فعالان اقتصادی خواستار ملغی شدن تعطیلی پنجشنبه ها شدند
بر اساس آخرین مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس مقرر شده تا ساعت کاری کاهش پیدا کند و روز پنجشنبه به عنوان روز دوم تعطیل انتخاب شود. اما این تصمیم می تواند خسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد کند.
به گزارش سرویس سیاسی جهان صنعت نیوز، فعالان اقتصادی پیشنهاد میکنند طرح کاهش ساعت کاری از دستور مجلس خارج شود تا فاصله کاری با جهان به سه روز محدود بماند.
محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، گفت:تعطیلات کشورهای اصلی طرف تجاری ایران (شنبه و یکشنبه) است که در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، عملاً باعث می شود چهار روز از هفته ارتباطات تجاری بینالمللی از دست برود و تنها سه روز کاری باقی بماند. این مسئله میتواند به ضررهای اقتصادی بزرگی منجر شود.
تصمیم برای کاهش ساعت کاری هفتگی در ایران از ۴۴ به ۴۰ ساعت و دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) در ابتدا مورد استقبال قرار گرفت، زیرا تصور میشد بدون قطع ارتباط با تجارت جهانی این تغییر ممکن است. اما برخی معتقدند که این کاهش روزهای کاری میتواند بر روابط تجاری ایران با جهان تاثیر منفی بگذارد.
کاهش فاصله کاری با سایر کشورها
فعالان اقتصادی پیشنهاد دادهاند که مجلس طرح تعطیلی پنجشنبه و جمعه را از دستور کار خارج کرده و یا حداقل شرایط گذشته (۴۴ ساعت کاری) را حفظ کند تا فاصله کاری ایران با دیگر کشورهای جهان به حداقل برسد و فرصتهای تجاری از دست نرود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش ساعت کاری به ۴۰ ساعت در هفته تصویب شد.
این درخواست در حالی مطرح شد که هفته گذشته در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس کاهش ساعت کاری کارکنان دولت تصویب شد . براساس این مصوبه، ساعت کاری کارکنان دولت از شنبه تا چهارشنبه به ۴۰ ساعت محدود شده است، به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و بخشهای عملیاتی خدماترسان مانند بیمارستانها و مراکز بهداشتی. همچنین مقرر شد این لایحه برای بررسی نهایی به صحن مجلس ارائه شود.
اکوایران
سیاسیلینک کوتاه :
طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس، سازمان هایی که مرتبط به صادرات و واردات هستند مثل گمرک، پنجشنبه ها تعطیل نمی باشند و در عوض، شنبه ها تعطیلی می گردند. آیا اصرار بعضی تجار برای عدم تعطیلی پنجشنبه ها، شک برانگیز نیست؟ آیا آنها واقعا اهداف اقتصادی را دنبال می کنند؟!!
از مسئولین محترم برای تعطیلی پنجشنبه ها و تنظیم ساعات کاری از ساعت ۷ صبح تا ۳ ظهر متشکریم. با این روش، دیگه به تشکیلات نهار هم نیازی نیست.
اگرچه مخالفین تعطیلی پنجشنبه ها سعی می کنند ادعاهای واهی و سخنان کذب خود را با اصطلاحات اقتصادی، توجیه کنند اما ریشه و مفهوم اصلی اظهارات سخیف سه چیز بیشتر نیست: ۱- اینکه کارمندان تهرانی اگرچه از ۱۵ سال پیش تا حالا، پنجشنبه ها تعطیل بوده و هستند لیکن برای تجارت کشور مشکلی ایجاد نمیکند، ولی اگر کارمندان شهرستانی پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور نابود میشود! ۲- اینکه ۱۰۰ درصد سازمانها و دستگاه های اجرایی تهران، یعنی جایی که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و محل استقرار سازمانهای ستادی و وزارتخانه ها است پنجشنبه ها تعطیل می باشند مشکلی ندارد، اما اگر فقط ۵ درصد از دستگاه های اجرایی استانها که مرتبط با تجارت هستند پنجشنبه ها تعطیل شوند اقتصاد کشور مختل میگردد! ۳- اینکه تهران هیچ نقشی در تجارت کشور ندارد بنابراین وقتی پنجشنبه ها تعطیل هستند اقتصاد آسیب نمی بیند؛ اما شهرستان ها نقش اساسی در امور صادرات و واردات دارند و نباید پنجشنبه ها تعطیل باشند! آیا از اهانت و توهین به فهم و شعور مخاطبان، شرم نمی کنند؟!
بعضی مسئولین ، مانع اصلی رفاه حداقلی مردم را محدودیت بودجه، عنوان می کنند. تعطیلی پنجشنبه های کارمندان که ۱۵ سال است در تهران اجرا میشود نه تنها بار مالی ندارد بلکه به حل بخش مهمی از معضلات کشور یعنی رفاه حداقلی، بهره وری و تقویت بنیان خانواده کمک میکند.
از نمایندگان محترم مجلس، خواهشمندیم قبل از اعلام نظر در خصوص لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری(تعطیلی پنجشنبه ها) مطلب ذیل را بررسی و لحاظ فرمایند. مقایسه کارمندان تهرانی و شهرستانی: حقوق و مزایا: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ نهار: تهرانی بخورد، شهرستانی نخورد؛ پرداخت اضافه کاری: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر؛ دریافت رفاهی: تهرانی بیشتر، شهرستانی کمتر؛ پنجشنبه ها: تهرانی تعطیل باشد، شهرستانی تعطیل نباشد؛ بن کارمندی و تسهیلات: تهرانی زیادتر، شهرستانی کمتر و … آیا عادلانه است؟!