xtrim

بریکس، دلار و ترامپ ؛ سه ضلعی جنگ ارزی نوین

دونالد ترامپ، روز شنبه تهدید کرد که تعرفه‌هایی 100 درصدی بر کشورهای موسوم به بریکس اعمال خواهد کرد، مگر اینکه دولت‌های این کشورها متعهد شوند که ارز جدیدی به عنوان جایگزین دلار آمریکا ایجاد نکنند.

جهان صنعت نیوز – ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی خود، Truth Social، نوشت: «اینکه کشورهای بریکس تلاش می‌کنند از دلار فاصله بگیرند و ما فقط نظاره‌گر باشیم، به پایان رسیده است.»

گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، اما اخیراً ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، آرژانتین، مصر و اتیوپی نیز به آن پیوسته‌اند. اگرچه دلار آمریکا پرکاربردترین ارز در تجارت و بازرگانی جهانی است، کشورهای عضو بریکس مانند روسیه و چین خواستار به چالش کشیدن جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی شده‌اند. پیشنهاد ایجاد یک ارز بریکس در نشست سال گذشته در آفریقای جنوبی مطرح شد.

خداحافظی با اقتصاد شگفت انگیز آمریکا

ترامپ روز شنبه نوشت: «ما از این کشورها می‌خواهیم تعهد دهند که نه ارز جدیدی برای بریکس ایجاد کنند و نه از هیچ ارز دیگری برای جایگزینی دلار قدرتمند ایالات متحده حمایت کنند، در غیر این صورت با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید با فروش محصولات خود به اقتصاد شگفت‌انگیز آمریکا خداحافظی کنند.»

در ماه اکتبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، قدرت‌های غربی را به «استفاده ابزاری» از دلار متهم کرد و در نشست بریکس در کازان اظهار داشت که تحریم‌ها علیه روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین «اعتماد به این ارز را تضعیف کرده و قدرت آن را کاهش می‌دهد.»

ابزار تهدید ترامپ؛ تجارت

تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات کشورهای عضو بریکس در ادامه تهدیدات مشابهی است که ترامپ هفته گذشته علیه مکزیک، کانادا و چین مطرح کرد. ترامپ نشان داده است که قصد دارد از اقدامات تنبیهی تجاری برای وادار کردن شرکای تجاری آمریکا به پذیرش خواسته‌های خود استفاده کند.

ترامپ همچنین اعلام کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر تمامی واردات از کانادا و مکزیک و تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. او این کشورها را به تسهیل مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر متهم کرد.

این تهدیدات احتمال اقدامات تلافی‌جویانه از سوی مکزیک را برانگیخت و باعث شد نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو، عصر جمعه به اقامتگاه ترامپ سفر کند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 472302
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *