xtrim

صادرات مرغ همچنان متوقف است

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: علی رغم آنکه صادرات مرغ چشمگیر نیست، صادرات مرغ به خاطر تنظیم بازار متوقف شده است.

به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، محمدعلی کمالی سروستانی گفت: برآوردها حاکی از آن است. که جوجه ریزی شهریور همانند ماه قبل به ۱۴۰ میلیون قطعه برسد.

او از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد. و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه به بالای ۲۶ تا ۲۷ هزارتومان رسیده. که همین امر معضلاتی برای مرغداران ایجاد کرده است‌.

کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به اتمام فصل گرما و ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی در استان های جنوبی، قیمت جوجه یکروزه با التهاباتی روبرو شده. که امیدواریم انجمن جوجه حرکت جدی انجام دهند. و بازار را کنترل کنند تا در حد متعادل افزایش قیمت داشته باشیم.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه معنا ندارد. افزود: افزایش قیمت مرغ و جوجه یکروزه مربوط به تصمیمات به سال گذشته است. و از طرفی ماهم اعتقادی به قیمت گذاری نداریم و تصور می کنیم. که مدیریت می‌تواند بازار را تنظیم کند چراکه تقاضا برای جوجه بالاست. و باید اجازه دهند واردکنندگان جوجه وارد کنند.

تولید ماهانه مرغ به ۲۶۰ هزار تن رسید

او با بیان اینکه ماهیانه ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن مرغ در کشور تولید می شود، گفت: در شهریور مرغ هایی که وارد بازار می شود، مربوط به جوجه ریزی حاصل ماه های گرم سال است که در این ایام مرغ کمتر وزن می گیرند. اما بدلیل تعطیلات شهریور ماه و ازدیاد تقاضا ناشی از سفرها شاهد افزایش قیمت مرغ بودیم، اما با این افزایش قیمت معتقدیم که مرغ به نرخ تمام شده نرسیده است.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی نرخ کنونی هرکیلو مرغ زنده را ۶۰ تا ۶۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هرچه به سمت استان های گرمسیر پیش رویم، قیمت افزایش می یابد و قسمت مرکزی و شمالی قیمت پایین تر است. اما به طور کلی قیمت تمام شده واقعی هرکیلو مرغ با احتساب نرخ ذرت و کنجاله سویا بالای ۶۵ هزارتومان تمام می شود.

صادرات مرغ متوقف شد

او درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: علی رغم آنکه صادرات مرغ چشمگیر نیست، صادرات مرغ به خاطر تنظیم بازار متوقف شده است.

کمالی سروستانی با بیان اینکه صادرات مرغ کمتر از یک درصد کل تولید است، گفت: صادرات تحت تاثیر بازار داخل و تصمیمات خلق الساعه قرار می‌گیرد که به صادرکنندگان ضربه می‌زند، امیدواریم دولت اجازه بدهد مرغ هایی که آماده شده برای صادرات بویژه بازارهای جدید صادراتی صادر شود.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار از ابتدای سال ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن مرغ توسط اتحادیه صادر شد و ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۶۰۰ تن آماده صادرات داریم. با احتساب زنجیره ها مجموع صادرات از ابتدای سال ۱۸ هزار و ۳۰۰ تن بوده است. براین اساس عمده ترین مسئله این است این نوسانات زودگذر است و نباید کل بازار را تحت تاثیر قرار بدهد، کمااینکه نزدیک فصل مدارس و در مهرماه سبد مصرف خانوار عمدتا تامین نیاز دانش آموزان است که در نهایت به سبب کاهش قیمت یا ثبات قیمت در مهر ماه، نباید صادرات تحت تاثیر قرار بگیرد و همواره امیدواریم صادرات روند مستمر باشد تا بازارها از دست ندهیم.

او با بیان اینکه کمبودی در بازار مرغ نداریم، گفت: ذخایر پشتیبانی مملو از مرغ است و جای نگرانی نداریم که با کمبود تولید روبرو باشیم ، کمااینکه تولید کنونی مرغ ۲۰ تا ۳۰ هزار تن مازاد بر نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کشاورزی
شناسه : 454210
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *