xtrim

نکات قرارداد اجاره کشتی برای حمل‌ونقلی امن و بی‌دردسر

یکی از روش‌های حمل‌ونقل بین‌المللی دریایی، عقد قرارداد اجاره کامل یا بخشی از ظرفیت کشتی است. بنابراین بازرگانان باید با انواع قراردادهای اجاره کشتی آشنا باشند و قوانین آن را رعایت کنند.

اما آیا می‌دانید مهم‌ترین قوانین اجاره کشتی چیست؟ آیا می‌دانید کدام‌یک از قراردادهای اجاره کشتی را باید انتخاب کنید؟

قوانین اجاره کشتی

قوانین حمل و نقل دریایی شامل ماده‌های متعددی است، اما در ادامه برخی از آن‌ها که مختص اجاره کشتی هستند بررسی خواهند شد.

opal

ماده ۱۳۵ قانون حمل و نقل دریایی

طبق این ماده قانونی، سندی که در تمامی کشورها معتبر است و اعتبار قانونی دارد، به ‌نام صاحب اصلی کشتی، شرکت اجاره‌کننده کشتی یا فرد حقیقی صادر خواهد شد. طبق ماده ۱۳۵ قانون حمل و نقل دریایی، غیر از مالک اصلی، نماینده رسمی او که وکالت محضری دریافت کرده است می‌تواند قرارداد اجاره کشتی را امضا و تأیید کند. نکته مهم اینکه در قرارداد اجاره کشتی باید تمامی هزینه‌ها، مدت اجاره کشتی و مشخصات شرکت یا فرد اجاره‌کننده ذکر شود.

ماده ۱۳۶ قانون حمل و نقل دریایی

طبق این ماده قانونی، شرکت‌های بازرگانی و اشخاص حقیقی اجازه دارند تمام کشتی یا بخشی از ظرفیت حمل آن را اجاره کنند. در شرایطی که مالک کشتی با اجاره‌کننده به توافق برسند، سندی قانونی صادر خواهد شد که به آن «چارتر» یا «چارتر پارتی» می‌گویند.

انواع قرارداد اجاره کشتی

متداول‌ترین روش‌ها و قراردادهای اجاره کشتی به شرح زیر هستند.

قرارداد اجاره کشتی برای سفری معین

قرارداد اجاره کشتی برای سفری معین بیشترین کاربرد را در میان انواع قراردادهای اجاره کشتی در حمل و نقل دریایی دارد. با عقد این قرارداد، کشتی باری برای جابه‌جایی کالاها و ارسال آن‌ها به مقصدی معین اجاره خواهد شد. این نوع قرارداد اجاره کشتی را «قرارداد چارتر سفری» (voyage charter party) می‌گویند که اصلی‌ترین اطلاعات و موارد عبارت‌اند از:

  • اطلاعات هویتی مالک کشتی و شرکت یا فرد اجاره‌کننده؛
  • مشخصات کامل کشتی تجاری و تجهیزات آن؛
  • مشخصات کاملی از کالاها برای تعیین هویت بار در حال حمل؛
  • مدت‌زمان اجاره کشتی؛
  • بندر بارگیری و بندر تخلیه؛
  • مبلغ کرایه اجاره کشتی؛
  • نحوه پرداخت مبلغ اجاره کشتی.

قرارداد اجاره کشتی برای مدتی معین

در این نوع از قرارداد اجاره، کشتی برای مدت‌زمان مشخصی در اختیار شرکت یا فرد اجاره‌‌کننده قرار خواهد گرفت. در قرارداد اجاره برای مدتی معین، مبدأ و مقصد ارسال بار اهمیتی نخواهد داشت و زمان حمل در اولویت است. با عقد قرارداد اجاره کشتی برای مدت‌زمان معین، کشتی برای مدت مشخص‌شده در قرارداد در اختیار شرکت یا فرد اجاره‌‌کننده قرار می‌گیرد.

بازه زمانی در قرارداد اجاره کشتی برای مدتی معین می‌تواند از چند ماه تا چند سال باشد. بنابراین، تاریخ دقیق شروع دوره اجاره و پایان آن باید در قرارداد مشخص شود.

دوره اجاره کشتی

معرفی بهترین و کامل‌ترین دوره قرارداد اجاره کشتی

شاید دوره‌های آموزشی زیادی برای آموزش نکات قرارداد اجاره کشتی در مؤسسه‌های گوناگون برگزار شود، اما انتخاب مؤسسه کار پُرچالشی است؛ چون تمامی این مؤسسات، دوره‌های کامل و کاربردی با ارائه مدرک معتبر برگزار نمی‌کنند. بنابراین، در این شرایط برای آموزش خود سرمایه‌گذاری نکرده‌اید و مبلغی که پرداخت شده، در اصل هزینه بوده است. از همین‌جا اهمیت تحقیق و بررسی برای انتخاب بهترین و کامل‌ترین دوره قرارداد اجاره کشتی مشخص می‌شود.

در تحقیقات انجام‌شده با مؤسسه آموزشی آشنا شدیم که در برگزاری دوره‌های تخصصی و مقدماتی تا پیشرفته مرتبط با حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی سابقه زیادی دارد. این دوره‌ها شامل دسته‌بندی‌های زیر هستند:

  • دوره‌های تخصصی؛
  • دوره‌های مالی؛
  • دوره‌های عمومی؛
  • دوره‌های تخصصی هوایی.

مؤسسه‌ای که به آن اشاره شد، مؤسسه آموزشی راهبر دانش است که تمامی نیازهای مطالعاتی و آموزشی افراد علاقه‌مند یا شاغل در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی را پوشش می‌دهد. یکی از دوره‌های تخصصی که راهبر دانش در تقویم آموزشی خود دارد، دوره اجاره کشتی است. در ادامه اطلاعات کامل‌تری از سرفصل‌ها و زمان برگزاری آن آمده است.

اهداف دوره اجاره کشتی مؤسسه راهبر دانش

در دوره آموزشی، دانشجویان با کلیات و قوانین اجاره کشتی آشنا خواهند شد؛ درنتیجه با آگاهی کامل درباره هزینه‌ها، مسئولیت‌های اجاره‌کننده و مالک در انواع قرارداد اجاره کشتی می‌توانند قدم در این راه بگذارند.

برای رسیدن به شناخت و برداشت صحیح از بندهای مختلف قراردادهای اجاره کشتی باید آموزش تخصصی و کاربردی دریافت کرد؛ زیرا اصطلاحات و نکات بسیار ظریفی در قراردادها وجود دارد که با نداشتن شناخت درست و اشتباه در تنظیم مناسب قرارداد ممکن است خسارات بعضاً جبران‌ناپذیری به ذی‌نفعان قرارداد تحمیل شود که این موضوع مخصوصاً برای شرکت‌ها نوپای بازرگانی و حمل و نقلی بسیار حیاتی‌تر نیز هست.

مخاطبان دوره

  • دانشجویان رشته بازرگانی و رشته‌های مشابه؛
  • علاقه‌مندان به ورود به حوزه کاری حمل‌ونقل بین‌المللی و بازرگانی؛
  • شاغلان در شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و بازرگانی.

بهترین دوره اجاره کشتی

آمادگی برای عقد قرارداد اجاره کشتی با شناخت قوانین

عقد قراردادی هوشمندانه نیازمند شناخت است. برای شناخت نیز باید با قوانین و انواع قراردادهای اجاره کشتی آشنا شوید. همان‌طور که در این مطلب مطالعه کردید، دو قانون مهم برای عقد قرارداد و چهار نوع قرارداد اصلی بررسی شدند. اما برای تسلط روی نحوه اجاره و عقد قراردادهایی سودمند و هوشمندانه، هرچه سریع‌تر در دوره اجاره کشتی در مؤسسه راهبر دانش شرکت کنید تا متحمل هزینه و صرف زمان زیاد برای کسب تجربه نشوید.

خواندنی
شناسه : 461988
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *