xtrim

سقوط خودروها و هشدار درباره فروریزش‌های تهران

سخنگوی آتش‌نشانی تهران از حادثه فروکش کردن کف پارکینگ یک ساختمان مسکونی در قیطریه خبر داد که منجر به سقوط یک خودرو به داخل گودال و معلق شدن خودروی دیگر شد. علت حادثه احتمالاً به وجود چاه قدیمی و شسته شدن خاک زیر زمین مربوط است.

جهان صنعت نیوز – در حادثه‌ای که در بلوار قیطریه تهران رخ داد، بخشی از کف پارکینگ یک ساختمان مسکونی ۵ طبقه فروکش کرد و گودالی به عمق ۲.۵ متر ایجاد شد. یک خودروی مزدا ۳ به داخل گودال سقوط کرد و یک دستگاه ال ۹۰ در آستانه سقوط قرار گرفت. سخنگوی آتش‌نشانی علت احتمالی را وجود چاه قدیمی و شسته شدن خاک اعلام کرد. کارشناسان نیز فرسایش زیرزمینی ناشی از قنوات، نشت آب و عوامل مشابه را عامل اصلی فروریزش‌های متعدد در تهران می‌دانند.

حادثه فروریزش پارکینگ در قیطریه تهران

روز گذشته، جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از وقوع حادثه فروریزش در پارکینگ یک ساختمان مسکونی ۵ طبقه در بلوار قیطریه خبر داد. در این حادثه، بخشی از کف پارکینگ به وسعت ۷ تا ۸ متر و عمق حدود ۲.۵ متر تخریب شد. به گفته ملکی، دو خودرو درگیر این حادثه شدند؛ خودروی مزدا ۳ به‌طور کامل داخل گودال سقوط کرد و خودروی ال ۹۰ نیز به حالت معلق و در آستانه سقوط باقی ماند.

علت احتمالی حادثه

ملکی توضیح داد که در نزدیکی محل حادثه یک چاه قدیمی وجود داشت و احتمال نشت و شسته شدن خاک اطراف چاه به‌عنوان علت این فروریزش مطرح است. وی از شهروندان خواست هرگونه نشست کف پارکینگ، تغییر حالت موزاییک‌ها یا سنگ‌های کف و همچنین تغییرات در دهانه چاه‌ها را جدی بگیرند و پیش از وقوع حوادث مشابه، آن‌ها را توسط کارشناسان بررسی کنند.

opal

هشدار درباره فروریزش‌های سریالی در تهران

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در واکنش به این حادثه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که فروریزش‌های سریالی در تهران، نظیر حادثه قیطریه و مواردی مشابه در چیذر، نشان از ناایمنی ساختگاه‌های پایتخت دارد. وی مسیر قنوات قدیمی، انسداد رگاب‌ها و نشت آب از شبکه‌های آب شهری را از عوامل اصلی این حوادث دانست.

به گفته او، حدود ۱۰ درصد از آب شرب تهران به‌صورت نشت فیزیکی وارد زمین می‌شود که این موضوع به همراه عوامل دیگری همچون فرسایش تونلی، توسعه حفرات زیرزمینی و مهاجرت این حفرات به سطح، موجب افزایش احتمال فروکش زمین در پایتخت شده است.

راهکارها و توصیه‌ها

کارشناسان بر لزوم شناسایی و مدیریت قنوات، چاه‌های قدیمی، و منابع نشت آب تأکید کرده و توصیه می‌کنند که اقدامات پیشگیرانه، مانند بازبینی سازه‌ها و جلوگیری از قرار دادن اجسام سنگین روی دهانه چاه‌ها، جدی گرفته شود.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 470106
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *