تقلای عربستان برای حل بحران نفت
جهان صنعت نیوز: خالد الفالح ، از طراحان طرح توسعه اقتصاد فرانفتی به عنوان بخشی از اصلاحات جدید در کابینه عربستان به عنوان وزیر نفت باقی خواهد ماند اما پست وزارت صنایع که حوزهای گستردهتر است به شخصی غیر از او سپرده شده و همچنین شرکت آرامکوی سعودی برای عرضه اولیه عمومی سهام خود در بازار بینالمللی، به جای لندن و هنگکنگ به توکیو فکر میکند و به دلیل ریسکهای حقوقی نیویورک را از گزینههای خود کنار گذاشته است.
تلاش های عربستان برای بهبود اوضاع نفتی
خالد الفالح ، از طراحان طرح توسعه اقتصاد فرانفتی به عنوان بخشی از اصلاحات جدید در کابینه عربستان به عنوان وزیر نفت باقی خواهد ماند اما پست وزارت صنایع که حوزهای گستردهتر است به شخصی غیر از او سپرده شده، در واقع ریاض بندر الخریف، یکی از بزرگترین مسؤولان اجرایی گروه الخریف را به عنوان وزیر صنعت و معادن که به تازگی تاسیس شده، منصوب کرد.
والاستریت ژورنال نوشت، خالد الفالح همپیمان اصلی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان بود و در پیشبرد اقتصاد عربستان به او کمک کرد و زمانی که در سال ۲۰۱۶ به عنوان وزیر نفت منصوب شد، مسؤولیت دو بخش صنعت و معدن را نیز به دست گرفت.
به گفته مسؤولان عربستانی بن سلمان مسؤولیتی با پیشرفت کمتر را به الفالح سپرد با این حال نقش برجسته او در هرم عربستان از جمله پست ریاست شورای مدیریتی آرامکو و ریاست هیئت عربستان در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) تغییری نکرد.
همچنین طبق دستورات منتشر شده در رسانههای رسمی، ریاض رئیس و معاون رئیس دفتر پادشاهی عربستان را تغییر داده و رئیس جدیدی را برای کمیته مبارزه با فساد این کشور تعیین کرد.
نیویورک گزینه مناسبی برای عربستان نخواهد بود
عرضه اولیه عمومی سهام شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی در دو مرحله انجام خواهد گرفت. مرحله نخست آن در بازار سهام عربستان در اواخر سال میلادی جاری انجام میگیرد و سپس عرضه بینالمللی در سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ انجام خواهد گرفت.
انتظار میرود عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو، بزرگترین عرضه اولیه سهام باشد که تاکنون در جهان انجام شده است.
آرامکو کسب ۱۰۰ میلیارد دلار از طریق فروش پنج درصد سهم این شرکت در بازارهای سهام را هدف گرفته است اما معلوم نیست موفق خواهد شد این میزان پول را تهیه کند یا خیر.
بسیاری از بازارهای سهام جهان تمایل داشتند محل عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو باشند و لندن و هنککنگ مکانهای ایده آل برای این رویداد به شمار میرفتند. اما ابهامات سیاسی پیرامون این دو شهر که ناشی از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا و همچنین اعتراضات مردمی در هنگکنگ بود به جذابیت آنها لطمه زد.
با این حال مقامات سعودی به وال استریت ژورنال گفته اند اگرچه تمایل دارند توکیو را برای این منظور انتخاب کنند اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده و تمامی گزینهها روی میز است.
همچنین منابع آگاه به رویترز اظهار کردند هیات مدیره آرامکو به این نتیجه رسیدهاند که عرضه سهام این شرکت در نیویورک، ریسکهای حقوقی زیادی را دربردارد. نیویورک محل مورد علاقه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی برای عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو پیش از متوقف شدن این طرح در سال گذشته بود.
یکی از منابع آگاه از این طرح به رویترز گفت: هیات مدیره آرامکو که از وزیران هیات دولت و مدیران آرامکو تشکیل شده است، در دیداری که در اوت برگزار شد، به این نتیجه رسیدند که آمریکا نمیتواند برای عرضه اولیه عمومی در نظر گرفته شود مگر این که آرامکو یک تضمین دولتی برای حمایت از این شرکت در برابر شکایات قانونی دریافت کند.
عمومی
لینک کوتاه :