آموزش فنی و حرفه ای رایگان شاغلان در چابهار
در راستای فراهم کردن زمینههای انتقال تکنولوژی از طریق توسعه سرمایههای انسانی منطقه آزاد چابهار تفاهمنامه همکاری بین سازمانهای آموزش فنیوحرفهای و منطقه آزاد تجاریصنعتی چابهار امضا شد.
جهان صنعت نیوز، در راستای فراهم کردن زمینههای انتقال تکنولوژی از طریق توسعه سرمایههای انسانی منطقه آزاد چابهار از آموزش مهارتهای حرفهای تفاهم نامه آموزشی بین سازمانهای آموزش فنی و حرفهای کشور و منطقه آزاد تجاری- صنعتی کیش و چابهار منعقد شد.
توانمند سازی نیروی انسانی شاغل در مناطق آزاد به منظور زمینه سازی مؤثر برای انتقال تکنولوژی از طریق توسعه سرمایههای انسانی، روزآمدسازی تجهیزات و سختافزار آموزشی مبتنی بر فناوری با گسترش تعاملات مشترک، بروز سازی تجهیزات و سخت افزار آموزشی و استفاده از تجارب و ظرفیتهای مجامع و سازمانهای بینالمللی و منطقهای، هم افزایی در جهت تبدیل منطقه آزاد به الگوی توسعه آموزش فنی و حرفهای و ایجاد مراکز تخصصی و … از موضوعات و زمینههای همکاری این تفاهم نامه است.
از دیگر موضوعات این تفاهم نامه، تقویت و توسعه آموزشهای مهارتی به منظور تحت پوشش قرار دادن جمعیت فعال اقتصادی مناطق آزاد تجاری صنعتی با اولویت سند توسعه سواحل مکران در صنایع بندری و دریایی، شیلات، بوم گردی، هتلداری و گردشگری، بهکارگیری از ظرفیت همه شرکای اجتماعی از جمله آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد، اتحادیهها و بنگاههای اقتصادی در ارائه آموزشهای مهارتی و توانمندسازی شاغلان و ساکنان تحت پوشش منطقه آزاد تجاری، کمک به اجرای طرح کارآفرینی و پرورش کارآفرینان مولد و ایجاد اشتغال پایدار از طریق بسترسازی برای ایجاد کسب و کارهای با زمینه رشد با تکیه بر ظرفیتهای سرمایه گذاران بخش خصوصی و نهادهای پشتیبان و حامی ایدههای خلاق و نوآور و … بوده است.
ظرفیت جذب نیروی انسانی
معاون وزیر و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با بیان اینکه مناطق آزاد ظرفیت بالایی در جهت آموزش و جذب نیروی انسانی دارند، گفت: مناطق آزاد به ویژه چابهار، مستعد ارتقای دیپلماسی مهارت کشور و آموزش فنی نیروی انسانی کشورهای همسایه است.
غلامحسین محمدی اظهار کرد: موقعیت راهبردی چابهار و قرارگیری در مسیر کریدورهای اصلی جهان و فرصتهای ویژه منطقه آزاد چابهار و نیز سواحل مَکُران، این منطقه را در تمرکز سازمان فنیحرفهای کشور قرار داده است.
وی به ابتکار جالب شهرک پتروشیمی مَکُران به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای صنعتی مستقر در منطقه آزاد چابهار در برگزاری طرح «شنبههای صنعتی» و نیز تأسیس مرکز آموزش فنیحرفهای در این شهرک اشاره کرد و افزود: بیشک توسعه منطقه در گرو توانمندسازی نیروی انسانی محلی است.
سرپرست سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور با بیان اینکه طبق برنامه هفتم پیشرفت، حداقل ۵۰ درصد آموزشها باید به صورت مهارتمحور باشد، ادامه داد: زیست بوم آموزشهای مهارتی به سمت تعریف دورههای دوگانه آموزشهای عملی و نظری در جوار کارگاهی خواهد بود و مناطق آزاد با توجه به ظرفیتهای خوبی که دارند بر اساس زیست بوم منطقه به نیروی کار، آموزشهای مهارت داده میشود، ادامه داد: با توجه به چگالی صنایع بزرگ در منطقه چابهار، اهمیت این موضوع بیشتر نمود دارد.
آموزش سربازان
محمدی به آموزش جامعه هدف آموزشهای فنی و حرفهای بهویژه برای سربازان گفت: با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح با شعار هر سرباز یک مهارت، سالیانه به دویست هزار سرباز، آموزشهای فنی و حرفهای ارائه میشود تا پس از فراغت از خدمت، وارد بازار کار شوند.
وی با اشاره به بیش از ۱۱۷۰۰ استاندارد مهارتی عنوان استاندارد در قالب شغل و شایستگی، سند حرفه و ایران مهارت در سازمان، اظهار داشت: بیش از یک میلیون نفر در ۶ ماه نخست سال جاری در ۶۵۷ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی و بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد فعال موفق به کسب آموزشهای مهارتی شدهاند و بر اساس پایشهای انجام شده ۵۰ درصد کسانی که مهارت آموزی میشوند، وارد بازار کار میشوند.
محمدی از تلاش برای تصویب طرحی برای مشارکت خیران در توسعه زیر ساختهای آموزش فنی و حرفهای خبر داد و گفت: بر اساس این طرح و با کمک مجلس شورای اسلامی، اشخاص با کمک به توسعه زیر ساختهای فنی و حرفهای میتوانند در حوزه مالیاتی از تسهیلات ویژه بهره مند شوند.
بر پایه این گزارش، مدت اعتبار این تفاهم نامهها از تاریخ امضا به مدت ۳ سال خورشیدی است که به امضا غلامحسین محمدی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، حمیرا ریگی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار و رحیم سرهنگی مدیرعامل سازمان منطقه کیش رسیده است.
مهر
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :