xtrim

برندگان و بازندگان بازگشت ترامپ

اگر یک چیز باشد که دونالد ترامپ روی آن تاکید داشته باشد، این است که چه کسی برنده و چه کسی بازنده است .

جهان صنعت نیوز و به نقل از بلومبرگ: ماهیت معاملاتی دوران اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ نشان داد که او چگونه رهبران را بر اساس نقاط قوت و ضعفشان و همچنین سلیقه شخصی خود رتبه‌بندی می‌کند. این به این معنا بود که آلمان به جایگاه پایین‌تری تنزل یافت، اما کشورهایی مانند کره شمالی فرصت حضور پیدا کردند.

این بار، نحوه جای‌گیری افراد در مدار او به این بستگی خواهد داشت که چقدر خود را مورد پسند او قرار می‌دهند و چه روابطی پیش از این داشته‌اند. بنیامین نتانیاهو از اسرائیل، بازگشت یک بازمانده سیاسی دیگر را جشن خواهد گرفت، در حالی که ولودیمیر زلنسکی از اوکراین باید چهره‌ای محکم نشان دهد. دیگرانی مانند نارندرا مودی از هند و محمد بن سلمان از عربستان سعودی به دنبال معاملات بدون موعظه و هشدارهای سخت‌گیرانه‌ای خواهند بود که تحت دولت‌های قبلی آمریکا مجبور به تحمل آن بودند.

برندگان و دوستان در دنیای ترامپ

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو

نتانیاهو روابط پرتنشی با رئیس‌جمهور فعلی جو بایدن داشته است و از ورود یک متحد قدیمی به کاخ سفید استقبال خواهد کرد. ترامپ به احتمال زیاد حمایت ایالات متحده از اسرائیل را تقویت خواهد کرد. بایدن برخی از کمک‌های نظامی به اسرائیل را به دلیل نگرانی از وضعیت غیرنظامیان فلسطینی متوقف کرده بود. ترامپ احتمالا به نتانیاهو در ادامه نبرد با نیروهای نیابتی ایران و مخالفت با تأسیس یک کشور فلسطینی کمک خواهد کرد، حتی اگر خطرات جنگ منطقه‌ای بزرگتری را به همراه داشته باشد.

opal

نخست‌وزیر هند، نارندرا مودی

بازگشت ترامپ یک تقویت‌کننده برای مودی است که به دلیل سیاست‌های ملی‌گرایانه هندوگرایانه در داخل و اتهامات قتل‌های فراقضایی در خارج با انتقاد روبرو شده است. مودی و ترامپ رابطه‌ای نزدیک دارند و اغلب یکدیگر را به عنوان دوستان تحسین می‌کنند. در صورت حضور ترامپ در کاخ سفید، احتمال کمتری برای حمایت از فشار کانادا برای پاسخگو کردن دولت هند بابت قتل‌های ادعایی مخالفان وجود دارد.

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین

پوتین بازگشت ترامپ را فرصتی برای بهره‌برداری از تفرقه در غرب و به دست آوردن موفقیت‌های بیشتر در اوکراین می‌بیند. رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده احتمالاً وحدت متحدان ناتو را تحت فشار قرار خواهد داد و آینده کمک‌ها به اوکراین را با سیاست “اول آمریکا” مورد تردید قرار خواهد داد.

ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان

حاکم بالفعل عربستان سعودی فرصتی برای احیای تلاش‌های طولانی‌مدت خود برای تضمین یک پیمان امنیتی مهم با آمریکا می‌بیند. ترامپ که تیم او پیمان ابراهیم را طراحی کرد، احتمالاً توجه زیادی به گسترش آن به عربستان سعودی خواهد داشت.

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی

ملونی که به شدت طرفدار ائتلاف آتلانتیک است، همچنان یک سیاستمدار دست‌راستی محسوب می‌شود و احتمالاً به عنوان رابطی بین ناتو، اتحادیه اروپا و کاخ سفید عمل خواهد کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان

اردوغان ممکن است نسبت به یک ریاست جمهوری ترامپ احتیاطی خوش‌بینانه داشته باشد، چراکه سابقه‌ای از ارتباطات دوستانه با ترامپ دارد. اما، لحن ضد اسرائیلی اردوغان ممکن است روابط آن‌ها را تحت فشار قرار دهد.

رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون

کیم جونگ اون احتمالا از بازگشت ترامپ استقبال می‌کند، زیرا رابطه‌ای گرم با او داشت و ممکن است امیدوار باشد که بتواند حضور نظامی آمریکا را در منطقه کاهش دهد.

نخست‌وزیر مجارستان، ویکتور اوربان

اوربان که سبک رهبری اقتدارگرایانه دارد و مورد تحسین ترامپ است، خود را به عنوان نماینده ترامپ در اروپا معرفی کرده و امیدوار است که روابط شخصی‌اش با رئیس‌جمهور بعدی آمریکا جایگاه او را در اتحادیه اروپا تقویت کند.

رئیس‌جمهور آرژانتین، خاویر میلی

میلی امیدوار است که دولت دوم ترامپ کفه ترازوی صندوق بین‌المللی پول را به نفع آرژانتین سنگین‌تر کند، چرا که این کشور به دنبال توافقی جدید برای جایگزینی برنامه ۴۴ میلیارد دلاری فعلی است.

بازندگان و مخالفان در دنیای ترامپ

رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی

زلنسکی یکی از اولین رهبران جهانی بود که پیروزی ترامپ را تبریک گفت، اما این نشان از نگرانی عمیق اوکراین از پیروزی جمهوری‌خواهان دارد. اوکراین نگران است که ترامپ فشار بیاورد تا بخشی از زمین‌های خود را در مذاکرات صلح به روسیه واگذار کند.

رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان

بازگشت ترامپ مسیر دیپلماسی درباره برنامه هسته‌ای ایران را که تهران در تلاش بود فشار تحریم‌ها را کاهش دهد، مسدود می‌کند. ترامپ احتمالا فشارها و تحریم‌ها علیه ایران را افزایش خواهد داد.

رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ

برای شی جین‌پینگ، پیروزی ترامپ در زمان بدی رخ داده است، زیرا تهدید به اعمال تعرفه‌های ۶۰ درصدی می‌تواند تجارت با آمریکا را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و این درست زمانی است که دولت چین به دنبال تقویت رشد اقتصادی است.

نخست‌وزیر ژاپن، شیگرو ایشیبا

ترامپ همواره از مازاد تجاری ژاپن با آمریکا به عنوان یک مشکل یاد کرده و خواستار پرداخت بیشتر ژاپن برای حضور نظامی آمریکا شده است. قرارداد فعلی در سال ۲۰۲۶ برای تجدید نظر خواهد بود و احتمال دارد ژاپن فشار بیشتری از جانب ترامپ احساس کند.

رئیس‌جمهور مکزیک، کلودیا شین‌بام

مکزیک در انتظار نحوه اجرای برنامه تعرفه‌ای ترامپ است که می‌تواند مانعی بر سر راه افزایش صادرات این کشور به همسایه شمالی باشد.

نخست‌وزیر بریتانیا، کیر استارمر

کمتر کسی از متحدان سنتی غربی آمریکا در جایگاه دشوارتری نسبت به استارمر با ترامپ شروع می‌کند. او به تازگی وارد منصب شده و در گذشته ترامپ را به عنوان یک تهدید مستقیم برای دموکراسی توصیف کرده بود.

رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون

با وجود اینکه مکرون تجربه کار با ترامپ را دارد، اما اختلافات اقتصادی بین فرانسه و آمریکا می‌تواند با بازگشت ترامپ دوباره شعله‌ور شود.

رئیس‌جمهور برزیل، لوییز ایناسیو لولا داسیلوا

ترامپ در برزیل هم‌پیمانی مانند بولسونارو دارد که مخالف اصلی لولا است. بازگشت ترامپ ممکن است جریان سیاسی محافظه‌کار تحت رهبری بولسونارو را تقویت کند.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 465886
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *