واردات تلفن همراه کاهش یافت
در ۶ ماهه سال جاری ۵ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۴۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد.
به گزارش سرویس صنعت و معدن جهان صنعت نیوز،در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری چیزی نزدیک به ۵ میلیون و پانصدهزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار از ۲ رویه تجاری و مسافری به کشور وارد شده است.
طبق اعلام گمرک واردات گوشی تلفن همراه به کشور در دو رویه تجاری و مسافری در ۶ ماهه امسال از لحاظ تعداد ۱۶ درصد و از حیث ارزش ۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان میدهد.
این گزارش حاکیست، از مجموع گوشی تلفنهمراه وارداتی به کشور در این مدت ۵ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۹۶۰ دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۱۳۶ میلیون دلار به شیوه تجاری و ۱۶۶ هزار و ۴۸۶ دستگاه به ارزش ۸۹ میلیون و ۳۰۹ هزار دلار به شیوه مسافری وارد کشور شده است.
براساس این گزارش در این مدت واردات گوشی تلفن همراه در رویه تجاری از لحاظ تعداد ۱۵ درصد و از حیث ارزش ۴ درصد کاهش و در رویه مسافری از لحاظ تعداد ۳۸ درصد و از حیث ارزش ۴۱ درصد کاهش داشته است.
شایان ذکر است، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی های تلفن همراه هوشمند و کد تعرفه ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می باشد.
صف دریافت ارز
عبدالمهدی اسدی، رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی، تیرماه امسال درباره وضعیت واردات تلفن همراه و مشکلات موجود در این حوزه اینگونه گفته بود که علیرغم پیگیریهای انجمن از دولت برای شفافسازی، آمار دقیقی از میزان واردات تلفن همراه ارائه نشده است. به گفته او، صنف واردات تلفن همراه از شفافترین صنفهاست زیرا هر دستگاه تلفن همراه دارای شناسه مشخصی است، اما در ساختار دولتی این شفافیت وجود ندارد.
اسدی مشکل را این اعلام کرده بودکه مشخص نیست چه مقدار ارز صرف واردات تلفن همراه شده است. نحوه تخصیص ارز نیز شفاف نیست و به دلیل نبود اطلاعات دقیق، مشخص نیست که کدام برند چه سهمی از بازار دارد و یا اینکه شرکتها چه مبلغی برای واردات پرداخت کردهاند. این در حالی است که در دولت دوازدهم چنین آمارهایی به صورت دقیق منتشر میشد.
مشکل تخصیص ارز مهم ترین مشکل این صنف است، بنابر گفته اسدی شرکتهای واردکننده بیش از ۱۵۰ روز منتظر دریافت ارز بودند، که این وضعیت در آن مقطع زمانی منجر به کمبود کالا در بازار و ایجاد شرایط نامطلوب اقتصادی شد که بسیاری از شرکتها را وادار به تعدیل نیرو کرد.
اکوایران
صنعت و معدنلینک کوتاه :