تورم خوراکی ها در مهر ۱۴۰۳ منتشر شد

مرکز آمار ایران داده‌های مربوط به تورم خوراکی ها در مهر 1403 را منتشر کرد. این گزارش از افت سالانه این شاخص حکایت دارد. همچنین گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» سردمدار تورم یک ماهه شده است.

جهان صنعت نیوز، جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران از افت تورم خوراکی ها در ۱۲ ماه منتهی به پایان مهر ۱۴۰۳ حکایت دارد. با توجه به اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت انواع لبنیات، در طول ۳۰ روز ماه مورد اشاره گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» با ثبت تورم ماهانه ۴.۷ واحد درصد پرچم‌دار افزایش قیمت مواد غذایی شد.

گروه «میوه و خشکبار» که در شهریور ماه افت چهار درصدی قیمت را تجربه کرده بود، در مهر ماه ۲.۴ واحد درصد دیگر ارزان شد تا در این ماه هم شاخص تورم نقطه منفی را به خود ببیند.

گروه «سبزی‌ها و حبوبات» هم در این ماه رشد ۳.۸ واحد درصدی را بر جای گذاشت تا در ثبت شاخص تورم ماهانه خوراکی‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد.

نان هم دیگر کالای اساسی بود که در مهر ماه رسماٌ مجوز افزایش قیمت را گرفت. در داده‌های مرکز آمار نیز این موضوع مشهود است و گروه «نان و غلات» رشد ۳.۷ درصدی را از ابتدا تا انتهای مهر بر جای گذاشته است.

تورم خوراکی ها در بازه ماهانه در سایر گروه‌ها بین عدد ۱.۲ واحد تا ۳.۲ واحد درصد قرار دارد.

افت تورم خوراکی ها در بازه سالانه

تورم خوراکی ها در ۱۲ ماه منتهی به پایان مهر ۱۴۰۳ روی شاخص ۳۳.۶ واحد درصد ایستاده تا نسبت به شهریور همین سال بهبود ۰.۶ واحد درصدی را تجربه کرده باشد.

در بین ۱۲ گروه اصلی مورد بررسی، همچنان انواع گوشت و فرآورده‌های آن مطابق ماه‌های گذشته بیشترین تورم را از آن خود کرده‌اند.

تورم گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» در مهر ماه به عدد ۴۸.۷ واحد درصد رسیده است. این شاخص در گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها» عدد ۴۸.۵ درصد را نشان می‌دهد.

«ماهی‌ها و صدف‌داران» دیگر گروهی است که با ثبت شاخص ۴۵.۵ واحد درصد در بین خوراکی‌ها تورمی بالای ۴۰ و نزدیک ۵۰ درصد دارد.

«روغن و چربی‌ها» نیز مانند ماه‌های گذشته کمترین تورم خوراکی ها را در بخش سالانه داشته و در مهر ماه هم مقابل آن رقم ۰.۷ واحد درصد به چشم می‌خورد.

اکثر مواد غذایی مورد محاسبه مرکز آمار در تورم سالانه بین شاخص ۲۰ تا ۳۵ درصد قرار گرفته‌اند.

تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها افزایش یافت

بر خلاف تورم سالانه و مانند تورم ماهانه، شاخص نقطه‌ای تورم خوراکی ها در مهر ماه روند افزایش پیدا کرد و از ۳۱.۲ واحد درصد به ۳۱.۶ واحد درصد رسید.

در شاخص نقطه به نقطه این سبزیجات هستند که با ثبت تورم ۴۵.۴ واحد درصدی بیش از هر مواد غذایی دیگری مغلوب تورم و گرانی شده‌اند.

پس از آن گروه «میوه و خشکبار» با شاخص ۳۶.۸ واحد درصد به چشم می‌خورد. جزئیات تورم خوراکی ها به تفکیک در جدول زیر قابل مشاهده است.

منبع: تجارت نیوزر

اقتصاد کلانکشاورزی

شناسه : 462774
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *