واحدهای مسکونی خالی به بازار عرضه شوند
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن میگوید، به ۹۰ هزار نفر مالک ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی هشدار و یک هفته فرصت داده شده که ملک خود را در بازار عرضه کنند.
به گزارش سرویس مسکن جهان صنعت نیوز، ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به ماده ۵۴ و ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، گفت. بر اساس این مواد قانونی، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده. خانههای خالی را شناسایی و به سازمان مالیاتی معرفی کند. از سال ۱۳۵۲ در قوانین مختلف، موضوع مالیات بر خانههای خالی وجود داشته است. اما در دولتهای قبلی اجرایی نشد.
وی افزود: در دولت سیزدهم اجرای قانون مذکور با اولویت دانه درشتها و کسانی که خانههای خالی زیادی دارند شناسایی شد. نگاه دولت و وزارت راه و شهرسازی در این موضوع غیر درآمدی است. و در واقع به دنبال این نیستیم که پولی گرفته شود بلکه به دنبال آن هستیم. این خانهها عرضه شود.
۵۰۰ هزار خانه خالی شناسایی شد
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با بیان اینکه ۵۰۰ هزار خانه خالی اولیه شناسایی شد. گفت: به صاحبان این واحدها هشدارهای لازم داده شد و اولویت برای کسانی بود که بیش از ۱۰۰ واحد داشتند. پس از آن اولویت برای صاحبان بیش از ۵۰، ۲۰، ۱۰ و ۳ خانه قرار گرفت.
وی افزود: نتیجه این پیگیریها و هشدارها عرضه ۱۸۲ هزار خانه به بازار بود و آنهایی هم که به هشدارها توجه نکردند بیش از ۱۲۰ هزار ملک خالی بود که به سازمان امور مالیاتی معرفی کردیم و این سازمان هم در مراحل اخذ و دادرسی مالیاتی است. از این تعداد حدود ۶۰ هزار خانه در تهران طی سال مالیاتی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند.
بنا به گزارش صداوسیما، نوروزی ادامه داد: جمع خانههای خالی این افراد به بیش از ۵۰۰ هزار واحد میرسد. به این افراد هشدار داده و پیامک ارسال و اعلام کردیم اگر ملک خود را در بازار عرضه یا در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نکنید، به سازمان مالیاتی معرفی خواهید شد. یک هفته به این افراد فرصت داده شد.
وی با بیان اینکه ممکن است بعضی از این املاک خالی نباشند و مستاجر در آنها حضور داشته باشد، گفت: به دلیل اینکه این خانهها در سامانه ملی املاک و اسکان خود اظهاری نشده است، مطابق با قانون مشمول جرایم مالیات بر خانههای خالی خواهند شد.
اکثر خانههای خالی در کدام استانها قرار دارند؟
آنطور که نورورزی چند روز پیش به خبرگزاری مهر گفته، بخش عمدهای از واحدهای خالی از سکنه در استانهای تهران، تبریز و اصفهان بوده که با اقدامات و نامهنگاریهای انجام شده منجر به عرضه واحدها به بازار مسکن شده است.
او اعلام کرد: این اقدامات زمینهساز آن شده که بعد از ۷۴ ماه افزایش قیمت مسکن تک رقمی شود. در ۷۴ ماه گذشته ما رکود بیسابقه داشتهایم. به طوری که تورم نقطه به نقطه در مسکن تک رقمی و به ۹.۴ درصد رسیده است.
وی افزود: دریافت مالیات از خانههای خالی مشمول واحدهای مسکونی فرسوده، واحدهای مسکونی روستایی و واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نمیشود.
منبع: اکوایران
مسکنلینک کوتاه :