گیاهان در حال مرگ با شما صحبت می کنند و فریاد می زنند
گیاهان از اتفاقاتی که در اطرافشان می گذرد آگاه هستند و با محیط خود در ارتباط هستند، اگرچه افراد زیادی متوجه آن نمی شوند. دانشمندان به دنبال راه هایی هستند تا با یادگیری زبان گیاهان به بعد جدیدی در این زمینه بروند. در آینده، کشاورزان حتی می توانند از امواج فراصوت برای گوش دادن به تنفس گیاهان تحت استرس استفاده کنند.
اگرچه گیاهان نمی توانند مانند انسان صحبت کنند، اما فقط در سکوت مسالمت آمیز نمی نشینند . تحت شرایط خاصی مانند کمبود آب یا آسیب فیزیکی، گیاهان مرتعش می شوند و امواج صوتی منتشر می کنند . به طور معمول، این امواج برای گوش انسان بسیار بلند هستند و قابل توجه نیستند.
اما زیست شناسان اکنون می توانند این امواج صوتی را از دور بشنوند.
گیاهان با محیط خود تعامل دارند
ساینس Popular گزارش می دهد که کار هادانی و همکارانش بخشی از یک رشته خاص اما نوظهور به نام بیوآکوستیک گیاهی است. اگرچه دانشمندان میدانند که گیاهان فقط تزئینات بیاثر در مناظر اکولوژیکی نیستند، بلکه با محیط خود تعامل دارند، مانند انتشار مواد شیمیایی به عنوان مکانیزم دفاعی. با این حال، محققان دقیقا نمی دانند گیاهان چگونه به صداها واکنش نشان می دهند و چگونه تولید می کنند. حل این معما نه تنها به کشاورزان راه جدیدی برای مراقبت از گیاهانشان می دهد، بلکه می تواند قفل چیز شگفت انگیزی را نیز باز کند. گیاهان به روشی حواس دارند که ما هرگز نفهمیده بودیم.
فرانتیشک بالوشکا، محقق بیوآکوستیک گیاهی در دانشگاه بن آلمان که بخشی از مطالعه جدید نبود، میگوید: «مشخص است که صداهایی که از گیاهان ساطع میشوند، پس از نوعی استرس بسیار برجستهتر میشوند. با این حال، در آزمایشهای زیست آکوستیک گیاهی گذشته، برای اندازهگیری ارتعاشات، لازم بود از فاصلهای بسیار نزدیک به گیاهان گوش دهیم. در همین حال، هادانی و همکارانش توانستند صداهای گیاهی را از سراسر یک اتاق دریافت کنند.
تست شده روی گوجه فرنگی و تنباکو
تیم مطالعه ابتدا ایده خود را بر روی گیاهان گوجه فرنگی و تنباکو آزمایش کردند. برخی از گیاهان به طور منظم آبیاری می شدند، در حالی که برخی دیگر برای روزها مورد غفلت قرار می گرفتند. فرآیندی که شرایط خشکسالی را شبیه سازی می کند. سرانجام بدبخت ترین گیاهان ریشه کن شدند.
گیاهان آسیب دیده صداهای عجیبی تولید می کنند
به نظر می رسد که گیاهان در شرایط ایده آل رشد می کنند. اما گیاهان آسیب دیده و کم آب کار عجیبی انجام دادند: هر چند دقیقه یک بار صدای تق تق می دادند.
البته، اگر در باغ گوجهفرنگی خشکسالی با قمه راه میرفتید و هر درخت انگور را که میدید قطع میکردید، صدایی از گیاهان پریشان را نمیشنوید. گیاهان صداهای اولتراسوند را منتشر می کنند: فرکانس های بسیار بالا برای شنیدن گوش انسان. این یکی از دلایلی است که محققان تنها اکنون این کلیک ها را تشخیص می دهند.
همه فرصت شنیدن این صدا را ندارند
دنیل رابرت بومشناس، استاد دانشگاه بریستول در بریتانیا که یکی از نویسندگان مقاله نبود، میگوید: «همه تجهیزات لازم برای انجام سونوگرافی یا دانش لازم برای مشاهده این فرکانسهای وسیعتر را ندارند.
محققان توانستند صداهای مشابهی را در سایر گیاهان محروم از آب، از جمله گندم، ذرت، انگور، کاکتوس بالشتکی و هنبیت (یک علف معمولی بهاری در نیمکره شمالی) ضبط کنند.
زیست شناسان فکر می کنند که کلیک ها ممکن است از آوند چوبی، “لوله هایی” که آب و مواد مغذی را در سراسر گیاه حمل می کنند، باشد. از آنجایی که اختلاف فشار باعث ورود حباب های هوا به مایع می شود، حباب ها تا ترکیدن رشد می کنند و صدای شنیده شده توسط دانشمندان ناشی از این انفجار است. این فرآیند کاویتاسیون نامیده می شود .
مهندسان بیشتری روی کاویتاسیون کار می کنند
اکثر افرادی که کاویتاسیون را مطالعه می کنند، زیست شناس نیستند. معمولاً فیزیکدان و مهندس کاویتاسیون آنها اغلب به عنوان یک مشکل دیده می شود. ترکیدن حباب ها می تواند به پمپ ها، ملخ ها، توربین های هیدرولیک و سایر دستگاه هایی که در زیر آب کار می کنند آسیب برساند. از سوی دیگر، ما همچنین می توانیم از کاویتاسیون برای اهداف خود استفاده کنیم: به عنوان مثال، در پاک کننده جواهرات اولتراسوند.
اگرچه مشخص شده است که کاویتاسیون در گیاهان تحت شرایط خاصی مانند زمانی که کم آب می شوند رخ می دهد، دانشمندان مطمئن نیستند که این فرآیند بتواند صداهای گیاهی را که می شنوند به طور کامل توضیح دهد. رابرت می گوید: «ممکن است مکانیسم واحدی وجود نداشته باشد.
مدل یادگیری ماشین توسعه یافته است
کارشناسان فکر می کنند که کار آنها در این زمینه می تواند به پرورش دهندگان گیاهی کمک کند که می توانند از راه دور گوش کنند و گیاهان گلخانه خود را زیر نظر بگیرند. برای حمایت از این آینده بالقوه، هادانی و همکارانش یک مدل یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا امواج صوتی را تقسیم بندی کند و تشخیص دهد که چه استرسی باعث ایجاد یک صدای خاص می شود. این نوع فناوری به جای اینکه از شاخ و برگ های پژمرده غافلگیر شود، می تواند باغبان را از قبل آگاه کند.
حیوانات ممکن است گیاهان را بشنوند
رابرت مشکوک است که حیوانات، بر خلاف انسان، ممکن است قبلاً قادر به شنیدن صداهای گیاهان باشند. به عنوان مثال، حشراتی که به دنبال نقاط فرود یا مکان هایی برای تخم گذاری می گردند، می توانند به گیاهان گوش دهند و گیاهی را بر اساس سلامت آن انتخاب کنند.
رابرت توضیح می دهد: «اگر یک ویژگی قابل مشاهده در طبیعت وجود داشته باشد، مانند صدا، نور یا میدان های الکتریکی، برخی از موجودات برای استفاده از آن تکامل خواهند یافت.»
اگر چنین باشد، شاید گیاهان بتوانند به صداها پاسخ دهند. دانشمندانی مانند بالوشکا قبلاً نشان داده اند که گیاهان می توانند صداهای خارجی را بشنوند. به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهد که برخی از تریکوم های برگ به ارتعاشات ناشی از جویدن کرم ها پاسخ می دهند و در آزمایشگاه، محققان مشاهده کرده اند که نوک ریشه برخی از گیاهان در پاسخ به صداهای دریافتی در خاک رشد می کند.
اگر اینطور باشد، برخی زیست شناسان فکر می کنند که گیاهان ممکن است “حواس” پیچیده تری از آنچه ما فکر می کردیم داشته باشند.
بالوشکا میگوید: «گیاهان باید حتماً از آنچه در اطرافشان میگذرد آگاه باشند، زیرا باید هر ثانیه واکنش نشان دهند، زیرا محیط دائماً در حال تغییر است.»
منبع: گلخانه گلزار پاکدشت
این مطلب توسط جهان صنعت نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست
خواندنیلینک کوتاه :