xtrim

قیمت زعفران اعلام شد

نرخ کنونی هرکیلو زعفران دسته ۶۵ میلیون تومان، پوشال ۸۷ تا ۸۸ میلیون تومان، سرگل ۹۲ تا ۹۴ میلیون تومان و نگین ۱۰۲ میلیون تومان است. با توجه به آنکه ۴۰ تا ۵۰ روز دیگر برداشت زعفران آغاز می‌شود، از این رو قیمت زعفران به شرایط عرضه و تقاضا بستگی دارد.

به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: بنابر آمار ۸۰ تا ۸۵ درصد زعفران تولیدی به ۷۰ کشور دنیا صادر می‌شود.

غلامرضا میری از ثبات قیمت زعفران در بازار خبر داد. او گفت: نرخ کنونی هرکیلو زعفران دسته ۶۵ میلیون تومان، پوشال ۸۷ تا ۸۸ میلیون تومان، سرگل ۹۲ تا ۹۴ میلیون تومان و نگین ۱۰۲ میلیون تومان است.

به گفته او، با توجه به آنکه ۴۰ تا ۵۰ روز دیگر برداشت زعفران آغاز می‌شود، از این رو قیمت زعفران به شرایط عرضه و تقاضا بستگی دارد.

میری ادامه داد: گرچه آمار دقیقی از صادرات نداریم، اما برآوردها حاکی از آن است که تا فصل برداشت با احتساب مصرف داخل و صادرات ۱۵ تا ۲۰ تن زعفران نیاز داریم. اکنون ۱۰ تن زعفران در انبارهای تعاون روستایی، حدود ۳ تن بورس کالا و مابقی دست کشاورزان است.

خرید توافقی

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به تاثیر خرید توافقی بر بازار زعفران افزود: خرید توافقی فاکتور مثبتی برای کشاورز و صادرکننده است که در پیک برداشت، دولت با ورود به امر خرید ضمن حمایت از کشاورز، ثبات بازار داخل و صادرات فراهم می‌شود.

میری ادامه داد: در پیک فصل برداشت کشاورزان نیاز به نقدینگی دارند که این احتمال هست با عرضه یکباره زعفران، قیمت کاهش یابد که این زحمات یک‌ساله کشاورزان را هدر می‌دهد. در این صورت دیگر انگیزه‌ای به کشت برای سال زراعی آینده نخواهند داشت. درحالیکه با خرید توافقی در ابتدای فصل از کشاورز و فروش با درصد مشخص در طول سال به صادرکننده می‌تواند در تعادل بازار اثر بسزایی داشته باشد.

مقصد صادرات

او بیان کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود. وی گفت: بنابر آمار ۷۰ کشور مقصد صادرات زعفران ایرانی است. تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی به بازارهای هدف صادر می‌شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران به راهکارهای حفظ جایگاه تولید زعفران اشاره کرد. وی افزود: رفع موانع سدراه صادرات و حمایت از صادرکنندگان موجب شده تا زعفران تولیدی در بازارهای جهانی جذب شود.

میری بیان کرد: پتانسیل صادرات ۶۰۰ تا هزارتن زعفران در بلندمدت وجود دارد. وی گفت: اگر سالانه تولید ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد، این امکان وجود دارد که به همان نسبت صادرات افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان

کشاورزی
شناسه : 448572
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *