xtrim

صادرات فرش دستباف افزایش یافت

صادرات فرش دستباف در سه ماهه اول سال 1403 با رشد 6 درصدی روبرو شد. این رشد در نتیجه رفع موانع تولیدکنندگان و صادرکنندگان به دست آمد.

به گزارش سرویس صنعت و معدن جهان صنعت نیوز، به گفته فعالان این بخش اقداماتی مانند افزایش مدت زمان. بازپرداخت تعهدات ارزی از یک سال به ۳ تا ۵ سال، کاهش تعهد ارزی مواد اولیه از ۱۰۰ به ۲۰ درصد. تسهیل در عبور موقت فرش دستباف، کاهش حقوق ورودی ابریشم خام و شناسنامه‌دار کردن فرش دستباف. نقش مهمی در این رشد صادرات فرش دستباف داشته است.

براساس داد‌ه‌های اعلام شده از سوی مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در ۴ ماه نخست سال جاری ارزش فرش‌های دستباف صادراتی ۱۳ میلیون دلار بوده. که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۶ درصدی داشته است. بر اساس آمار گمرک در ۴ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ صادرات فرش دستباف ۱۱ و نیم میلیون دلار بود.

سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۳ یک میلیون و سیصد و پنجاه متر مربع فرش دستباف در سراسر کشور تولید شده است. براساس داده‌های محمدرضا زارع بُرزشی در سال ۱۴۰۰ با تولید سه و سه دهم میلیون متر مربع. سال ۱۴۰۱ با تولید سه و نیم میلیون متر مربع و سال ۱۴۰۲ با تولید سه و نه دهم میلیون متر مربع فرش دستباف رشد ۱۱ درصدی را شاهد بودیم.

مشکلات جدی صادرات فرش دستباف

زارع برزشی افزود: از سال ۱۴۰۱ یکی از مشکلات جدی صادرات فرش دستباف، ابلاغ ممنوعیت خروج فرش دستباف از طریق پست بود که این مرکز مکاتبات لازم را با دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران به منظور رفع مشکل و فراهم کردن امکان صادرات فرش از طریق پست انجام داد و بر اساس مصوبه هیئت وزیران هر شخص مطابق دستورالعمل مشترک وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت؛ امور اقتصادی و دارایی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک بار در سال می‌تواند تا سقف ۲۴ متر مربع فرش دستباف ایرانی و ۴۰ متر مربع گلیم دستباف از کشور با رویه پستی خارج کند و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش و گلیم در سقف مساحت (متراژ) مذکور وجود ندارد.

وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت؛ امور اقتصادی و دارایی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک بار در سال می‌تواند تا سقف ۲۴ متر مربع فرش دستباف ایرانی و ۴۰ متر مربع گلیم دستباف از کشور با رویه پستی خارج کند و محدودیتی از نظر تعداد قطعات فرش و گلیم در سقف مساحت (متراژ) مذکور وجود ندارد.

به گفته وی با توجه به اقدامات صورت گرفته در حوزه فرش دستباف، رشد تولید در کنار صادرات می‌تواند نقش مهمی در میزان اشتغال و ارزآوری در کشور ایفا کند.

منبع: اکوایران

صنعت و معدن
شناسه : 446090
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *