یا بانک نیز اعلام شود.

وی گفت:در این طرح بانک، طلای و موجودی سکو یا همان پلتفرم عرضه کننده را نگهداری کند. و معامله از طریق سکو با نظارت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی انجام می شود.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: بنابراین با ایجاد سند باکس های تخصصی (محیط تنظیم گری) که در حوزه تجارت الکترونیکی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی واگذار شد می توان تضمین کافی برای دارایی مردم ایجاد شود.

عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی خیلی وسیع است

وی گفت: عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی خیلی وسیع است در واقع می توان با کمک بخش خصوصی و سکوها مساله تبادلات مبتنی بر طلا را در کشور توسعه یابد و این بهترین کاری که می توان در حوزه مقابله با تورم و مقابله با رکود انجام داد. زیرا اگر فقط خلق پول داشته باشیم تورم ایجاد می شود و اگر انقباضی عمل کنیم رکود ایجاد می شود بنابراین راهی جز ایجاد اعتبارهای مبتنی بر کالا وجود ندارد.

وی افزود: در این مدل خرید ضمن اینکه مردم می توانند دارایی خود را انجام دهند بلکه خریدهای روزانه خود را نیز انجام دهند لذا هم دارایی خود را تبدیل به طلا می کنند و با تورم ارزش دارایی آنها کاهش نمی یابد و هم اینکه خریدهای روزانه خود را انجام می دهند لذا این روش بسیار برای اقتصاد مفید است و ضمن اینکه تمام مباحث پولشویی و شفافیت اطلاعات نیز فراهم می شود.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: دولت بدون کمک این سکوها نمی تواند نه می تواند شفافیت ایجاد کند و نه اعتبار خرید ایجاد کند. همچنین ح ل مشکل نگهداری طلا و عدم فروش عیارهای تقلبی از دیگر ویژگی های این انبارهای هوشمند است.

وی افزود: ایجاد سند باکس های تخصصی باعث تضمین کافی برای حفظ دارایی های مردم می شود. با خلق پول، تورم و با سیاست های انقباضی رکود ایجاد می شود بنابراین به نظر می رسد برای رفع این مشکلات راهی بجز ایجاد اعتبارهای مبتنی بر کالا وجود ندارد.

امکان معامله طلای بدون اجرات یا دست دوم در سامانه

بنابراین گزارش عبدالرضا عسگرخانی مجری طرح خرید و فروش طلا در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، نیز در این مراسم در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره اینکه امکان فروش طلای بدون اجرات یا به اصطلاح دست دوم نیز در این سامانه دیده شده است یا خیر گفت: طلای که در این سامانه عرضه می شود با عیار ۷۵۰ (۱۸ عیار) است که در اوزان بالا به صورت شمش و در اوزان کم به صورت پلاک عرضه می شود.

وی افزد: محدودیتی برای معامله در وزن طلا وجود ندارد و به صورت یک دهم گرم، یک گرمی تا اوزان بالا به صورت قانونی قابل معامله است.

منبع: تسنیم

طلا و ارز
شناسه : 442280
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *