فرآیند جدید انتقال سهام متوفیان
انتقال الکترونیکی سهام متوفیان با کاهش زمان از ۳۰ روز به کمتر از دو روز و بدون نیاز به مراجعه حضوری، از طریق سامانههای دیجیتالی انجام میشود.
جهان صنعت نیوز – محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، از راهاندازی فرآیند الکترونیکی برای انتقال سهام متوفیان خبر داد. در این روش، یکی از وراث با ثبتنام در سامانه سجام و بارگذاری مدارک مربوط به انحصار وراثت و مدارک مالیاتی میتواند انتقال سهام را بدون مراجعه حضوری و در کمتر از دو روز انجام دهد. او تأکید کرد که سود سهام عدالت متوفیان نیز به وراث دارای پرونده واریز میشود و تقسیم سهام متوفی بر اساس مدارک رسمی انحصار وراثت صورت میگیرد.
انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث تسهیل شد
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی از فراهمشدن امکان انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث (بهجز سهام عدالت) خبر داد. محمد باغستانی در گفتوگویی اعلام کرد: با توجه به پیچیدگی و حجم بالای درخواستهای انتقال سهام متوفیان، فرایند جدیدی در درگاه یکپارچه ذینفعان راهاندازی شده است که زمان این انتقال را از ۳۰ روز به کمتر از دو روز کاهش میدهد.
مراحل انتقال سهام بهصورت الکترونیکی
وی توضیح داد که برای انتقال سهام، نیازی به حضور تمامی وراث نیست. تنها یکی از وراث که در سامانه سجام ثبتنام کرده باشد، میتواند مدارک موردنیاز شامل مدارک انحصار وراثت و مالیاتی را بهصورت الکترونیکی بارگذاری کند. در این فرآیند، نیازی به وکالتنامه نیست و تمامی مراحل از منزل و بدون نیاز به مراجعه حضوری قابل انجام است. در صورت وجود نقص در مدارک، سامانه بهسرعت به کاربران اطلاعرسانی میکند.
تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان
باغستانی با اشاره به سهام عدالت متوفیان گفت: بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از دارندگان سهام عدالت فوت کردهاند. برای این افراد، سامانه «میراث» راهاندازی شده که مختص انتقال سهام عدالت متوفیان است. همچنان برای انتقال این سهام، وراث باید به دفاتر کارگزاری یا شعب منتخب بانکها مراجعه کنند.
پرداخت سود سهام عدالت متوفیان
وی همچنین درباره سود سهام عدالت متوفیان تصریح کرد: سود این سهام از سال ۱۳۹۸ تاکنون برای وراثی که پرونده خود را تکمیل کردهاند، محاسبه شده و به حساب آنان واریز میشود.
تقسیم سهام متوفی بر اساس انحصار وراثت
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی تأکید کرد که تقسیم سهام متوفی به وراث، بر اساس انحصار وراثت رسمی صادرشده توسط دادگاه یا شورای حل اختلاف انجام میشود و نیازی به پیگیری جداگانه وراث نیست.
بورسلینک کوتاه :