آزادسازی واردات آیفون منتفی شد
ثبات حقوق گمرکی تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار با وجود چالشهای بازار موبایل، به آزادسازی واردات آیفون سیگنال منفی میدهد.
جهان صنعت نیوز – کارشناسان بازار موبایل معتقدند که ثبات حقوق گمرکی برای تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار، هرچند منطقی است، اما سیگنال منفی به آزادسازی واردات آیفون میفرستد. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، حقوق گمرکی گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار بدون تغییر باقی مانده است. این در حالی است که بازار موبایل با چالشهایی همچون جولان گوشیهای تقلبی دکمهای و تلفنهای همراه ODM مواجه است و فعالان این بازار خواستار توجه جدی به این مشکلات هستند.
ثبات حقوق گمرکی؛ تداوم چالشها در بازار موبایل
دنیای اقتصاد نوشت: کارشناسان و فعالان بازار موبایل از ثبات حقوق گمرکی تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار در لایحه بودجه ۱۴۰۴ خبر میدهند. این لایحه که اخیراً به مجلس ارائه شده است، حقوق گمرکی واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار را در رویه تجاری ۱۵ درصد و در سایر رویهها ۳۰ درصد تعیین کرده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز موظف شده تا منابع حاصل از این درآمد را به ردیف درآمدی مشخصی واریز کند. این تعرفه برای واردات گوشیهای کمتر از ۶۰۰ دلار نیز به میزان ۱.۸ میلیارد یورو در نظر گرفته شده است.
نگرانی فعالان بازار از سیگنال منفی به آزادسازی آیفون
در حالی که حقوق گمرکی گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار تغییر نکرده است، برخی از کارشناسان بازار موبایل این مسئله را نشانهای از عدم تمایل دولت برای آزادسازی واردات آیفون میدانند. به گفته محمدرضا عالیان، دبیر کنگره موبایل ایران، اگر دولت قصد رفع ممنوعیت واردات آیفون را داشت، باید حقوق گمرکی این دسته از گوشیها افزایش مییافت. او همچنین معتقد است که ثابت نگهداشتن تعرفهها در شرایط کنونی از نبود برنامه جدی برای آزادسازی آیفون حکایت دارد.
چالشهای گوشیهای دکمهای و ODM
یکی دیگر از چالشهای بازار موبایل، جولان گوشیهای دکمهای و تلفنهای همراه ODM است. محمدرضا عالیان با اشاره به این مشکل، از کیفیت پایین و قیمت بالای این گوشیها در بازار ایران انتقاد میکند. او میگوید که بسیاری از مصرفکنندگان این گوشیها از قشر ضعیف جامعه هستند و با افزایش قیمتها، حقوق آنها در حال تضییع است. گوشیهای ODM نیز که در کشورهایی غیر از کشور اصلی برند تولید میشوند، به دلیل دریافت ارز نیمایی باعث ایجاد مشکلاتی در بازار شدهاند.
کاهش واردات گوشیهای همراه
علاوه بر مشکلات فوق، بازار موبایل در ماههای اخیر با کاهش مکرر واردات مواجه بوده است. بر اساس آمار گمرک ایران، در ۷ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ تعداد واردات گوشیهای تلفن همراه ۱۶.۵ درصد کاهش داشته است. این کاهش واردات به دلیل مشکلات ارزی و عدم تخصیص کافی ارز به واردات گوشیهای تلفن همراه است که باعث کاهش تعداد و ارزش واردات این کالاها شده است.
دانش و فناوریلینک کوتاه :