xtrim

هشدار اقلیمی: زمستان گرم و کم بارش خواهد بود

رئیس مرکز ملی اقلیم پیش‌بینی کرد که سامانه‌های بارشی در ماه‌های آینده با کسر رطوبت مواجه خواهند شد.

جهان صنعت نیوز – احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، اعلام کرد که سامانه‌های بارشی پیش‌بینی‌شده برای ماه‌های آینده ایران به دلیل تغییرات اقلیمی و کسر رطوبت، کم‌بارشی خواهند داشت. وی با اشاره به شرایط خنثی «ان‌سو» و احتمال شکل‌گیری لانینای ضعیف در نیمه زمستان، گفت که در این شرایط بارندگی کمتر از نرمال و دما بالاتر از نرمال خواهد بود. وظیفه همچنین بیان کرد که شاخص دورپیوند MJO در ماه آینده در فاز نامناسبی قرار دارد و همین موضوع به کاهش بارندگی در کشور منجر می‌شود.

پیش‌بینی کم‌بارشی در ماه‌های آینده ایران

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، با اشاره به وضعیت سامانه‌های بارشی و شرایط اقلیمی، اعلام کرد که در ماه‌های پیش‌رو ایران با کم‌بارشی نسبی مواجه خواهد بود. وی دلیل این وضعیت را تغییرات در شاخص‌های دورپیوندی و کاهش رطوبت سامانه‌های بارشی عنوان کرد.

شرایط «ان‌سو» و نقش آن در بارندگی ایران

وظیفه توضیح داد که شاخص «ان‌سو» (نوسان جنوبگان) در شرایط خنثی قرار دارد. «ان‌سو» سه حالت منفی، خنثی و مثبت دارد که در حالت منفی به آن «لانینا» و در حالت مثبت «ال‌نینو» گفته می‌شود. در حال حاضر، دمای اقیانوس آرام بالاتر از نرمال بوده و شرایط خنثی در جریان است. وی افزود که پارسال «ال‌نینو» حاکم بود، اما امسال احتمال شکل‌گیری لانینای ضعیف در نیمه زمستان وجود دارد.

opal

تأثیر لانینا بر اقلیم ایران

وی بیان کرد که احتمال ۶۰ تا ۷۰ درصدی وجود دارد که در نیمه زمستان لانینای ضعیف حاکم شود. در چنین شرایطی، بارندگی‌های ایران کمتر از نرمال و دما بالاتر از نرمال خواهد بود. این موضوع به خصوص در مناطقی که وابستگی بیشتری به بارش‌های زمستانی دارند، اثرات قابل توجهی خواهد داشت.

شاخص دورپیوند MJO و کاهش بارندگی

وظیفه در ادامه به شاخص دورپیوند MJO (Madden-Julian Oscillation) اشاره کرد و گفت که این شاخص در ماه آینده در فاز نامناسبی قرار دارد. همین موضوع باعث شده است که سامانه‌های بارشی با کاهش رطوبت روبرو شوند و کم‌بارشی در ماه‌های پیش‌رو قابل پیش‌بینی باشد.
با توجه به پیش‌بینی‌های ارائه‌شده، ایران در زمستان امسال با کم‌بارشی نسبی و دمای بالاتر از میانگین مواجه خواهد بود که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق در مدیریت منابع آبی و کشاورزی است.

عمومی
شناسه : 472304
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *